Știați că Leonardo Da Vinci a fost unul dintre primii care a folosit tehnologia de jgheab cu role și de presare pentru prelucrarea tablelor industriale? Da, a făcut-o! Și acest lucru evidențiază importanța unuia dintre elementele de bază ale industriei prelucrării metalelor: tabla industrială.

 

În ciuda prezenței cotidiene a tablelor în viața noastră, există atât de multe lucruri despre care trebuie să aflăm. Fie că este vorba de utilizările, procesele sau mașina utilizată pentru procesare.

 

Cu toate acestea, complexitatea prelucrării tablelor a crescut. Odată cu progresul tehnologic, gama de aplicații pe metale precum cea a oțelului inoxidabil a devenit mai extinsă. Prin urmare, a crescut și cererea de a furniza mai multă muncă la intervale mici. Datorită acestui fapt, instrumentele care pot corespunde cerinței de vârf prin furnizarea de precizie la viteză mare sunt nevoia orei. Totuși, întrebarea este: Pentru a prelucra o tablă de metal ca cea tradițională, care implică o prelucrare intensă și cuprinzătoare la rece, care instrument poate satisface cerințele de ultimă generație?

 

Primul nume care ne lovește mintea este un dispozitiv de tăiat cu laser CO2. Cu toate acestea, având în vedere credibilitatea sa pe piață, unde producătorii și utilizatorii au început să-și retragă atenția de la acest procesor metalic care tinde să adune mai multă putere și să ofere rezultate mai mici decât calitatea necesară, este cu adevărat înțelept să optezi pentru instrument? Și, dacă nu un dispozitiv de tăiat cu laser CO2, există o alternativă?

 

Spre deliciul multor muncitori, tehnologia a găsit o modalitate de a satisface fiecare nevoie de prelucrare a metalelor. Și, odată cu înființarea unui tăietor cu laser cu fibră, producătorii au început să livreze în funcție de nevoile pieței.

 

Cu toate acestea, există câteva întrebări:

 

Ce este o mașină de tăiat cu laser cu fibră?

Cum poate îmbunătăți tăierea metalelor?

Care este principiul de funcționare al acestei mașini?

Există un avantaj cheie al utilizării mașinilor cu fibră laser pentru tăierea tablelor?

1. Ce este o mașină de tăiat cu fibră laser?

 

O mașină CNC care funcționează eficient utilizând un laser ca mediu de tăiere a tablelor prin lucrul la viteze mai mari pentru a oferi produse de înaltă calitate la o precizie optimă se numește tăietor laser cu fibră. Diodele încorporate creează lumina laserului din fibră care este direcționată și intensificată cu ajutorul cablului de fibră optică.

 

După ieșirea din cablul de fibră, această lumină intensificată este apoi îndreptată și concentrată pe material de către lentilă. Cu obiectivul de focalizare etanșat în capul de tăiere, producătorii de mașini și tehnologia utilizată asigură că crearea luminii de tăiere cu fibră laser este cu 200% mai eficientă decât orice altă mașină de tăiat cu laser. În plus, cadrul mașinii permite livrarea mai ușoară a laserelor pe obiectul de tăiere, fără a solicita oglinzi optice scumpe.

 

Cu toate acestea, un utilizator trebuie să țină cont de faptul că puterea este un factor determinant al acestei mașini. Da, poate fluctua în funcție de necesitatea orei, dar având o mașină puternică asigură produse de înaltă calitate.

 

După cum am menționat, funcționarea principală a acestei mașini depinde de laser. Pentru a obține tăieturi distinctive la o eficiență ridicată și o precizie optimă, tablele metalice precum oțelul inoxidabil, oțelul electric, cuprul, fierul, aliajul de titan, oțelul galvanizat, alama, placa de aluminiu zinc etc. necesită o mașină de tăiat cu un laser cu fibră de putere fie echivalent sau mai mare decât cel de 1500 W.

 

În afară de asta, există lucrări care necesită lasere cu putere mai mare, prin urmare, atunci când cercetați, veți descoperi că există lasere cu 1500W, 2000W, 3000W, 4000W, 6000W, respectiv 8000W. Cu toate acestea, există mașini de tăiat disponibile în 500W, 750W și 1000W mult mai mici decât gama menționată. Aceste mașini sunt utilizate sau lucrări ușoare care nu necesită o penetrare profundă a inciziei, cum ar fi aceea de a produce modele exotice.

 

A avea această mașină este atât o binecuvântare, cât și un impuls tehnologic ideal pentru arsenalul unui lucrător din tablă.

 

2. Cum poate îmbunătăți tăierea tablelor?

 

Unul este obligat să găsească o mulțime de avantaje ale unei mașini de tăiat cu laser cu fibră față de un tăietor laser cu fibră tradițional în termeni de precizie ridicată, flexibilitate în prelucrare etc. Cu toate acestea, întrebarea de mai sus pătrunde în continuare în industrie și are o anumită relevanță, având în vedere scepticismul în ceea ce privește o mașină de tăiat cu laser cu fibră.

www.laserprocessing.ro

Banner SapunulCheia.ro