Tăierea cu laser este un proces frecvent utilizat astăzi pentru tăierea unei varietăți de materiale. Precizia ridicată, viteza și versatilitatea laserului sunt marile avantaje atunci când se utilizează un proces de tăiere cu laser. Iată o explicație a modului în care funcționează tăierea cu laser și pentru ce materiale poate fi utilizată.

 

Tăierea cu laser este un tip de proces de separare termică. Raza laser atinge suprafața materialului și îl încălzește atât de puternic încât se topește sau se vaporizează complet. Odată ce fasciculul laser a pătruns complet materialul la un moment dat, începe procesul de tăiere propriu-zis. Sistemul laser urmează geometria selectată și separă materialul în proces. În funcție de aplicație, utilizarea gazelor de proces poate influența pozitiv rezultatele.

 

Tăierea cu plasmă este un proces de tăiere prin fuziune termică care este frecvent utilizat pentru tăierea oțelului, a oțelului inoxidabil și a aluminiului. Comparativ cu un laser, calitatea redusă a tăierii, consumul mai mare de energie, creșterea creării de praf și emisiile de zgomot sunt frecvent citate ca dezavantaje. Însă, atunci când tăiați orice material electric, tăierea cu plasmă este adesea tehnologia aleasă datorită flexibilității sale.

 

În comparație cu procesele mecanice de tăiere a așchiilor, totuși, un laser are, de asemenea, de multe ori avantajele sale. Procesarea fără contact, costurile reduse de configurare, contaminarea mai redusă și flexibilitatea procesării sunt doar câteva dintre acestea. În funcție de material și aplicație, fiecare metodă de prelucrare are în mod natural avantajele sale, de exemplu, atunci când tăiați mai multe probe într-un teanc în același timp.

 

Tehnologia laser a fost o contribuție majoră la industria prelucrătoare. Fără lasere, automatizarea – o tehnologie prin care se realizează un proces cu asistență umană minimă – nu ar fi posibilă. Cu automatizarea, industriile beneficiază de reducerea costurilor și productivitatea companiei este crescută.

 

Ce este laserul?

 

Laserul (amplificarea luminii prin emisie stimulată de radiații) este alcătuit din fascicule de radiații electromagnetice care ne pot ajuta să înțelegem mai multe despre mediul nostru, să diagnosticăm și să tratăm boli, să producem surse de energie fiabile și, desigur, să ne ajutăm să îndeplinim sarcini din ce în ce mai complicate, cum ar fi laserul tăiere care poate fi utilă pentru multe industrii.

 

Tehnologie laser pentru sănătate

 

tăierea cu laser este adesea utilizată în industria medicală pentru fabricarea dispozitivelor medicale, dispozitive care pot fi extrem de mici. Laserele sunt aplicate în mod obișnuit în numeroase domenii medicale, cum ar fi stomatologia, cardiologia și neurochirurgia, pentru capacitatea lor de a oferi tratamente de înaltă precizie. În testarea colesterolului, laserele au fost utilizate pentru a dezvolta un test de colesterol foarte precis, care este mai precis și mai rentabil. Tehnologia este implicată în generarea de surse de radiații care sunt utilizate pentru detectarea cancerului. Tăierea cu laser a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea Laser-in-SituKeratomi, un dispozitiv care utilizează un fascicul de lumină rece controlat de computer pentru a remodela o cornee deteriorată.

 

Una dintre cele mai importante utilizări ale tăierii cu laser în acest domeniu este dezvoltarea de dispozitive medicale cu tăiere cu laser care să permită tăieturi de precizie extrem de fine. Alte utilizări ale tăierii cu laser în acest domeniu sunt pentru crearea clemelor vasculare, a cadrelor de supape, a alezoarelor osoase și a arborilor flexibili.

(P) Alege servicii profesionale de prelucrari mecanice in Bucuresti oferite de catre Laser Processing Romania.

Banner SapunulCheia.ro