Vineri, 28 septembrie 2018, de la ora 19.00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la evenimentul „Darwin și revoluția gândirii biologice”, realizat în cadrul săptămânii Bucharest Science Festival. Conferința va avea loc în Sala Insectelor de la etajul Muzeului și va fi susținută de către Prof. univ. Dr. habil. Mihai Emilian Popa de la Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geofizică.

Charles Darwin a schimbat definitiv gândirea biologică prin fundamentarea evoluționismului, o revoluție științifică profundă ce a reverberat mult în afara științelor naturii. Ideea că speciile evoluează a schimbat definitiv biologia și i-a acordat sensul firesc. Influența evoluționismului este robustă și în toate științele umaniste, astfel încât întreaga percepție a omului asupra propriei specii s-a modificat radical. Charles Darwin rămâne unul dintre cei mai influenți oameni de știință din istoria omenirii.

Participarea la eveniment este gratuită iar inscrierile se fac pe adresa info@antipa.ro, în limita locurilor disponibile.

Mihai Emilian Popa este geolog și paleontolog, profesor al Universității din București, Facultatea de Geologie și Geofizică, Fulbright Scholar la University of Florida, profesor invitat la Universitatea Claude Bernard din Lyon și Marie Curie Researcher în cadrul University College Dublin. Este specializat în Paleobotanică și Palinologie (studiul plantelor fosile), Stratigrafie și Paleoecologie și predă cu entuziasm Geologia, Paleontologia și Evoluționismul studenților săi din România și din străinătate. Nu în ultimul rând, Mihai este un pasionat comunicator de știință în aceste domenii fascinante.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here