Achizitionarea pomilor fructiferi reprezinta un pas deosebit de important pentru orice gradinar avand in vedere ca alegerea acestora nu este una dintre cele mai usoare sarcini. Odata alesi, pomii fructiferi trebuie fara indoiala plantati astfel incat acestia sa poata creste si dezvolta in mod corespunzator si sa produca fructele pentru care am optat. Desi plantarea nu pare o activitate tocmai dificila, s-ar putea sa constatam ca aceasta se poate transforma intr-o reala bataie de cap daca luam in calcul toate rigorile necesare plantarii unor pomi fructiferi. Plantarea si intretinerea pomilor fructiferi sunt doua dintre aspectele care adesea descurajeaza gradinarii sa isi creeze o livada.

La ora actuala avem posibilitati multiple atunci cand vorba despre pomii fructiferi avand in vedere ca acestia se regasesc astazi atat in magazinele de specialitate fizice, cat si in cele online de prestigiu precum ValahiaGarden. Cea din urma varianta reprezinta fara indoiala si una dintre cele mai comode modalitati de a achizitiona pomii fructiferi a-i caror frutcte le iubti. Iata insa cateva sfaturi importante de care trebuie sa tineti cont in momentul in care alegeti sa plantati pomii fructiferi.

Inainte de a incepe procesul de plantare va trebui sa aveti in vedere faptul ca fiecare soi in parte are necesitati diferite atat in ceea ce priveste cresterea, cat si plantarea. Spre exemplu, in cazul unui piersic, inclinatia solului nu trebui sa depaseasca 15% pentru a se putea dezvolta si produce normal. Asadar, inainte de a alege un pom fructifer, asigurati-va de tipul de sol de care dispuneti, astfel incat sa faceti alegerile cele mai potrivite.

Chiar daca in general avem tendinta de a planta pomisorii chiar in momentul in care sapam gropile, va trebui sa luam in calcul ca gropile trebuie sapate cu ceva timp inainte de plantarea propriu-zisa deoarce, in acest fel, solul va beneficia de o sterilizare corespunzatoare. In general, se recomanda ca gropile sa aiba o latime de minim 1m si o adancime de aproximativ 70-80 cm pentru a putea creste normal.

Umiditatea cat ma iridicataeste esentiala pentru dezvoltarea corespunzatoare a unui pom fructifer, astfel ca imediat dupa plantare, asigurati-va ca il udati de jur imprejur astfel incat radacinile sa se prinda cat mai eficient in sol. In general, pentru majoritatea pomilor fructiferi cel mai propice sol este cel brun pe care in general il regasim in cadrul padurilor.

Nu in ultimult rand, trebuie sa luam in calcul faptul ca periodic pomisorii pot fi distrusi de diverse insecte sau rozatoare, astfel ca avem posibilitatea sa ii protejam eficient cu ajutorul unor materiale precum rafia pentru a-i proteja eficient.

 

Banner SapunulCheia.ro