Ce este optimizarea site-ului web?

Optimizarea este o abordare strategica pentru imbunatatirea unui site web pentru utilizatori, administratori si, uneori, roboti. La baza sa, optimizarea este un proces de testare iterativa care poate include stabilirea obiectivelor, cercetarea, strategia, testarea si raportarea.

In timp ce probabil ati auzit despre Optimizarea pentru Motoarele de Cautare (SEO), Optimizarea site-ului web face un pas inapoi pentru o viziune holistica a performantei site-ului. O strategie de optimizare buna este atenta la SEO, luand in considerare si alte discipline, inclusiv proiectarea, experienta utilizatorului (UX), optimizarea ratei de conversie (CRO), analitice si multe altele.

Care sunt avantajele optimizarii site-ului web?

Beneficiile optimizarii bine planificate a site-ului web includ:

  • Informatii mai bune despre utilizatori
  • Imbunatatirea expunerii si a traficului
  • Experienta imbunatatita pentru utilizator
  • Cresterea ratei de conversie
  • Stabilitatea, securitatea si viteza imbunatatia

Cum sa incepeti optimizarea site-ului?

Inceperea optimizarii unui website poate parea o sarcina descurajanta. Cu toate acestea, ne place sa o impartim in trei categorii distincte: strategie digitala, design si dezvoltare. In functie de abilitatea echipei dvs. si de nevoile site-ului dvs., este posibil sa va ocupati de optimizare intern sau  va puteti orienta catre o companie care se ocupa cu acest serviciu. Indiferent de decizia dvs., este important sa tineti cont de obiectivele generale si sa desemnati un team leader, care va mentine echipa concentrata pe modul in care sarcinile lor sustin imaginea de ansamblu.

Citeste articolul complet aici: https://digitalx.agency/ghid-de-optimizare-a-site-ului-web/

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here