biciclete pliabile

In ultima perioada, multe persoane aleg sa isi achizitioneze biciclete pliabile pe care sa le utilizeze in drum spre munca; ti se poate parea ciudat sau amuzant, mai ales ca te gandesti de ce sa vrei sa iti cumperi ceva care iti aminteste de  anii 75’! Insa, bicicletele pliabile au evoluat extraordinar de mult in ultimii  20 de ani – este clar ca nu mai sunt acei ,,monstrii’’ urati, greu de pedalat care obisnuiau sa fie. In zilele noastre, experienta oferita de astfel de biciclete este foarte apropiata de cea a rudelor lor mai mari, mult mai rigide. Bine, nu chiar atat de apropiata, dar destul de similara.

Totusi, nu toate bicicletele pliabile sunt create in mod egal; nu toate au capacitatea de a se plia in cateva secunde sau de a incapea intr-o valiza si, general vorbind, si cea mai ieftina bicicleta pliabila de 15kg iti va smulge cateva milioane bune, ca sa nu mai vorbim de pretul celor mult mai usoare! Asa ca, in prima instanta s-ar putea sa te intrebi de ce ar investi cineva intr-o asemenea bicicleta, insa trebuie sa stii ca acestea au multe avantaje in comparatie cu cele traditionale.

Le poti lua cu tine oriunde

Si pe langa faptul ca le poti lua oriunde, exista sanse mai mici sa fie furate. Majoritatea bicicletelor pliabile sunt destul de mici, ceea ce inseamna ca pot fi depozitate in multe locuri ascunse: sub birou, sub pat, intre dulap si perete etc. Chiar este un sentiment placut sa nu trebuiasca sa cobori mereu la parter sa vezi daca bicicleta ta mai exista, ci doar sa intorci capul si sa o vezi in coltul biroului! Prin urmare, chiar daca nu are un pret mic, bicicleta pliabila este intotdeauna in siguranta si nu va trebui sa iti cumperi alta cu care sa inlocuiesti pierderea.

Costuri de mentenanta mici

Trebuie sa te asiguri ca rotile au o presiune optima, farurile sunt functionale, iar lantul este lubrifiat, iar cam astea sunt singurele aspecte de care trebuie sa ai grija. Poate ca bicicletele pliabile au un pret destul de mare, insa costurile de intretinere sunt foarte mici, astfel incat investitia se recupereaza in timp. Nu trebuie sa mai inchiriezi loc de parcare, sa platesti asigurare, iar daca vei intreba un mecanic, vei afla cu siguranta ca sunt de incredere.

Bicicletele pliabile nu se depreciaza in timp

Asta inseamna ca vor avea o valoare de revanzare buna. Daca te hotarasti sa iti cumperi un alt model sau pur si simplu sa renunti la mersul pe bicicleta, vei constata ca vei pierde doar aproximativ 10% din suma initiala. Prin urmare, chiar daca bicicletele pliabile nu sunt foarte ieftine, practic nu platesti decat acei 10% pentru a te bucura de placerea oferita de un astfel de mijloc de transport.

O bicicleta pliabila te va mentine in forma mai bine decat mersul la sala

A merge la sala doar in timpul liber nu este suficient pentru a te  mentine sanatos si in forma. Activitatea fizica zilnica recomandata este de 90 de minute, iar mersul la birou pana la dozatorul de apa nu se pune. Asa ca, ce vei face: vei petrece ore la sala in fiecare noapte sa vei merge cu bicicleta la munca, astfel incat sa te mentii in forma fara macar sa te gandesti la asta? Vezi, chiar daca pretul bicicletelor pliabile nu este foarte mic, nu mai trebuie sa platesti bani pentru abonamentul la sala si castigi si timp.

Pe scurt, bicicletele pliabile sunt convenabile, practice, ,,rezistente’’ la hoti si te vor ajuta sa salvezi bani. O gama foarte variata de biciclete pliabile gasesti in magazinul online Veloteca, unul dintre cele mai indragite locuri de catre ciclisti! Intra si descopera si tu universul de biciclete al Veloteca!

Banner SapunulCheia.ro