Cancerul – a doua cauză a deceselor din țările membre UE

0
78

Un studiu publicat de Eurostat în septembrie 2017 arată faptul că, în ciuda progreselor semnificative făcute în lupta împotriva cancerului, această boală rămâne o preocupare importantă a țărilor din UE, fiind a doua cea mai răspândită cauză a deceselor de pe continent.
În anul 2014, 1.300.000 de oameni au murit din cauza cancerului, reprezentând 26,4% din numărul total al deceselor, dintre care 29,7% s-au produs în rândul bărbaților și 23,2% în rândul femeilor. Pe locul întâi s-a aflat Germania, urmată de Italia și Marea Britanie, în timp ce România s-a clasat pe locul 8 cu peste 50.000 de decese. În ceea ce privește statistica referitoare la operațiile și tratamentele pentru această condiție medicală, în țara noastră s-au efectuat peste 440 / 100.000 de locuitori, număr care s-a dublat față de 2010.
Ținând cont de acești indici cu privire la starea de sănătate a populației la nivel național și internațional, accesarea unei asigurări medicale private are o importanță deosebită, întrucât oferă beneficiarului siguranță financiară în situațiile medicale dificile.
Asigurarea privată de sănătate acoperă costurile ridicate ale tratamentelor sau ale intervențiilor, ajutând astfel deținătorul și familia acestuia să depășească momentele critice. Pe baza poliței, acesta poate alege orice clinică sau spital privat din țară sau din străinătate, beneficiind de servicii la cele mai înalte standarde. Mai mult decât atât, asigurarea poate fi utilizată atât în cazuri de urgență, evacuare aeriană, spitalizare, intervenții chirurgicale și tratamente, inclusiv cele pentru cancer, cât și pentru consultații sau controale de rutină, afirmă Zahal Levy, Președinte MediHelp Internațional.
Pentru a veni și mai mult în sprijinul persoanelor care se confruntă cu o asemenea problemă de sănătate, MediHelp Internațional, împreună cu partenerul său britanic LAMP Asigurări și în colaborare cu The New European Surgical Academy (academie internațională care reunește lideri de opinie din domeniul oncologiei și al chirurgiei oncologice, cu membri în 54 de țări) a creat NESAcard. Acesta reprezintă soluția pentru navigarea medicală și second medical opinion în cazul diagnosticării cu cancer. De asemenea, cardul oferă un beneficiu cash sau rambursarea costurilor pentru investigațiile inițiale efectuate. Astfel, o contribuție de 33 de euro pe an oferă beneficiarului garanția suportului financiar în situații de investigare și diagnosticare cu cancer.