România reprezintă un jucător semnificativ în Uniunea Europeană în ceea ce privește potențialul agricol, iar ultimii ani au adus investiții în agricultură și o optimizare a producției. Astfel, BusinessMark lansează cea de-a șasea ediție a evenimentului “Romanian Food & Agribusiness Conference” din dorința de a veni în sprijinul tuturor investitorilor, agricultorilor, reprezentanților companiilor din FMCG, producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor sau retailerilor, cât și tuturor persoanelor interesate de acest domeniu prin crearea unei punți de discuție cu unii dintre cei mai mari specialiști din domeniul agricol.

Te așteptăm în data de 9 NOIEMBRIE 2018 la HOTEL RADISSON BLU BUCUREȘTI să interacționezi cu:

       ADRIAN PINTEA – Director General, AGENȚIA DE PLĂȚI ȘI INTERVENȚIE PENTRU AGRICULTURĂ;

       FLORIN CĂPĂȚÂNĂVicepreședinte, ASOCIAȚIA MARILOR REȚELE COMERCIALE DIN ROMÂNIA;

       SORIN MINEA Președinte, ANGST & Președinte, ROMALIMENTA;

       DORIN COJOCARUPreședinte, ASOCIAȚIA PATRONALĂ ROMÂNĂ DIN INDUSTRIA LAPTELUI;

       BIBIANA STANCIULOVDirector General, SONIMPEX TOPOLOVENI;

       BIANCA VLADDirector General, Tax Advisory Partner, MAZARS România;

       RAMONA IVAN – Director, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank;

       CAMELIA ILIESCU – Director, Direcția Generală Dezvoltare Rurală  – AM PNDR.

 

Tematica evenimentului a primului seminar se va orienta către următoarele subiecte:

       Rezultatele anului agricol 2018 și perspectivele pentru viitor. Strategia și măsurile pregătite de Ministerul Agriculturii pentru dezvoltarea și susținerea agriculturii românești. Poziționarea României față de celelalte state din UE.

       Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Rata de absorbție a fondurilor europene la sfarșitul anului 2018 și prognoza pentru anul următor, măsuri pentru îmbunătățirea procedurilor și accelerarea plăților către fermieri.

       Soluții pentru susținerea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici.

       Comerțul si exportul cerealelor: creșterea producției în România, așteptările producătorilor și evoluția prețurilor în 2019.

       Avantajele asocierii fermierilor în agricultură: accesarea mai rapidă a fondurilor europene, posibilitatea de negocirere a prețului, creșterea influenței pe piață în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

       Sursele de finanțare în sectorul agricol. Soluții oferite de bănci, companii de leasing  și fonduri de garantare pentru fermieri.

       Creșterea performanței în agricultură: investiții în utilaje agricole moderne, cele mai avansate tehnologii, soiuri și îngrășăminte de calitate.

       Asigurarea culturilor agricole si a animalelor. Cele mai bune soluții oferite de companiile de asigurari pentru fermieri.

       Agricultura ecologică – oportunitate imensă pentru România în contextul cererii tot mai mari în Europa pentru alimentele bio. Promovarea, dezvotarea și sprijinirea producătorilor români.

 

Cea de-a doua sesiune a evenimentului va aborda următoarea tematică:

 

       Business-uri de succes în agricultură. Experiența antreprenorilor români și provocările cu care se confruntă aceștia.

       Industria agroalimentară: evoluția prețurilor, ponderea produselor românești la raft, ciclul producător – retailer – consumator

       Industria laptelui în 2018 și perspectivele pentru anul următor: evoluția prețurilor, problemele cu care se confruntă producătorii, consolidarea poziției României pe piața laptelui la nivel european

       Aspecte privind distribuția, logistica și supply chain-ul în agricultură. Filiera de produs: de la “poarta” fermierului la consummator

       România, unul dintre cei mai mari producători de vin din Europa: soluții pentru creșterea productivității si implicit a exporturilor, dezvoltarea turismului viticol

       Problemele cu care se confruntă zootehnia românească, soluții pentru prevenirea epidemiilor, reluarea exporturilor în spațiul comunitar

       Aspecte fiscale și legislative specifice agriculturii

 

Înscrierea la evenimentul Romanian Food & Agribusiness Conference se poate face online, pe site-ul BusinessMark – https://bit.ly/2CwPk6T, unde puteți regăsi, totodată, mai multe detalii despre eveniment.

Evenimentul este organizat de BusinessMark.

Partenerii evenimentului sunt: MULTI DATA SOFT ORACLE Gold Partner, MAZARS, CEC BANK, AVIS, Rent for Comfort.

Eveniment organizat cu susținerea: Frech Chamber of Commerce and Industry in Romania: CCIFER, Netherlands-Romania Chamber of Commerce: NRCC, British Romanian Chamber of Commerce: BRCC, Bilateral Chamber of Commerce Bulgaria-Romania: BCCBR, Zelist Monitor.

Radio-ul oficial al evenimentului: Europa FM.

Parteneri media: AGERPRES, Business24, Stiriagricole.ro, Administratie.ro, Global Manager, aktual24.ro, Gazeta de Agricultură, Gazeta de stiri, Curierul Național, Moneybuzz, DeBizz, FEMEI IN AFACERI, Financial Market, Antreprenor in Romania, Financiarul.ro, New Money, Spatiul Construit, PRbox.ro, Rbe Connect, PRwave, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, IQads, SMARK1asig.ro, Social Media Romania, Monitorul de Făgăraș, MATEK,  Ziarul Clujean, Cargo Magazin, Portal Management, Inturda.ro, InfoOradea,   BULEVARD, Transilvania Business, Lumea Satului, Avocatura, Bursa, Energynomics.ro, Auto Motor și Sport, Revista Piața, Tranzit, Revista fermierului, AgroStandard, AgroAzi, Cotidianul Agricol.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here