Bursa Română de Afaceri, cea mai importantă platformă privată de business din România, organizează timp de trei zile, în parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), un workshop destinat studenților români care studiază în străinătate și sunt interesați de diplomația economică.
Bursa Română de Afaceri este o platformă privată de business internațional, care facilitează internationalizarea companiilor romanesti dar si intrarea pe piața locală a companiilor internaționale și a investitorilor interesați să faca business în România, fie direct, fie prin intermediul unor parteneri de afaceri care opereaza deja pe piata.
Zeci de mii de tineri români au studiat sau studiază în continuare în străinătate, iar an de an numărul acestora crește. Workshopul dezvoltat de Liga Studenților Români din Străinătate LSRS împreună cu Bursa Română de Afaceri face parte din pilonul 3 al LSRS – încurajarea întoarcerii acasă a absolvenților români din străinătate sau încurajarea implicării active a acestora din străinătate la dezvoltarea Romaniei. Noi avem convingerea că acești tineri au luat deciziea de a participa, luând în considerare că dezvoltarea unei cariere afară sau în țară va fi în beneficiul lor, al României și al țării unde studiază, iar Liga Studentilor Romani din Strainatate îi sprijină în atingerea acestui deziderat”, spune Ștefan DUMITRU, Vice-Președinte Adjunct pe Relații Externe LSRS.
“Potențialul tinerilor români este imens, iar valențele de diplomație mostenite si care se regasesc din plin in randul tinerilor români, îmbinate cu cele de comunicare, merită luate în seamă, mai ales dacă sunt stimulate și orientate inteligent către relații economice internaționale”, spune Valentin Preda, Presedinte Bursa Română de Afaceri.
Pe toată durata workshop-ului (4-5-6 august) ce va avea loc la Palatul Grădișteanu-Ghica din București dar si la sediul Bursei Romane de Afaceri, cei 10 tineri selectati vor avea ocazia de a isi insusi fundamentele Business Diplomacy de la specialisti din Marea Britanie, Grecia, Elveția dar si de la diplomati acreditati la Bucuresti din Suedia, Olanda, Egipt și Turcia, acestea din urmă susținând workshop-ul prin intermediul ambasadelor lor la București.

“Inițiativa parteneriatului cu LSRS și a organizării workshopului pe o tema atât de actuală, vine în contextul în care diplomația economică este considerată la nivel global o unealtă eficientă utilizată frecvent nu numai de către diplomați, dar și de managerii companiilor multinaționale și ai altor organizații cu activități internaționale. In secolul 21, cand se deschid mai mult ca oricand orizonturile globalizarii, oricine are tangenta cu relatiile internationale, trebuie sa fie un diplomat, altfel este exclus din joc. Si cand vine vorba de business, asta se numeste Business Diplomacy”, spune Valentin Preda, Presedinte Bursa Română de Afaceri.

Parteneriatul dintre Bursa Romana de Afaceri și LSRS le oferă tinerilor români, posibilitatea de se integra într-o rețea internationala de afaceri care le permite aplicarea cunoștințelor dobândite, spre dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale ale țărilor unde au studiat, cu România.
Bursa Română de Afaceri si Liga Studentilor Romani din Strainatate mizează impreuna pe o construcție a viitorului României prin transmiterea de la o generație la alta a tradițiilor romanesti in materie de diplomatie si relatii economice internationale, rolul tinerilor fiind crucial în dezvoltarea și implementarea unor proiecte economice ale Romaniei, pe termen mediu si lung. Așa că este important ca acestor tineri să li se dea oportunitatea de a-și valorifica talentul, studiile, cunoștințele și network-ul dezvoltat în străinătate spune Ștefan DUMITRU, Vice-Președinte Adjunct Relatii Internationale LSRS.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.