fosa septica

Daca iti doresti sa prelungesti durata de functionare, fara evenimente neplacute, a fosei septice ecologice, atunci trebuie sa ai grija ce arunci in toaleta.

Odata ce arunci ceva la toaleta, acel lucru va ajunge in sistemul septic si, daca nu este in conformitate cu regulamentul de deseuri permise care pot ajunge in fosa, atunci acesta se poate defecta si vei avea de tras de pe urma neatentiei sau nepasarii.

Repararea unei astfel de defectiuni te poate costa foarte multi bani, asa ca fii prevazator si ai grija ce ajunge in fosa septica ecologica.

Ce nu trebuie sa arunci in toaleta? 

1. Antibiotice – in cantitati mari. Substantele pe care antibioticele le contin pot crea un dezechilibru biologic in fosa eco.

2. Medicamente – trebuie aruncate intotdeauna la gunoi. Exista si exceptii: in cazul in care farmacistul, doctorul sau prospectul respectivului medicament mentioneaza faptul nu este daunator pentru mediul inconjurator si nu provoaca dezechilibre biologice.

3. Servetele umede pentru bebelusi si scutece – aceste produse nu sunt biodegradabile si vor infunda sistemul septic. De asemenea, pot cauza aparitia altor defectiuni costisitoare, in functie de modelul de fosa septica.

4. Servetele intime, servetele si dischetele demachiante – nu sunt biodegradabile si trebuie aruncate intotdeauna la gunoi, nu in toaleta.

5. Absorbante, tampoane si alte produse de acest gen – trebuie aruncate intotdeauna la gunoi, niciodata in toaleta. Acestea vor infunda fosa septica si vor produce daune semnificative.

6. Betisoare de urechi – desi ajung in fosa intr-o cantitate neinsemnata, ele nu sunt biodegradabile si pot infunda sistemul de aerisire. De asemenea, plasticul folosit in producerea lor ajunge in sistemul public de canalizare si polueaza mediul inconjurator.

7. Mizerie colectata – cum ar fi cea adunata din sacii de aspirator.

8. Mucuri de tigara – filtrele mucurilor de tigara pot infunda sistemul de ventilatie al fosei septice ecologice. De asemenea, nu sunt biodegradabile si trebuie aruncate intotdeauna la cosul de gunoi, dupa ce te-ai asigurat ca sunt stinse complet.

9. Zat de cafea – acesta ar trebui aruncat intotdeauna la gunoi.

10. Orice tip de substante chimice: vopsele(de orice fel), detergenti, inalbitori, balsam de rufe, acetona, uleiuri folosite in pictura, oja, pesticide, ulei de motor, ulei folosit la gatit, substante chimice folosite pentru prelucrarea fotografiilor si orice alt tip de substanta de acest gen nu trebuie aruncata in toaleta, deoarece va ajunge in fosa septica si va polua rezervele de apa. De asemenea, pot ajunge in canalizarea publica si pot polua mediul inconjurator.

11. Ata dentara – desi este intr-o cantitate neinsemnata, nu este biodegradabila si, in functie de modelul de fosa septica ecologica pe care il detii, poate provoca arderea motorului sau alte defectiuni costisitoare ale sistemului septic.

12. Tuburi ramase dupa consumarea hartiei igienice – chiar daca unele sunt marketate ca fiind biodegradabile, nu arunca in toaleta acest tip de produs. Risti sa infunzi fosa septica si sa ai neplaceri ulterioare. Arunca-le intotdeauna la gunoi.

13. Lenjerie intima sau alte obiecte vestimentare – nu arunca niciodata la toaleta astfel de obiecte, deoarece sunt categoric non-biodegradabile si pot provoca defectiuni majore ale sistemului septic prin infundarea ventilatiei.

14. Jucarii – in cazul in care copiii au scapat in toaleta jucarii de diferite dimensiuni si au ajuns in fosa, atunci este momentul sa inspectezi sistemul pentru a vedea daca exista vreo disfunctionalitate vizibila.

15. Pungi sau alte obiecte din plastic – nu sunt biodegradabile si trebuie aruncate intotdeauna la gunoi.

Avand grija, monitorizand ce arunci in toaleta si verificand periodic sistemul poti fi sigur ca nu vei avea parte de neplaceri.

Daca observi semne de defectiune ale sistemului in urma aruncarii in toaleta a  unor produse ca cele enumerate mai sus, este recomandat sa chemi un specialist care sa inspecteze fosa septica ecologica si care sa gaseasca solutia potrivita pentru rezolvarea problemei.

 

Banner SapunulCheia.ro