Pentru a preveni răspândirea de noi variante ale coronavirusului în Europa continentală, începând cu 22 decembrie, Ministerul Federal al Sănătății a impus o interdicție generală de transport tuturor călătorilor care intră în țară din Marea Britanie, Irlanda de Nord și Africa de Sud.

 

Cu aprobarea prealabilă a Ministerului Federal de Interne, de la 1 ianuarie 2021, persoanele cu domiciliul și cu drept de ședere în Germania pot fi transportate din nou.

 

În plus, începând cu 22 decembrie 2020, călătorii din aceste țări, precum și oricine a petrecut timp acolo în cele zece zile anterioare sosirii lor în Germania, necesită testarea coronavirusului. Obligația de carantină existentă la intrarea dintr-o zonă de risc rămâne neafectată.

 

Această interdicție de transport se referă la toate călătoriile directe ale călătorilor din aceste țări cu trenul, autobuzul, maritim sau aerian. Prezenta ordonanță intră în vigoare în perioada 22 decembrie 2020 – 20 ianuarie 2021.

 

Vacanțe în străinătate

În principiu, germanii sunt capabili să concedieze în țările UE. Acest lucru este valabil și pentru alte țări europene. Cu toate acestea, călătoria în afara UE poate fi problematică.

 

Datorită pandemiei, se aplică avertismente de călătorie pentru anumite țări. Pe site-ul Ministerului Federal de Externe, puteți afla ce țări sunt afectate și ce reguli se aplică în alte țări.

 

Vă rugăm să verificați acolo regulile de intrare înainte de a începe călătoria. În prezent, multe țări nu permit intrarea dacă călătoriți din Germania.

 

Teste la intrarea în Germania

Aici puteți găsi cele mai importante întrebări frecvente pentru persoanele care se întorc din zone cu risc.

 

Mai multe informatii

Intrarea dintr-o zonă de risc

Lucruri importante de reținut:

 

Călătoriți în Germania și ați petrecut timp într-o zonă cu risc în termen de 10 zile înainte de intrare? Dacă da, trebuie să vă îndreptați direct spre casa dvs. – sau către alt loc de cazare la destinație – la sosire și să rămâneți izolat acolo pentru o perioadă de zece zile (carantină la domiciliu). Guvernul federal și statele federale (Länder) au convenit asupra acestor reguli. Notă: Regulamentele de carantină sunt puse în aplicare prin intermediul ordonanțelor emise de statele federale (Länder). În cele din urmă, legea statului federal (Țara) în care intrați și / sau unde vă aflați este obligatorie. Vă rugăm să respectați posibilele reglementări speciale privind obligațiile de carantină care se aplică în conformitate cu legea statului dvs. federal (Teren) (în special persoanele aflate în tranzit și navetiști transfrontalieri).

 

Începând cu 8 noiembrie, trebuie să efectuați o înregistrare digitală la intrare dacă ați petrecut timp într-o zonă de risc în termen de 10 zile înainte de intrare. Vă rugăm să introduceți informații despre locurile în care ați stat în ultimele 10 zile pe site-ul www.einreiseanmeldung.de. După completarea tuturor informațiilor necesare, veți primi un fișier PDF ca confirmare. Înainte de a vă transporta, transportatorul dvs. va verifica dacă dețineți o confirmare. În caz contrar, transportatorul nu va avea voie să vă ia. Dacă, în cazuri excepționale, nu puteți efectua o înregistrare digitală la intrare, vi se cere să completați o înregistrare substitutivă pe hârtie

PDF-Datei (nicht barrierefrei, 231 KB).

 

În termen de 10 zile de la intrare, biroul de sănătate publică vă poate solicita să trimiteți un rezultat negativ al testului sau, dacă nu aveți un astfel de rezultat, pe care l-ați testat singur.

 

Pentru persoanele care intră în Germania din zone cu risc, testul este gratuit până la 1 decembrie, dacă se efectuează în termen de 10 zile de la intrare. Puteți suna la 116 117 sau accesați www.116117.de pentru a afla unde puteți fi testat în vecinătatea dvs. Dacă doriți să fiți testat de medicul de familie, vă rugăm să vă asigurați că sunați la birou în avans.

Este vital să vă puneți în carantină până când primiți rezultatele testelor.

Transport persoane Romania Germania – JRK Travel.ro

 

În perioada de carantină, nu aveți voie să vă părăsiți casa sau apartamentul și nici să primiți oaspeți. Vă rugăm să nu uitați că aceste măsuri sunt menite să vă protejeze familia, vecinii și toate celelalte persoane din jur. Nerespectarea regulilor de carantină poate fi penalizată cu amendă!

În general, carantina la domiciliu poate fi ridicată mai devreme, dar cel mai devreme după cinci (5) zile, dacă trimiteți un rezultat negativ al testului. Vă rugăm să verificați regulile de carantină pentru statul federal (Land) pentru a vedea ce reglementări vi se aplică.

 

Această listă de către RKI vă poate ajuta să determinați dacă ați fost într-o zonă de risc. Multe țări din afara Europei sunt considerate zone cu risc.

Transport Romania Belgia JRK Travel.ro

Banner SapunulCheia.ro