Cauti un soi de zmeura performat? Zmeur Cayuga este un soi timpuriu, viguros, drojeneaza puternic, rezistent la schimbari climatice, bun pentru comercializare. Pe scurt, ai  tot ceea ce este important la un soi bun de zmeura.

Zmeura Cayuga este  raspandita pe teritoriul tarii noastra, fiind un soi apreciat si usor de lucrat. Nu presupune tratamente costisitoare, iar fructele sunt delicioase, suculente si au un gust dulce, perfect pentru a fi consumate proaspete si nu numai. Avand acest soi, cresterea si fructifiarea zmeurului va fi o activitate placuta, chiar si la indemana incepatorilor.

De ce zmeur Cayuga si nu un alt soi de zmeura?

Infiintarea unei plantatii de zmeura nu presupune investitii mari si nici efort, ci doar minime informatii si un soi bun, care sa fructifice suficient de mult.

Zmeura, indiferent de soi, prefera solurile bine drenate, de tip argilos, nisipos, argilo-nisipos, cu o aciditate potrivita (unele soiuri suporta bine chiar si solurile cu o aciditate crescuta). Ideal ar fi ca terenul sa fie usor inclinat si, foarte important, ferit de vant. Pentru a se dezvolta, zmeura are nevoie de lumina suficienta.

Zmeur Cayuga este un soi cu traditie in tara noastra, fiind cultivat, de ani de zile, in toate zonele Romaniei(munte, campie, deal). Este cunoscut ca fiind un soi cu putere de drajonare mare, care are o rata de prindere foarte buna.

Soiul de zmeura Cayuga formeaza tulpini semiviguroase , fructele sunt de marime medie (4-5 grame), sferice sau ovo-sferice, rosii-caramizii sau carmin, se desprind usor la recoltare. Un avantaj este acela ca drupeolele sunt bine lipite intre ele ceea ce faciliteaza culesul/transportul/manipularea fructelor.

Cayuga are nevoie de sustinere. Pentru ca produce, inclusiv, toamna pe varfuri,  planta nu se poate sustine singura, motiv pentru care se recomanda un sprijin suplimentar  sub forma de spalieri cu un rand de teuri. In ceea ce priveste procedeele de intretinere, acestea nu difera fata de alte soiuri. Tunderea se face primavara, odata cu trecerea inghetului.

Soiul rezista bine la temperaturi scazute dar si la cele ridicate (cu conditia sa fie udat suficient, mai ales in zilele de seceta). Cayuga nu este sensibil la daunatori sau boli, fiind un soi ce nu necesita tratamente costisitoare. Administrarea unui ingrasamant natural este suficient pentru o crestere sanatoasa.

Este un soi bun care fructifica vara foarte devreme dar si toamna. Deoarece fructifica timpuriu, fructele sale sunt la mare cautare, putand fi comercializate cu un pret mai bun fata de alte soiuri.

Arbustii Cayuga produc fructe atat la inceputul verii, cat si toamna, in luna septembrie .

Fructele au un gust placut si o gama completa de vitamine/minerale. Se consuma proaspete, congelate sau semi-preparate. Sunt un ingredient perfect in preparatele de cofetarie. Zmeura Cayuga este ideala pentru gemuri, dulceturi, sucuri, etc. Aspectul fructelor este comercial.

Singura conditie pentru a avea rezultate foarte bune este sa apelezi la un furnizor specializat  care sa-ti puna la dispozitie material saditor de calitate. SC STRONGBERRY SRL poate furniza zmeur Cayuga, zmeura Cayuga dar si drajoni zmeur Cayuga din pepiniera proprie. Comanda se poate face si online, cu livrare in toata tara.

SC StrongBerry SRL,

office@strongberry.ro

0724.409.668 / 0724.158.633

Banner SapunulCheia.ro