cargo-partner transformă prelatele de camion scoase din uz în genți moderne, în colaborare cu tag.werk. Prin intermediul organizației internaționale Caritas, tag.werk derulează în Graz, Austria, un proiect de ocupare a forței de muncă dedicat, în principal, tinerilor. tag.werk a sustinut inițiative similare în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

Camioanele cargo-partner aflate în tranzit pe diferite rute fac obiectul unor reglementari stricte în domeniul siguranței și trebuie să fie în cea mai bună formă în orice moment, motiv pentru care prelatele vechi sau deteriorate sunt înlocuite periodic. Însă, la cargo-partner, prelatele vechi nu devin, automat, deșeuri!

cargo-partner, furnizor de servicii internaționale de transport și info-logistică, s-a alăturat proiectului austriac tag.werk în vederea reciclării și transformării acestor prelate în ceva nou și util. Prin intermediul proiectului derulat de organizația non-profit Caritas, tinerii care doresc să muncească transformă prelatele în genți, astfel: mai întâi, prelatele uzate sunt spălate, apoi sunt tăiate și cusute. Prelatele primesc o nouă întrebuințare, ca genți de umăr moderne sau genți pentru transportarea produselor de igienă corporală. Mai departe, cargo-partner oferă aceste genți clienților premium, sub formă de cadou în ediție limitată.

În plus față de reciclarea prelatelor care nu mai pot fi utilizate ca atare, proiectul generează soluții de ocupare a forței de muncă într-un mod simplu și nebirocratic. Așadar, inițiativa se aliniază strategiei cargo-partner de dezvoltare durabilă pe toate segmentele de activitate.

Beatrix Lorber, team leader la tag.werk, își exprimă încrederea cu privire la realizarea acestui proiect, în parteneriat cu cargo-partner:
„Acest proiect ne permite să generăm o formă creativă și remunerată de ocupare a forței de muncă pentru persoane ce provin din medii dintre cele mai diverse, îndeosebi tineri, dar și adulți. Pentru mulți dintre ei, aceasta este unica posibilitate de a se întreține, obținând venituri în mod legal, prin prestarea muncii pe o perioadă scurtă.”

Stefan Krauter, CEO cargo-partner, apreciază colaborarea cu tag.werk:
„Suntem mereu în căutare de soluții de dezvoltare durabilă, în calitate de furnizor de servicii logistice cu un interes manifest în domeniul responsabilității față de comunitate și mediu. CSR reprezintă o chestiune de atitudine. Pentru cargo-partner, aceasta presupune integrarea acțiunilor din domenii sensibile, cu impact social, în desfășurarea activității noastre zilnice. Proiectul derulat împreună cu tag.werk constituie un astfel de exemplu.”

Informatii suplimentare:
Doina Cristina Cherry, Marketing Manager
cargo-partner Expeditii S.R.L.
42-44 Bucuresti-Ploiesti Road, Building B, B2 wing, 1st Floor, 013696 Bucharest, Romania
Tel. + 40 21408 2468, Email: doina.cherry@cargo-partner.com, www.cargo-partner.com

Despre cargo-partner

cargo-partner este o companie privată, de mărime medie, ce oferă o gamă completă de servicii de transport și logistica integrată, cu expertiză în transportul aerian, maritim și tehnologia informației. În calitate de partener ce oferă soluții complete, cargo-partner creează beneficii competitive pentru clienții săi, grație unui sistem de transport sprijinit de un sistem IT performant și unui management optimizat al vânzărilor și achizițiilor. Compania a fost fondată în urmă cu peste 30 de ani și în 2015 a generat o cifră de afaceri de 540 de milioane de euro, prin aportul celor 2.365 de angajați.

tarp-bags

Banner SapunulCheia.ro