Imi amintesc de momentul in care am gandit meniul de nunta atunci cand m-am casatorit. Recunosc, a fost mare bataie de cap, mai ales ca eu vroiam o chestiune usor altfel, restul familiei prefera meniul de nunta classic. Privind in urma, realizez ca tare bine mi-ar fi prins sa ma fi ajutat, de exemplu, un castigator Masterchef, un om care face performanta in acest domeniu.
Acum, probabil ca vor fi multi cei care vor spune ca, ma rog, in alte perioade, nu se mai complicau atat de tare lucrurile. Este adevarat, insa lucrurile evolueaza si asa ar trebui sa facem si noi.
Revenind! Nu am avut un castigator Masterchef in spatele meniului de nunta atunci cand m-am casatorit, insa va pot spune voua, doamnisoarele si domnii care isi fac acum planurile de nunta, cam care sunt sfaturile a 3 chefi extraordinari, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu.
Sorin Bontea spune ca „meniul ideal de nunta trebuie sa fie in mare parte traditional. As recomanda peste cu sos meunière, traditionalele sarmalele care, in opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunti, dupa care friptura. Aici insa as avea o mentiune: recomand friptura de vita, nu agreez acel mixed grill care se practica pe la nunti. Si evident, meniul trebuie sa se incheie cu tort”, conform Mediafax.ro.
Florin Dumitrescu isi completeaza colegul: „Nu imi place ideea de «mizilic» pentru farfuria cu aperitive. As recomanda bufetul de aperitive. Sunt multe sortimente de mancare, la discretie si care sa fie pe placul multora. Pentru restul mesei as opta pentru un peste cu carbohidrati, sa spunem un somon cu risotto si sos de citrice. Iar pentru felul cu friptura as alege un antricot la gratar, fara sos, si cu legume in orice maniera. Spre dimineata, cand toata lumea este vesela, as reinvia traditia nuntii cu ciorba si as servi o ciorba acra”.
Iar, Catalin Scarlatescu spune clar: „Nu mai este la moda sa faci nunta „la farfurie”. Ultimul trend este sa faci un bufet cu salate, cu paste gatite in fata nuntasilor, cu mai multe tipuri de carne, bar de salate sau bar de fructe, mai multe tipuri de peste la grill sau barbecue facut in open space, in termenii nostri un carving station, un meniu cu o gramada de lucruri”, conchide Chef Scarlatescu citat de Mediafax.