Da, cultivarea zmeurei este profitabila si in Romania si da, oricine poate face un business din asta! Pentru inceput ai nevoie de un teren lutos sau argilos, bine drenat si usor inclinat, aflat intr-o zona bine luminata, ferita de vant. Apoi trebuie sa alegi un anumit soi de zmeura, in functie de productivitate si gust.

Printre cele mai apreciate soiuri de zmeura este zmeura The Latham. Este viguroasa cu tulpini erecte, care drajoneaza puternic. Fructele sunt de marime mare sau foarte mare, au o savoare unica dar si un aspect comercial. Prezinta rezistenta la boli, inghet si manipulare.

Asadar, daca te-ai hotarat sa infiintezi o plantatie de zmeura, The Latham este o varianta avantajoasa care iti asigura accesul la recolte bogate dar, si la fructe recunosctute pentru aroma lor unica.

Zmeura The Latham- Un soi cu fructe mari si foarte mari

Productia de zmeura este cea mai profitabila din toate productiile de fructe din lume. Zmeura se adapteaza usor oricarui tip de clima si are un potential excelent de extindere. Infiintarea unor culturi de zmeura poate fi un hobby inedit insa, la fel de bine poate asigura cifre mari de afaceri. Zmeura se preteaza atat culturilor pe suprafete mici de teren, cat si pe suprafete extinse.

Exista insa cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru rezultate excelente. Iata despre ce este vorba.

Zmeura, in general, nu este pretentioasa, insa are nevoie de un teren adecvta, de lumina si de protectie impotriva vantului. Terenul de plantatii trebuie sa fie in totalitate expus la lumina. Sunt de evitat terenurile umbrite din aproprierea copacilor sau a cladirilor. In plus, plantatiile noi de zmeura, indiferent de soi, trebuie sadite cat mai departe de cele salbatice.

Pentru o crestere sanatoasa, materia organica a solului este foarte importanta. Aceasta are rolul de a ameliora textura solului si de a retine elementele minerale. Specialistii recomanda utilizarea unui amestec de paie cu balegar, diverse tipuri de plante sau ingrasaminte de origine animaliera. Materia organica sporeste capacitatea nutritiva si continutul micronutritiv.

Cunoscut sub denumirea stiintifica Rubus idaeus, zmeur The Latham este un soi remontat productiv, cu fructul de marime mare si foarte mare. Soiul are o capacitate mare de drajonare, formeaza fructe mari de culoare rosie-carmin, formate din drupeole mari, slab unite intre ele.

Inflorirea la soiul The Latham este tardiva, se matureaza in a doua parte a lunii iunie. Soiul  zmeur The Latham se preteaza bine oricarui tip de clima, este rezistent la inghet, rezistent la boli si rezistent la manipulare. Fructele pot fi consumate proaspete, congelate sau semi-preparate.

Iata de unde poti comanda zmeur The Latham

Fie ca doresti achizitionarea de drajoni zmeur The Latham pentru cultivarea in propria gradina, ori doresti sa obtii profit din cultivarea zmeurei, cel mai important pas este sa alegi un furnizor de incredere, cu experienta in domeniu, gata sa-ti puna la dispozitie drajoni zmeur The Latham, zmeura The Latham, zmeur The Latham de calitate, din pepiniera proprie.

StrongBerry produce si comercializeaza material saditor pentru arbusti fructiferi (de padure). Pentru informatii suplimentare viziteaza site-ul.

SC StrongBerry SRL,

office@strongberry.ro

0724.409.668 / 0724.158.633

Banner SapunulCheia.ro