Sistemele de irigații au devenit o necesitate într-un domeniu precum cel agricol, acolo unde suprafețele terenurilor sunt foarte mari iar productivitate este obiectivul principal! Orice sistem are nevoie de o pompa specială care trebuie aleasă în funcție de: necesarul de debit și presiunea la punctul de evacuare, pierderi de presiune, pierderi datorate frecării și eficiența crescută la punctele de sarcină estimate.
După 1989, suprafaţa irigată din România s-a redus sub jumătate, infrastructurile de irigaţii fiind supuse unui proces de degradare continuu. Însă, experienţa secetei din perioada trecută a făcut ca interesul fermierilor pentru investiţii în sisteme de irigaţii să crească.
Eficiența este un factor important mai ales în agricultură acolo unde suprafețele terenurilor sunt foarte mari. În cazul unei funcționări automate sau al unei consum variabil, alegeți un produs pentru care eficiența depinde de gama de sarcină care reprezintă cea mai mare putere de consum. Construcția și varianta de material trebuie aleasă în funcție de lichidul pompat.
Metodele de bază ale irigării sunt scurgerea la suprafaţă, scurgerea gravitaţională, aspersiunea, irigaţia subterană şi prin picurare.
Echipa Soluții Pompare Fluide este specializată în comercializarea de pompe și grupuri de pompare irigatii , domeniul industrial sau rezidențial. Experiența și cunoștințele de calitate îi recomandă pentru orice proiect de success! Mai jos sunt prezentate detalii despre un model disponibil pe siteul https://www.solutiipomparefluide.ro/
Pompele de irigatii NB sunt pompe centrifugale monoetajate cu racord axial de aspirație și racord radial de refulare. Punctele de sarcină nominală și dimensiunile sunt în conformitate cu EN 733 (ex. DIN 24255). Acest produs este cuplat direct cu un motor standard cu ventilator încorporat cu dimensiunile în conformitate cu IEC și standardele DIN. Etanșarea mecanică a arborelui are dimensiunile în conformitate cu DIN 24960. Construcția cu dezmembrare posterioară permite demontarea și dezmembrarea motorului și a rotorului fără a afecta carcasa pompei și instalația de conducte. În consecință chiar și cele mai mari modele pot fi reparate de către o singură persoană cu ajutorul unei macarale.
Instalare – pompa autoamorsanta nu trebuie instalată cu motorul orientat în jos. Dacă unitatea a fost instalată cu cutia de borne orientată în jos, întoarceți motorul în poziția corectă. Modelele dotate cu motoare de 5,5 kW sau mai mult necesită un spațiu de 1 m deasupra pentru a permite utilizarea ehipamentului de ridicat.
Cere sfatul experților la telefon 0314252495 sau pe mail office@master-eng.ro !