Whiteboard-ul, sau tabla magnetica alba, este un sistem de comunicare si afisare special (pentru prezentarea ideilor in fata unui grup numeros de persoane), care necesita o ingrijire speciala. Aceasta modalitate moderna de comunicare este deseori implementata in cadrul marilor corporatii, al firmelor cu personal care trebuie instruit sau in cadrul salilor de conferinta din diverse institutii si organizatii.

Caracterul practic si eficient ce descrie o tabla magnetica se concretizeaza prin:

– realizarea comunicarii intraorganizationale;
– sustinerea anumitor training-uri;
– predarea cursurilor in marile universitati;
– prezentarea planurilor de afaceri si transmiterea informatiilor catre angajati, colegi sau colaboratori;
– prezentarea ideilor, conceptelor ori schitelor cu ocazia unei conferinte sau a unui simpozion etc.

Fiind vorba despre o suprafata magnetica plana de culoare alba, pe care scrierea se face cu markere colorate, curatarea unei astfel de table necesita produse speciale de ingrijire. De asemenea, materialul din care este confectionat o tabla magnetica este in general foarte sensibil la anumiti factori, astfel incat exista cateva reguli de baza pe care trebui sa le respecti in cazul in care doresti prelungirea duratei de viata a sistemului tau de comunicare si afisare. De obicei un whiteboard de calitate ofera o garantie de pana la 3 ani de zile si o durata medie de viata de aproximativ 7 ani, insa aceasta durata poate fi extinsa.

Iata cum:

– nu monta sau depozita tabla in locuri cu umiditate sau variatii mari de temperatura, intrucat acest lucru va duce la umflarea sau valurirea suprafetei magnetice;
– nu folosi markere permanente pentru a scrie pe tabla magnetica alba, deoarece acestea se indeparteaza foarte greu sau chiar deloc;
– nu apasa insistent cu markerul pe suprafata sa, pentru a nu-i provoca zgarieturi.

In ceea ce priveste regulile de curatare pentru o tabla magnetica, trebuie sa tii minte urmatorul aspect: Nu curata whiteboard-ul cu lavete, prosoape sau alte substante si accesorii nerecomandate! Foloseste doar spray-uri, bureti, servetele speciale si materiale neabrazive pentru a sterge suprafata sa. Atentie! Chiar si servetelele umede obisnuite pot lasa zgarieturi microscopice.

Cu toate acestea, deseori se intampla sa nu avem la indemana astfel de produse speciale de curatare sau pur si simplu sa fi epuizat stocul personal. Ce facem, asadar, intr-o astfel de situatie?

• Apa si otet. Clasica formula pentru spalarea geamurilor de acasa functioneaza cu brio si pentru tabla magnetica. Aceasta solutie alternativa pentru indepartarea urmelor vechi si uscate lasate de marker pe suprafata magnetica te poate scoate din impas in cele mai neprevazute situatii.

• Deodorant lichid si o carpa de bumbac. Pulverizeaza putin deodorant pe tabla, apoi sterge repede cu carpa.

• Fixativ. Lasat putin timp sa actioneze asupra suprafetei magnetice, apoi sters cu o carpa moale, acesta reprezinta o alta solutie la care nu te-ai fi gandit!

• Pasta de dinti fara particule abrazive. Intinde-o pe tabla magnetica prin miscari circulare, apoi indeparteaz-o cu un material textil moale.

• Dezinfectant de maini si vata. Tamponeaza suprafata tablei cu putin dezinfectant si asteapta sa actioneze 2 minute. Ulterior, sterge tabla magnetica cu un tampon de vata uscat.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here