În urma anunțului Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) de achiziție a unui magazin online, Blugento, o companie specializată în realizarea de soluții eCommerce, cu sediul în Cluj-Napoca, a înaintat către ANAF o propunere oficială prin care se oferă să realizeze gratuit un magazin online modern, la cele mai înalte standarde în domeniu.

Inițiativa Blugento vine și în contextul în care Guvernul a lansat, recent, programul GovITHub, care îi aduce laolaltă pe antreprenorii care doresc să contribuie la digitalizarea serviciilor publice, pentru facilitarea și eficientizarea relației cetățenilor cu instituțiile statului. Printre antreprenorii care au participat la lansarea programului s-au numărat și reprezentanți ai Blugento.

„Ca urmare a semnalării nevoii de realizare a unui magazin online în scopul eficientizării vânzării și bunurilor confiscate și sechestrate de ANAF, așa cum reiese dintr-o serie de articole apărute în presă, în cursul zilei de ieri, dorim să salutăm această decizie, pe care o considerăm favorabilă atât proprietarilor executați, cât și statului. Blugento, o companie care are în spate o echipă de tradiție în industria IT și o experiență de 11 ani în dezvoltarea de soluții online se oferă să pună la dispoziția ANAF un magazin online modern, la cele mai înalte standarde, construit pe fundația celei mai populare platforme de eCommerce din lume, Magento. Credem foarte mult că acest proiect va simplifica relația cetățeanului cu statul și va aduce beneficii întregii societăți”, a declarat Sandu Băbășan, Manager General Blugento.

Compania a înaintat astăzi o propunere oficială cu oferta către ANAF, care cuprinde: designul grafic al platformei de e-commerce, infrastructura tehnică necesară vânzării unui număr nelimitat de produse, integrarea magazinului online în pagina anaf.ro, posibilitatea de auto-administrare a site-ului, optimizarea pentru motoarele de căutare etc.

Blugento o colaborare româno-germană, susținută de Magento Inc

Platforma Blugento – www.blugento.ro – facilitează lansarea unui magazin online construit pe fundația solidă a celei mai populare platforme pentru eCommerce din lume, Magento, adaptată pentru piața din România prin modulele și extensiile user-friendly. Blugento oferă toate funcțiile necesare unui magazin online într-un produs robust și ușor de utilizat, care include infrastructura tehnică, hosting-ul, update-urile de securitate, servicii de SEO, marketing, și alte servicii conexe comerțului online.

Blugento este un produs nemțesc dezvoltat în România, rezultat al colaborării dintre Blugento GmbH și MindMagnet – agenția web din Cluj-Napoca cunoscută și ca organizator oficial al seriei de evenimente Meet Magento în România –, cu susținerea Magento Inc. Agenția MindMagnet a fost înființată în inima Transilvaniei în 2005, și oferă soluții tehnologice PHP și Magento pieței online din România, dar și din străinătate.

Magento este liderul platformelor de eCommerce și cel mai important furnizor pentru giganții din comerțul online, cu o pondere de 29,8% din cota de piață la nivel mondial. Acest lucru se datorează calității și versatilității platformei, dar și numărului impresionant de dezvoltatori și profesioniști care stau la baza a ceea ce industria IT numește Magento ecosystem.

Banner SapunulCheia.ro