Desi multa vreme antreprenorii au considerat ca implemenentarea normelor PSI este o obligatie legala, situatia de la club Colectiv a aratat ca respectarea normelor legale in acest domeniu este o obligatie nu doar legala, ci si morala.

Astfel respectarea acestor obligatii referitoare la protectia firmei si a angajatilor la incediu va salveaza nu doar de amenzi nedorite, dar si de situatii care pot fi critice.

Ce este PSI, de fapt?

PSI este acronimul de la prevenirea si stingerea incendiilor si este reglementat prin  Ordinul 163 2007 si normative ultierioare. Prin acest document se stabilesc masurile pe care fiecare firma trebuie sa le ia pentru a preveni incendiile si sa intervina in situatii critice, in cazul in care chiar se intampla sa apara foc pe perimetrul societatii comerciale.

Cu ce va ajuta o firma care functioneaza in domeniul protectiei muncii si PSI?

O firma de PSI este un consultant extern care va ajuta sa stabiliti mauri si sa le implementati pentru a va conforma cu legislatia in vigoare in domeniul protectiei la incendiu. Personalul acestor firme este specializat si va asista in a stabili un buget adecvat pentru aceste masuri de protectie, evalueaza masurile ce se impun, asista beneficiarul in implementarea lor, realizeaza instructaj periodic cu personalul la sediul clientului.

Cu ce fel de masuri ma ajuta o firma PSI?

Firma PSI  asista compania beneficiara cu consultanta privind amplasarea stingatoarelor la incendiu, trasarea traseelor de evacuare sau marcarea iesirilor de incendiu. Este responsabilitatea clientului de a implementa aceste masuri si, dupa cum am specificat anterior, acestea sunt obligatorii legal si moral.

Ce se intampla daca nu iau masuri PSI in firma mea?

Este o intrebare pe care multi administratori de firma si-o adreseaza, dar este hazardata, gandindu-se la in primul rand la costuri.  O firma care nu are implementatea masurile PSI si al carei personal nu are instructajul facut periodic risca amenzi usturatoarea care surclaseaza, suma modica pe care ar plati-o pentru un abonament.

Este un truism sa spunem ca preventia este cea mai care stinge incendiul inainte de a se aprinde, dar exact acest lucru se intampla. Prin respectarea normelor PSI exact cum impun normativele in vigoare va ajuta sa preintampinati situatii nedorite.

Ce decizie ati luat?

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.