Dacă verificarea de performanță automată a reparatii cutii viteze automate relevă că sunt necesare reparații majore pentru transmisia dvs., poate fi necesară o reconstrucție a transmisiei. Pentru această reparație întreaga transmisie este scoasă și dezasamblată. Fiecare parte din sistem este apoi inspectată. La inspecție, tehnicianul va determina gradul de deteriorare. Unele componente pot necesita o curățare profundă, în timp ce altele pot necesita înlocuirea.

Într-o revizie completă (cunoscută și ca reconstrucția unei transmisii), cutia de viteze  automata este scoasă din vehicul și complet dezasamblată cu piesele așezate pe bancul de lucru. Fiecare parte este inspectată pentru uzură și deteriorare și apoi curățată într-o soluție de curățare specială sau înlocuită cu o altă parte, în funcție de starea acesteia. Elementele care au suprafețe de frecare, cum ar fi benzile și ambreiajele, se înlocuiesc ca și toate etanșările și garniturile. Convertizorul de torsiune este, de asemenea, înlocuit, de obicei, cu unul re-fabricat.

Părțile sunt reasamblate, reglate și testate pentru o funcționare corespunzătoare. Transmisia automata  este apoi reinstalată, iar reglajele finale sunt efectuate după reinstalare.

Cutia de viteze automată poate avea până la 3.000 de piese diferite. Această piesă complicată de mașini este remarcabil de dură și de lungă durată dacă luați în considerare presiunile și temperaturile în care funcționează.

Cu puțină cunoaștere și doar câteva precauții simple, puteți obține performanțe fără probleme de la transmisia automată. Cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a prelungi durata de viață a transmisiei automate nu necesită nicio modificare a obiceiurilor de conducere. Ceea ce trebuie să faceți este să acordați atenție verificării și schimbării fluidului automat al cutiei de viteze și efectuării acesteia o dată pe an de către un specialist instruit.

Este recomandat să verificați periodic lichidul de transmisie. Este destul de ușor de făcut și vă poate economisi mult timp și bani.

Serviciul automat al cutiei de viteze include:

Scurgeți lichidul de transmisie

Scoateți și curățați vasul de ulei

Verificați starea lichidă, dovezile privind materialul de căptușeală metalic sau ambreiaj în tigaie și orice dovezi de nămol

Transmisie completă atunci când este necesar *

Scoateți, curățați și înlocuiți filtrul

Verificați și reglați benzile și comenzile

Reintroduceți tava folosind o garnitură nouă

Umpleți transmisia la nivelul recomandat cu un nou lichid de transmisie de tipul corect

Verificați scurgeri și uzura sigiliilor și furtunurilor

Testați pentru a verifica funcționarea serviciului de service auto trans

* O spălare de transmisie se efectuează de obicei atunci când există semne de uzură ridicată sau de lichid de transmisie puternic contaminat. Doar scurgerea fluidului nu îndepărtează întregul fluid vechi din spații strânse, iar reziduul va face aproape orice lichid nou murdar. Pentru a îndepărta toate rămășițele lichidului vechi, conducta de răcire dintre transmisie și radiator este de obicei decuplată și transmisia este umplută în timp ce motorul funcționează. Aceasta forțează fluidul prin transmisie, spălând resturile murdare.

 Cel mai bun mod de a vă asigura că serviciul dvs. de transmisie automată este efectuat în mod corespunzător este să îl încredințați experților cu abilitățile și echipamentele necesare.

Lucrul important de reținut este faptul că transmisia dvs. automată nu este, de obicei, inclusă într-un serviciu normal – trebuie să cereți ca cutia de viteze automată să fie întreținută. Faceți acest lucru cel puțin o dată la 15 luni sau o dată la fiecare 25.000 km, oricare dintre acestea survine mai întâi.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.reparatiecutieautomata.ro

Banner SapunulCheia.ro