Penny board-urile sunt longboard-uri mai scurte, realizate din plastic. Conceptul apartine firmei Penny Skateboard, fondata in anul 2010, in Australia, de catre Ben Mackay. Fondatorul este fost skateboarder profesionist, iar numele pe care l-a atribuit inventiei sale apartine surorii acestuia, Penny. Plasticul utilizat este de o foarte buna calitate, caruia i se ataseaza placute de legatura foarte rezistente si roti durabile. Acestia ofera si optiunea de a cumpara piesele separat, pentru ca fiecare utilizator sa-si creeze un penny board unic, adaptat propriei sale personalitati.

In copilarie, Mackay a primit de la tatal sau un skateboard din plastic, iar din acel moment fondatorul celebrei companii a inceput sa iubeasca acest sport. Treptat, fiind inspirat de pasiunea sa, aptitudinile pe care le are si vasta experienta, a decis sa porneasca intr-o aventura noua si sa-si creeze propriile placi. Inainte sa aleaga plasticul, a incercat diferite materiale si tipuri de placi, insa, in cele din urma, a realizat ca acesta este cea mai buna alegere. Initial, nu se gandea ca inventia sa va deveni atat de populara, dar la scurt timp penny board-urile au inceput sa fie cumparate de persoane de toate genurile si tipologiile. Copii, adulti, barbati, femei – toti acestia si-au dorit sa experimenteze senzatia pe care mersul pe un penny board o ofera.

,,Inca de cand eram mic, skateboardingul m-a inspirat si m-a influentat in multe aspecte de-a lungul vietii. La varsta de 5 ani aveam prima mea placa de skateboard. Eram atat de incantat de ea incat l-am rugat pe tatal meu sa-si scoata masina din garaj ca sa pot sa-mi amenajez propria mea rampa acolo. Era o placa second hand, pe care am vopsit-o albastra, cu dungi aurii; inca mai cred ca a fost cea mai gresita alegere. Odata ce am cucerit garajul, am inceput sa explorez dealurile. Era un sentiment terifiant, dar exaltant… ma simteam binecuvantat. Dupa aproape 30 de ani am realizat ca era timpul sa readuc la viata acea mica placa de plastic si sa o fac sa ramana”, a declarant Ben Mackay, creatorul penny board-ului.

In general, penny board-urile sunt foarte populare in randul adolescentilor si al adultilor tineri, precum si printre studenti si iubitori ai plajelor. Acestea au anumite caracteristici pentru care au devenit atat de populare intr-un timp foarte scurt. Printre acestea se numara:

  • Dimensiunea si greutatea: un penny board este mai scurt decat majoritatea longboard-urilor si este realizat din plastic de cea mai buna calitate. De aceea, este mult mai usor de transportat, avand o greutate mica si nu necesita un spatiu prea mare pentru a putea fi depozitat.
  • Calitatea: plasticul din care este confectionat un penny board asigura un mix perfect intre flexibilitate, rezistenta si rigiditate. Prin urmare, poti fi sigur ca vei face o achizitie de durata si care sa-ti ofere o experienta exceptionala.
  • Experienta oferita: majoritatea consumatorilor au comparat mersul pe un penny board cu cel pe o placa de surf.
  • Forma: penny board-urile au o forma aerodinamica, care nu ar fi putut sa fie obtinuta dintr-un alt material care sa fie si foarte usor si rapid.
  • Aspectul: in momentul de fata, acestea sunt printre cele mai atragatoare placi existente pe piata. Au un design modern si pot fi personalizate in functie de dorintele fiecaruia in parte.

,,Fiecare penny board in parte este construit din materiale de cea mai buna calitate si cu o atentie fanatica la detalii. Scopul nostru este sa realizam produse care sa arate bine, sa ofere o experienta completa si sa intreaca orice asteptari” – Ben Mackay, creatorul penny board-ului.

Banner SapunulCheia.ro