Folosirea serviciului Rent a Car este o experienta prin care multi dintre noi trecem, fie de nevoie, fie din comoditate. Auzim peste tot pareri despre ce este nevoie sa facem atunci cand inchiriem o masina, insa care ar fi lucrurile pe care ar trebui sa le evitam atunci cand apelam la acest serviciu?

 

1. Nu uita sa te interesezi de unde iti poti face plinul atunci cand pleci si cand vii la reprezentanta Rent a car

Atunci cand inchiriezi o masina, trebuie sa stii faptul ca daca intri in posesia ei cu plinul facut, ai datoria sa o returnezi tot cu plinul facut. Daca primesti masina inchiriata cu putina benzina, o vei returna tot cu putina benzina in rezervor. Cel mai bun moment pentru a-ti alimenta masina pe care ai inchiriat-o este imediat dupa ce ai intrat in posesia ei. Dupa ce parasesti reprezentanta Rent a car, ia aminte de impreujurimi si vezi unde sunt pozitionate cele mai apropiate benzinarii. Astfel, vei avea ocazia sa vezi care este benzinaria cu cele mai bune preturi, fara sa te grabesti la cea mai scumpa din zona.

 

2. Nu ignora potentialele oferte de upgrade, dar nu te baza intotdeauna pe ele

Multe persoane iti recomanda rezervarea unei masini mai ieftine si abia apoi sa te interesezi de posibile upgradeuri de clasa a masinii la biroul rent a car. Aceasta  solutie este buna in perioadele in care firma de rent a car are in garaj putine autovehicule mai ieftine si iti poate oferi upgradeuri gratuite ale modelului de masina sau pentru o suma infima, pentru a nu risca sa ramana fara autovehicule mai ieftine in garaj si astfel, sa piarda clienti.

Practica de acest gen este riscanta, deoarece nu intotdeauna se intampla acest lucru. Ar fi recomandat, totusi, sa te decizi asupra unui model de masina si doar in cazul in care nu este disponibil, sa te orientezi catre un upgrade.

 

3. Nu faceti o inspectie superficiala la primirea masinii

Atunci cand apelati la serviciul rent a car si intri in posesia masini, verifica-i interiorul si exteriorul, ca sa vezi cu ce defecte ai primit-o. Este bine sa fii atent si sa vezi daca masina are zgarieturi, tapiteria murdara sau rupta in anumite parti, piese slabite, geamuri actionate electric care nu functioneaza, oglinzi zgariate sau sparte si multe alte defecte mai mici sau mai mari.

Majoritatea persoanelor care apeleaza la serviciul rent a car au tendinta de a prelua masina si de a pleca imediat oriunde au treaba, inspectand superficial exteriorul masinii cu gandul ca problemele majore au fost luate in calcul si notate inainte, insa nu intotdeauna se intampla asa. Daca efectuezi o inspectie superficiala, te poti trezi pe drum cu probleme ale masinii deja existente in momentul in care ai preluat masina, dar pentru care vei fi nevoit sa platesti, deoarece nu le-ai raportat la primire.

Cel mai bine este sa faci poze si sa filmezi atat interiorul, cat si exteriorul, pentru a avea dovezi in cazul in care apar neplaceri.

 

4. Nu lasa inspectia finala la voia intamplarii 

In ultima perioada, procedura predarii masinii inchiriate prin serviciul rent a car a inceput sa se asemene cu momentul in care eliberezi o camera de hotel: te prezinti la receptie, lasi cheile, semnezi procesul verbal si pleci linistit unde ai treaba.

Nu este deloc indicat sa predai o masina inchiriata fara ca un agent sa se ocupe de preluarea masinii si sa noteze, de fata cu tine, potentialele defecte ale masinii si starea in care ai returnat-o. Cele mai multe dispute se creeaza cu privire la daunele pe care masina inchiriata le-a avut in momentul predarii. Te poti trezi ca ai lasat masina in perfecta stare la receptie, fara ca un agent sa constate acest lucru, iar ulterior sa fii nevoit sa platesti daune. In acel moment este doar cuvantul tau contra cuvantului agentului.

Nu te grabi sa pleci, asigura-te ca cineva din partea reprezentantei Rent a car observa si consemneaza starea masinii la predare si la primire, pentru ca tu sa pleci  linistit, fara sa intervina neplaceri.

 

Banner SapunulCheia.ro