Compania a fost desemnată câștigătoare a premiului pentru proiectul său holistic de oraș inteligent și durabil
Atena, Grecia – 16 septembrie 2022 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, anunță că a primit distinctia la categoria “Sustainable Growth/Circular Economy Award” (Sector Public) pentru proiectul Smart & Sustainable City pe care îl implementează în orașul Belgrad, Serbia. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc miercuri, 14 septembrie, în Malaezia, în cadrul Conferinței mondiale de IT “WCIT 2022”.

Mai exact, orașul Belgrad, a demarat un plan pe termen lung, în mai multe etape, pentru a beneficia de tehnologiile avansate – IoT și AI in construirea unui oraș inteligent cu adevărat “holistic”. Accentul și prioritatea au fost acordate mediului și sustenabilitatii orașului.

Ca un prim pas, orașul Belgrad a decis să adopte noi tehnologii pentru a face față poluării fonice din oraș. Mai departe, orașul a trecut la modernizarea iluminatului cu tehnologie LED pentru a obține reduceri semnificative ale consumului, în timp ce, prin utilizarea contorizării inteligente, orașul reușește să monitorizeze îndeaproape consumurile relevante în timp real. In urmatoarea etapa, abordarea holistică a orașului inteligent include detectarea și măsurarea în timp real a poluării aerului, precum și prognozarea evoluției poluanților și a indicelui de calitate a aerului. Astfel, această etapă a proiectului implică o soluție completă care se extinde de la furnizarea și instalarea de stații meteorologice complexe până la aplicațiile IoT și AI necesare pentru lansarea la timp și orientată a acțiunilor de combatere a poluării aerului.

Intracom Telecom, în calitate de furnizor de tehnologie al acestui proiect, a acceptat provocarea și a livrat o soluție completă, care este perfect integrată cu platforma Smart City a companiei, uiTOP™, care monitorizează și analizează toți factorii critici ai unui oraș modern, oferind informații autorităților pentru a lua deciziile corecte, cu informațiile corecte, la momentul potrivit.

Dl. Anastasios Dimopoulos, vicepreședinte al Consiliului de Administrație în cadrul Intracom Telecom, a precizat: “Suntem mândri să primim un astfel de premiu internațional din partea renumitei asociații WITSA și ne simțim profund onorați pentru încrederea pe care ne-a acordat-o orașul Belgrad. Acest proiect este un exemplu viu al unui oraș inteligent care pune accentul pe protecția mediului și pe sustenabilitate, construind o soluție cuprinzătoare, în continuă evoluție și pregătită pentru viitor, abordând probleme reale și având un impact direct și pozitiv asupra vieții cetățenilor”.

Banner SapunulCheia.ro