stocare si procesare a legumelor

Vineri, 28 Iulie a.c., a avut loc evenimentul de inaugurare a facilității de stocare și procesare a legumelor din comuna Grădinari, jud. Olt, la care au participat Excelența Sa Dl. Urs HERREN -ambasadorul Elveției, Dl. Emil Marinescu –directorul direcției Agricole Olt Olt, dl. Jörgen Ljung –președintele fundației suedeze ”Hjarta till Hjarta”, reprezentanți ai organizațiilor/instituțiilor partenere, agenți economici din regiune, membri ai cooperativelor agricole din Grădinari constituite în cadrul proiectului ”Capacitare Economică prin Afaceri Sociale”.

Investiția, care constă într-o linie de fabricație modernă de conservare a legumelor și un depozit frigorific cu capacitatea de 250 m3, a fost realizată în cadrul proiectului mai sus menționat, finanțat prin Fondul Tematic “Incluziunea socială a romilor și altor grupuri vulnerabile“ al Programului de Cooperare Elvețiano- Român și cofinanțat cu 30.000 CHF de fundația suedeză ”Hjarta till Hjarta”.

Proiectul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale în parteneriat cu ”Hjarta till Hjarta”, Comuna Grădinari (OT) și Fedrația Patronatelor din Regiunea Oltenia.

Evenimentul de inaugurare a investiției a continuat cu o scurtă conferință pe tema legăturii dintre responsabilitatea socială corporativă și afacerile sociale  locale. În încheiere a avut loc o prezentare/degustare de produse tradiționale locale (ce vor fi realizate în cadrul fabricii inaugurate).

Participanții interesați au primit ofertele de contractare a legumelor proaspete sau conservate produse de cele două cooperative agricole locale înființate în cadrul proiectului.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să îl contactați pe managerul proiectului, dl. Nicolae Cuță (nicucuta@gmail.com, tel. +40743070270).