Iluzia de a fi altundeva, altcândva, altcineva… A apărut un nou album igloobest: Conace şi Pensiuni din România 2

0
97

Ce sunt călătoriile, dacă nu experiențe care ne scot din ritmul obișnuit al vieții noastre de zi cu zi? Tocmai de aceea căutăm ineditul şi destinațiile turistice aparte, care spun o poveste sau creează o atmosferă.

Noul album Conace şi Pensiuni din România 2, publicat de igloo media, cartografiază și spune povestea unor frumoase conace sau pensiuni (case de vacanță, cabane, gospodării țărănești autentice), gândite ca o alternativă la confortul standardizat din marile hoteluri. Sunt locuri pitorești în care viziunea investitorilor și a arhitecților se întâlnește în chip fericit cu meșteșugul tradițional. Sunt locuri mai aproape de peisajul natural – fie el și urban medieval –, cu o identitate culturală proprie, ce evocă în cheie contemporan-nostalgică alte vremuri, alte istorii, alte gusturi. Astfel găzduit și răsfățat, nu-i de mirare că devii dintr-un simplu client un adevărat oaspete și că vei vrea să te reîntorci.

Albumul – o ediție bilingvă, română-engleză, într-o formulă grafică de excepție – prezintă o selecţie de 18 locuri speciale din ţară care se remarcă prin calitatea arhitecturii și a designului, fie că e vorba de recuperări și reinterpretări ale unor construcţii vechi sau de proiecte întru totul noi. Volumul Conace şi Pensiuni din România 2 conturează o hartă a celor mai interesante locuri de cazare de la noi, constituind un reper atât pentru arhitecţi şi alţi profesionişti ai spaţiului construit, cât şi pentru călătorii interesaţi de design, patrimoniu ori, pur şi simplu, de explorarea unor altfel de peisaje.

Prefața volumului îi aparține arh. Cristian Brăcăcescu, iar în sumar vei descoperi: Case de oaspeți din Cincșor, Conacul Manasia, Limanul Resort, Casa Kraus, Academia Culinară Convivium Transilvania, Casa cu Zorele, Casa Folberth, Conacul Gaál, Veseud 11, Casa Peter Markel, Viscri 32, Dominic Boutique, Stadtern Hof, Theiss-Hof, Tinnen Marz, Chalet Alpina, The Pines Boutique Villa.

Albumul se găsește în librării și în rețeaua Inmedio, precum și pe igloo.ro, unde beneficiază de o campanie de lansare („Weekend la conac”), până în 6 august, în cadrul căreia cititorii noștri pot câștiga săptămânal excursii în destinațiile prezentate în volum.