Modalitatea in care functioneaza ermele moderne astazi s-a schimbat complet fata de cele cu care probabil ne-am obisnuit de-a lungul timpului. Una dintre principalele modificari pe care astazi le fac majoritatea proprietarilor de ferme este aceea de a proteja fermele cu gard electric datorita eficientei dovedite a acestuia de-a lungul timpului. Daca initial majoritatea fermelor de animale erau imprejmuite cu gard conventional construit din lemn, astazi majoritatea fermelor dispun de un sistem de gard electric pentru un grad mult mai ridicat de siguranta.

Cu toate ca in vest acest sistem de gard este utilizat de cateva decenii pentru protectia animalelor din cadrul fermelor, in ultima perioada acesta modalitate de protectie pare sa fie alegerea unui numar tot mai mare de fermieri de la noi din tara. Un sistem de gard electric aduce multiple avantaje spre deosebire de gardul conventional construit din lemn care nu mai este la fel de eficient astazi. Un sistem de gard electric se poate gasi astazi cu usurinta pe internet la magazine de specialitate cum este si www.evolutiadan.ro. Iata cateva avantaje ale utilizarii unui gard electric in detrimentul gardului conventional.

Unul dintre prinicpalele avantaje ale utilizarii unui sistem de gard electric este dat de aspectul unui cost mult mai redus decat in cazul gardului conventional. Intr-o prima etapa costul unui sistem de gard electric este cu siguranta ceva mai ridicat, insa pe termen lung daca luam in considerare modalitatea de intretinere, cu sigurnta sistemul de gard electric se va dovedi o alegere mult mai inteleapta. Mai mult decat atat, factorii externi distrug in timp gardurile construite din lemn, indiferent de cat de mult il intretinem. Un sistem de gard electric insa nu necesita reconditionari periodice avand in vedere ca elementele care il alcatuiesc nu se degradeaza in timp sub actiunea celor mai frecventi factori de mediu.

Modalitatea de functionare a gardului electric este foarte simpla. Orice gard electric este construit dintr-un generator, stalpisori si fire. Toate acestea alcatuiesc gardul electric care va emite periodic socuri electrice de o intensitate redusa. In momentul in care animalul se atinge de firele gardului, acesta va emite un soc de intensitate redusa, ceea ce va “educa”animalul astfel incat sa nu se mai apropie de acesta in viitor. In acest fel, totodata ferma dumneavoastra de animale va fi eficient pazita si de eventule animale salbatice care pot aparea periodic in preajma fermei.

Banner SapunulCheia.ro