Forta de munca din China devine o componenta tot mai insemnata pentru activitatea economica din Romania. Confruntata cu scaderea fortei de munca proprii, datorita salariilor mici oferite de angajatori, a emigrarii in state cu un nivel decent de trai, economia romaneasca trebuie sa se reorienteze spre tari unde ceea ce ofera angajatorii romani sa satisfaca forta de munca de acolo.

De cativa ani patronii din Romania apeleaza tot mai des si in numar tot mai mare la forta de munca din China, tara in plina dezvoltare, dar care ofera salarii si conditii de munca si viata mai reduse decat este oferta in tara noastra. Patronii care au angajat forta de munca din China sunt in general multumiti, chiar vor sa-si sporeasca contingentele de muncitori chinezi.

Avantajele pe care le aduc acesti muncitorilor este seriozitatea cu care abordeaza munca, o integrare relative usoara la conditiile sociale si culturale, limba engleza vorbita de multi dintre acestia, satisfactia cu salariile oferite de mediul de afaceri romanesc.

Pe termen scurt si mediu Romania are nevoie de forta de munca din China, ideea ca romanii stabiliti in Spania, Italia, Marea Britanie, Germania etc se vor intoarce pentru ca vor vedea cresterea salariilor de la an la an in tara noastra, nu este decat o utopie. Standardele de viata, diferentele salariale dintre Vestul Europei si Romania chiar daca sunt ceva mai scazute decat acum 20 de ani, se vor mentine mari pentru inca cativa zeci de ani de acum inainte.

Dar ca strategie de lucru, identic, tocmai diferentele salariale dintre Romania si China ar trebui urmarite, pentru ca excedentul de forta de munca din China sa fie folosit, acoperind deficitul de personal din tara noastra.

In 2018 se vor elibera cu 1500 de premise de munca pentru forta de munca din China si alte tarii asiatice, mai mult decat in 2017, acestea ajungand la o cifra totala de 7000, insa, sub necesarul de circa 55000 de persoane necesare in economia romaneasca.

Este important ca patronatul roman sa inteleaga beneficiile personalului strain, a fortei de munca din China si pe baza acestui rationament sa-si construiasca o viitoare strategie pe care sa o aduca in fata guvernatiilor, iar acestia sa sporeasca numarul permiselor de munca pentru angajatii straini. Altfel viziunile himerice despre intoarcerea romanilor de peste hotare, vor da o grea lovitura economiei romanesti si chiar sistemului de pensii.

Una dintre Agentiile de top de recrutare a fortei de munca din Asia care a facut o munca de pionierat in acest domeniu este Recrutare Vietnam, a carei activitate  a impresionat la nivel national avand in portofoliu firme de renume din economia romaneasca si care a reusit sa aduca forta de munca din China intr-o vreme in care criza economica crea un aparent excedent de personal in Romania.

Evaluand evolutiile economice in mod corect, Agentia de recrutare Recrutare Vietnam a intuit corect trendul ce incepea sa se inverseze in Romania, de la o exportatoare de forta de munca, la o importatoare de forta de munca din China si alte tarii ale Asiei.

Pentru alte amanunte accesati pagina de Internet: http://www.recrutare-vietnam.ro/

Banner SapunulCheia.ro