EXELO a derulat, în perioada 19-20 mai 2018, finala celei de-a doua ediții a Competiției Inter-universitare, Gifted Managers. Scopul evenimentului a fost acela de a crea oportunități pentru studenții facultăților de profil de a-și demonstra și dezvolta abilitățile și competențele de gestionare a diverselor provocări din viața unei organizații, prin intermediul unui concurs de management.
Universitățile care s-au înscris în competiție au fost: Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea București, Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară, Universitatea Ecologică. Echipele câștigătoare ale competițiilor organizate la nivelul fiecărei universități, formate din câte 4 membri – CEO, CFO, HR, Sales – au avut șansa de a opera în timp real și de a urmări atingerea obiectivelor de afaceri agreate. Studenții au simulat, prin intermediul platformei SimTeam, procese de business menite să îi ajute în dezvoltarea abilităților manageriale cheie, precum: luarea deciziilor sub presiunea timpului și pe baza unor informații incomplete, gândire critică și strategică, leadership, delegare etc. Folosind o abordare bazată pe jocul educațional, simulatorul a permis participanților să înțeleagă provocările asociate administrării unei organizații, cum ar fi complexitatea și interdependențele dintre departamente sau procesele de luare a deciziilor. Mai mult decât atât, competiția le-a oferit acestora oportunitatea de adaptare a scenariului în funcție de evoluția simulării, pregătindu-i, astfel, pentru provocările profesionale viitoare. Anul acesta, cupa Gifted Managers a fost câștigată de echipa Veni, Vidi, Vici, alcătuită din reprezentanții Universității Nicolae Titulescu: Mihaela Gabriela Bădără, Elena-Angela Gavril, Dumitru Botez și Florin Păun.
„Trăim într-un context în care o prioritate majoră a organizațiilor este deficitul de personal bine pregătit, dar translatarea acestei preocupări în plan faptic se lasă așteptată. Consecvenți rolului de susținător al dezvoltării oamenilor și organizațiilor, am inițiat o suită de evenimente în cadrul cărora să punem la aceeași masă reprezentanții mediului economic, studenții și profesorii. Competiția Gifted Managers este o astfel de oportunitate, în care suplimentar oportunității de evaluare a abilităților manageriale, participanții au ocazia să împărtășească impresii, experiențe, perspective. În acest fel, competiția se constituie într-o experiență memorabilă cu multiple beneficii.” afirmă Mircea Mihai, Director Executiv EXELO și inițiator al competiției Gifted Managers.
Despre susținerea inițiativei lansată de EXELO, Adriana Cocîrță, CEO & Owner Nomade Communication, afirmă: „Felicitări organizatorilor pentru inițiativă și felicitări tuturor participanților! Cea mai eficientă formă de învățare este cea bazată pe practică, în care studenții să poată aplica toate cunoștințele acumulate. Implicarea noastră în cadrul competiției Gifted Managers se aliniază culturii organizaționale de a investi în dezvoltarea abilităților practice a studenților.”
EXELO, partenerul în România al Global Knowledge, este o companie de training care abordează ciclul de dezvoltare al soluției de business prin intermediul unei combinații de instrumente aferente domeniilor de expertiză: analiza de business, management de proiect și abilități de business.

Banner SapunulCheia.ro