Ce este implantul dentar? Este acesta mai dureros si mai complicat decat solutiile clasice de inlocuire a dintilor lipsa? Pot pacientii care sufera de pierderi osoase sa beneficieze cu succes de o asemenea interventie chirurgicala? Exista riscul ca un implant dentar sa afecteze investigatiile RMN ulterioare? Rezolva un astfel de tratament toate problemele dentare, pentru tot restul vietii?

Dr. Ionut Leahu, medic specialist in Implantologie la Clinicile Dr. Leahu din Bucuresti, iti raspunde la cele mai comune intrebari despre revolutionarele tratamente cu implant dentar, din vasta sa experienta si interactiunea cu numerosii pacienti de-a lungul timpului.

Pacient: Ce presupune un tratament cu implant dentar?

Dr. Leahu: Practic, procedura in sine reprezinta o interventie chirurgicala de inserare a unei radacini artificiale in os (mandibula sau maxilar), in locul dintelui lipsa. Astfel, in prima faza vom realiza o piesa din titan care va fi implantata in structura osoasa a pacientului. Pe langa aceasta radacina artificiala, ulterior vom monta bontul protetic, fiind legatura dintre radacina si coroana, in timp ce aceasta din urma este partea vizibila si estetica a noului dinte. Pentru a se apropria cat mai mult de functionalitatea si aspectul unui dinte natural, coroana este realizata din ceramica de inalta calitate, durabilitate si rezistenta.

Pacient: Asta inseamna ca nu pot recurge la un tratament cu implant dentar daca am osul nativ afectat?

Dr. Leahu: Nu aveti de ce sa va faceti griji in aceasta privinta! Datorita tehnologiei de ultima generatie, pierderile osoase pot fi remediate cu ajutorul unei proceduri suplimentare de aditie. Astfel, in urma acestui proces de augmentare a osului de la nivelul mandibulei sau maxilarului, chiar si cele mai complicate cazuri pot fi rezolvate garantat.

Pacient: Cat de dureroasa este interventia de implantare?

Dr. Leahu: Mult mai putin decat puntile dentare, care presupun devitalizarea a doi dinti invecinati, adica scoaterea nervului – una din temerile cele mai mari ale pacientilor. Implantul dentar nu afecteaza cu nimic ceilalti dinti si nu le provoaca niciun fel de durere. Este vorba doar de un disconfort sau mici efecte secundare post-operatorii, care vor disparea in scurt timp. In plus, intreaga procedura se desfasoara rapid, intr-o singura sedinta, sub efectul anesteziei.

Pacient: Cat dureaza recuperarea post-operatorie?

Dr. Leahu: Mai putin decat v-ati astepta! Tehnologia factorilor de crestere PRGF disponibila acum in clinicile noastre va ofera o vindecare a tesutului de 7 ori mai rapida, fara durere sau complicatii.

Pacient: Este adevarat ca implantul dentar afecteaza investigatiile RMN?

Dr. Leahu: Nu, nu este adevarat! Aparaturile RMN interfereaza doar cu obiecte ce contin fier. Un implant de calitate este realizat numai din materiale biocompatibile, neferoase: titan, zirconiu, ceramica.

Pacient: Un implant dentar ma poate tine pe viata?

Dr. Leahu: Acest lucru este posibil numai in cazul in care veti respecta intocmai toate indicatiile post-operatorii ale medicului implantolog, pentru a evita posibilele complicatii. De asemenea, respectarea regulilor de igiena orala este fundamentala pentru durata de viata a unui implant, care poate fi prelungita de la 10-15 ani pana la finalul vietii. Nu in ultimul rand, longevitatea lucrarii depinde si de calitatea materialelor folosite sau profesionalismul medicului. La Clinicile Dr. Leahu, intrunind toate aceste conditii, asiguram pacientilor o rata de succes a osteointegrarii de 100% pe termen cat mai lung.

Pacient: Ma va scapa implantul dentar de orice alta problema stomatologica?

Dr. Leahu: Implantul reprezinta o alternativa extraordinara la puntile dentare invazive sau protezele mobile incomode, in functie de caz. Insa implantologia nu poate inlocui, spre exemplu, ortodontia sau igiena orala de baza.

Banner SapunulCheia.ro