Dineul Haute Cuisine, un eveniment inedit în Baia Mare

0
832

DSC_0563

Restaurantul La Gourmet şi-a răsfăţat invitaţii cu preparate gătite în sous-vide
Restaurantul La Gourmet din cadrul Hotelului Magus a adus în Baia Mare cea mai în vogă metodă de cooking, sous-vide, pe care a prezentat-o oficial la Dineul Haute Cuisine, în data de 24 noiembrie 2016.
Maeştrii bucătari La Gourmet sunt adepţii celui mai revoluţionar şi mai sănătos stil de cooking, astfel că au preparat pentru invitaţii veniţi la Dineu specialităţi extravagante, prin inovatoarea metodă sous-vide. Savuroasele preparate au suscitat un real interes, oaspeţii delectându-se cu piept de raţă pe pat de mere caramelizate, muşchi de vită Chateaubriand şi pommes soufflées cu rozmarin, file de somon cu orez exotic şi sos de mango, la care s-au adăugat vinuri ce completează gustul bogat al preparatelor.
Atmosfera a fost întregită de pianiştii Sorin Robert şi Irina Rosana (formaţia Two to Tango), care au răsfăţat clienţii La Gourmet cu muzică clasică, astfel că Dineul Haute Cuisine s-a transformat într-o seară de basm atât pentru invitaţi, cât şi pentru angajaţii restaurantului.
Csaba Majoros, director general Hotel Magus: „Am dorit să aducem un suflu nou în domeniul HoReCa din această regiune a ţării şi am reuşit acest lucru prin serviciile oferite clienţilor noştri în cadrul Complexului hotelier Magus, care cuprinde şi Restaurantul La Gourmet. Şi pentru că arta culinară este un punct forte al complexului nostru, am decis să punem în valoare măiestria bucătarilor chefi prin organizarea unui eveniment cu totul deosebit pentru Baia Mare şi Maramureş, în general. Astfel s-a născut ideea Dineului Haute Cuisine, care a împletit cu succes măiestria culinară cu cea muzicală. Credem că evenimentul a reuşit pe deplin să revoluţioneze modul în care invitaţii noştri vor dori să-şi petreacă serile cu familia şi prietenii, de acum înainte. Ne bucurăm să fim primii care oferă astfel de experienţe inedite locuitorilor din Maramureş.”

***
Despre metoda de gătire sous-vide
Inventată de Contele Rumford, în 1799, şi redescoperită de inginerii americani şi francezi, această manieră de gătit a fost adaptată industriei culinare de Georges Pralus în 1974 şi perfecţionată de Bruno Goussault, care a antrenat zeci de bucătari din lume să gătească în aceast mod.
Cookingul prin metoda sous-vide presupune vidarea alimentelor (în special a cărnurilor) şi prepararea lor pentru un timp îndelungat, în apă, la temperaturi joase. Această metodă, foarte în vogă acum, asigură o coacere uniformă şi nu permite sucurilor naturale din alimente să se piardă, ceea ce duce la potenţarea gustului şi la crearea unei experienţe culinare desăvârşite!
Beneficii ale preparatelor gătite prin metoda sous-vide:
• Gust îmbogăţit, datorită faptului că esenţele şi aromele alimentelor se infuzează în mâncare;
• Alimentele rămân nealterate de foc, apă sau oxigen, astfel că îşi păstrează în totalitate proprietăţile nutritive;
• Pentru că se prepară în mod uniform şi fără afectarea structurii celulare a alimentelor, preparatele sunt mult mai uşor de digerat şi de asimilat de către organism.
evenimenteveniment

Banner SapunulCheia.ro