Fie că creați un birou sau căutați să vă condimentați designul interior al casei, să aveți un blat bun este o necesitate absolută, trebuie să aveți un blat robust care să susțină greutatea obiectelor dvs. și care să fie rezistent la pete și zgârieturi. Acum, atunci când vine vorba de alegerea unui blat bun, nu puteți greși niciodată cu blaturile HPL (laminat de înaltă presiune). Materialul este fabricat din hârtii de rășină concentrate topite în timpul procesului de fabricație. Pe lângă faptul că este foarte durabilă, combinația dintre diversele sale materiale îl face, de asemenea, impermeabil și rezistent la substanțe chimice. În mod normal, producătorii de blaturi HPL pot satisface dimensiunile produsului în conformitate cu specificațiile cerute de clienți.

 

Caracteristicile blaturilor HPL

 

 

În continuare, ne-am uita la unele dintre caracteristicile blaturilor HPL. Spre deosebire de laminatele de joasă presiune, care sunt fabricate dintr-un singur strat de uzură pe o bucată de foaie decorativă cu o durată scurtă de viață de la unu la cinci ani, HPL este fabricat din mai multe straturi de hârtie infuzată cu rășină și poate avea o durată de viață de cinci până la cincisprezece ani. Poate fi utilizat pe orice suprafață verticală sau orizontală și are proprietăți chimice care îi permit să se adapteze în funcție de umiditatea din jur. Deoarece acest material este o alegere mai populară în rândul utilizatorilor, este disponibil în mai multe texturi. Textura cea mai frecvent utilizată în blaturile de lucru hpl este textura mată care are un finisaj lustruit cu o anumită calitate reflectorizantă. Unii utilizatori pot opta, de asemenea, pentru textura cristalului, care este bună pentru a minimiza contactul de suprafață și amprentele digitale sau textura cu margele, care se simte ca nisipul cu granulație grosieră.

 

În funcție de scopul blatului, există mai multe stiluri din care puteți alege. Ele pot fi clasificate în general în două categorii, de uz general sau de utilizare a suprafeței verticale. Laminatul de uz general este utilizat atât pentru suprafețe orizontale, cât și pentru suprafețe verticale și acesta este locul în care cei mai mulți oameni intră în contact cu suprafața sa. Astfel, trebuie să fie funcțional, să pară plăcut ochiului și durabil. Materialul cel mai frecvent utilizat pentru astfel de laminate include marmura, oțelul inoxidabil și granitul. Exemple bune de blat compact laminat pentru uz general sunt mesele de bucătărie, birourile și mesele de studiu. Utilizarea suprafețelor verticale sunt laminate care asigură suprafețe decorative și funcționale pentru pereți și alte zone în care traficul și contactul sunt minime. Materialul cel mai frecvent utilizat pentru acest tip de laminate este piatra, ardezia și lemnul.

 

Acum, să aruncăm o privire asupra câtorva dintre avantajele și dezavantajele blaturilor HPL. În primul rând, HPL este fabricat dintr-un material foarte sigur și este considerat a fi netoxic. Nu este poros și acționează ca o barieră excelentă împotriva substanțelor nocive, ceea ce este bun în zone precum bucătăria, unde contactul cu alimentele este inevitabil. În al doilea rând, majoritatea blaturilor de lucru HPL sunt rezistente la amprente. Nu este nimic mai enervant decât să vezi urme de amprentă pe tot blatul, iar consumatorii pot oferi o ușurare, știind că blaturile HPL rezolvă problema. În al treilea rând, sunt foarte personalizabile. Sunt disponibile în multe culori, texturi și design, care pot fi modificate la diferite dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor clienților. În cele din urmă, este foarte accesibil și majoritatea manucuratorilor pot produce blaturi compacte din laminat în vrac. Cu toate acestea, există un dezavantaj minor pe care consumatorul trebuie să îl conștientizeze. Oricât de durabile ar fi blaturile laminate, există încă riscul scurgerii apei în articulații dacă sigiliul de protecție este rupt.

 

www.protege.ro

Banner SapunulCheia.ro