Cum să ajungi în topul celor mai buni oameni de afaceri cu ajutorul diplomaţiei

0
712

Prima conferinţă de Business Diplomacy din România

Bursa Română de Afaceri organizează în parteneriat cu Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), pe 29 martie, la Bucureşti, la Hotel Continental, prima Conferinţă de Business Diplomacy din România.

În contextul în care paradigmele de business se schimbă des sub influenţa factorilor tehnologici, economici, sociali şi geopolitici globali, decidenţii în afaceri trebuie să găsească noi metode şi tehnici pentru a reuşi. Astfel, companiile trebuie să îşi dezvolte competenţe interne pentru crearea, cultivarea şi managementul relaţiilor de nivel înalt cu factori guvernamentali şi neguvernamentali influenţi şi relevanţi pentru activitatea companiei.

Conferinţa de Business Diplomacy este dedicată managerilor de companii multinaţionale, antreprenorilor şi oamenilor de afaceri, decidenţilor din companii, responsabililor cu relaţiile internaţionale din diverse organizaţii naţionale şi internaţionale, dar şi celor interesaţi de o carieră în domeniul diplomaţiei.

Conferinţa începe la ora 10.00, dar participanţii sunt aşteptaţi de la 9.30 pentru înscriere la eveniment. Taxa de participare este de 30 de euro pentru cei care se înscriu până pe 15 martie şi de 45 de euro pentru cei care se înscriu ulterior.

Toţi cei interesaţi de eveniment îşi pot rezerva încă de pe acum un loc, prin intermediul site-ului conferinţei globalbusinessconnect.rbe.ro, cu plata prin PayPal sau prin e-mail, la adresa office@rbe.ro, cu plata prin transfer bancar. În plus, companiile care aduc cel puţin trei participanţi la conferinţă beneficiază de o reducere de 10%.

Speakerii invitaţi la conferinţă vor arăta cum tehnicile exclusiv utilizate până de curând doar de diplomaţii de carieră pentru a rezolva şi negocia probleme de stat sunt astăzi folosite de oameni de afaceri de succes pentru a-şi atinge obiectivele şi rezolva problemele.

Participanţii la prima Conferinţă de Business Diplomacy din România vor descoperi tehnici fără de care un om de afaceri modern nu va putea evolua în lumea globală, un aspect cu atât mai important cu cât 83% din economia României este deţinută de companii cu capital străin şi 17% de cele cu capital autohton. Cei patru speakeri confirmaţi ai conferinţei sunt Shaun RIORDAN, Sergiu CELAC, Dumitru MIRON, Mihai IONESCU şi Valentin PREDA.

“În secolul XXI ori eşti diplomat, ori eşti în afara jocului”, a afirmat Shaun Riordan.

“România nu poate fi capitalistă doar cu capital străin”, a declarat Mihai IONESCU.

 “Inteligenţa, tactul şi cunoaşterea – cheia diplomaţiei economice moderne, a spus Dumitru MIRON.

 “Business Diplomacy este un instrument la fel de important pentru o companie cu viziune internaţională aflată în expansiune, cât şi pentru o companie locală interesată de supravieţuire”, a declarat Valentin PREDA.

Ce veţi afla în cadrul Conferinţei de Business Diplomacy:

  • Informaţii despre conceptul de Business Diplomacy ca generator de predictibilitate, stabilitate şi continuitate a businessului în mediul de afaceri global al secolului XXI.
  • Informaţii despre provocările la care sunt supuse afacerile internaţionale văzute din perspectiva mixtă a diplomatului în afaceri.
  • Sugestii despre necesitatea dezvoltării abilităţilor de a identifica, cultiva şi întreţine relaţii cu persoane cheie din mediile relevante, pentru a penetra şi dezvolta noi pieţe internaţionale.
  • Strategii despre cum să stabileşti conexiuni cu diferiţi actori globali.
  • Informaţii despre Networking Geostrategic, construcţia de coaliţii, reţele de influenţă (acolo unde este permis) şi informare – instrumente utilizate pentru deschiderea de noi pieţe si stabilirea unor mecanisme de protecţie a afacerii.

Despre speakeri:

Shaun RIORDAN

Cu o experienţă îndelungată în serviciul diplomatic britanic şi activitate externă în New York, Beijing, Madrid şi fosta Iugoslavie, Shaun RIORDAN este, în prezent, consultant geopolitic pentru diverse guverne, companii internaţionale şi fonduri de investiţii. Shaun RIORDAN este şi coordonatorul proiectului “Business Diplomacy” în cadrul Institutului de Relaţii Internaţionale “Clingendael” din Olanda şi analist senior al Wikistrat. Shaun RIORDAN este autorul volumelor “Noua diplomație” (Polity 2003), “Adios a la Diplomacia” (Siglo XXI, 2005) și “Reformarea serviciilor de reprezentare externă în secolul XXI” (Clingendael 2010) și co-autor (cu Paul Ormerod) al cărţii “O nouă abordare şi a analiza riscului Geo-politic”, (împreună cu Brian Hocking, Paul Sharp și Jan Melissen), ”Tendinţe în diplomaţie: Diplomația Integrată” (Clingendael 2012). Este şi co-editor al ediției speciale a Jurnalului Haga de Diplomație de Afaceri.

Sergiu CELAC

Ambasador de cariera, fost Ministru al Afacerilor Externe al Romaniei

Mihai IONESCU

Secretarul General al ANEIR – Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România si Co-Preşedintele Consiliului de Export al României.

Dumitru MIRON

Decanul Facultăţii de Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Valentin PREDA

Prin activităţile pe care le desfăşoară de 20 de ani, Valentin PREDA îmbină afacerile cu diplomaţia la nivel internaţional, dezvoltându-şi, în timp, un networking propriu de calitate. În 2015, Valentin PREDA – CEO al Bursei Române de Afaceri –  a fost invitat ca speaker la Prima Conferinţă Internaţională de Business Diplomacy (organizată în Olanda), unde a susţinut tema “Business Diplomacy is equally important for the multinational’s global expansion as it is for the local companies’ survival”.

 

***

 

BURSA ROMÂNĂ DE AFACERI este prima şi cea mai complexă platformă de intermediere şi consultanţă în afaceri din România cu acces la piaţa internaţională, parteneri de afaceri, investitori străini, oportunităţi de afaceri, care facilitează internaţionalizarea companiilor româneşti, investiţiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în ţară şi în străinătate, dezvoltarea şi/sau restructurarea afacerilor, vânzarea şi cumpărarea de afaceri la cheie. Noi conectăm oamenii de afaceri şi companiile la noi pieţe de desfacere, parteneri şi oportunităţi de afaceri.

Partenerii evenimentului: RBE Connect, ANEIR, Global Vision, ANBAR

Parteneri media: Wall-Street.ro , PRbox.ro , Manager.ro , BusinessCover.ro

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here