Încălzirea prin pardoseală este tot mai populară în zilele noastre – nu doar pentru că ne aduce un plus de confort, la nivelul podelelor direct sub picioarele noastre, ci și pentru eficiența de care dă dovadă în încălzirea oricărui spațiu.

Așadar, nu v-am învinui dacă ați dori să investiți în încălzirea prin pardoseală. Multe dintre cele mai noi case, apartamente sau spații comerciale din țara noastră se bazează deja pe încălzirea prin pardoseală pentru a adăuga căldură oricărei clădiri. Deci, dacă vă gândiți să vă încălziți locuința și afacerea prin pardoseală, dar vă opriți în a face acest lucru deoarece sunteți îngrijorat de cât de mult veți plăti pentru electricitate, trebuie să încetați să vă mai faceți griji!

Încălzirea electrică prin pardoseală funcționează printr-o cablare electrică conectată la circuitul electric al casei (în comparație cu încălzirea prin pardoseală cu agent termic, ce este un sistem de țevi care sunt instalate în podea și prin care circulă apă caldă. Apa poate fi încălzită de sursa principală de căldură – centrală sau pompă de căldură).

Încălzirea electrică prin pardoseală este potrivită atât pentru renovări cât și pentru pentru proiecte de construcții noi și suprafețe de orice mărime.

Găsește aici cele mai bune echipamente și materiale pentru încălzirea electrică în pardoseală.

Ce trebuie să știi așadar înainte de a alege o anumită soluție de încălzire a pardoselei, cu energie electrică?

  • Prețul la curent și furnizorul tău

Dacă crezi că plătiți mult prea mult pentru energia electrică fără a avea condiții de lux (poate chiar fără  încălzirea prin pardoseală de care vorbeam), este esențial să efectuați o comparație cu energia electrică oferită de diverși furnizori de energie din România. Lucrul acesta este ușor mai ales în contextul recent al liberalizării pieței energetice, în țara noastră. Ați putea economisi bani prețioși dacă găsiți și treceți la un furnizor de energie care oferă tarife competitive.

Dacă doriți să utilizați încălzirea prin pardoseală în casa proprie, trebuie să vă gândiți cu înțelepciune la tipul de tarif pe care îl alegeți. Un tarif fix va fi mai potrivit dacă plătiți o sumă prestabilită pentru energia electrică în fiecare an. Acest lucru vă poate aduce multă bucurie, mai ales atunci când utilizați constant încălzirea prin pardoseală.

  • Termoizolația joacă un rol major

Indiferent de spațiu, izolația termică este întotdeauna recomandată pentru a asigura o încălzire eficientă, un consum mai mic de energie și o încălzire mai rapidă. Aceasta reduce pierderile de căldură ce apar în afara zonei ce trebuie încălzite (cum ar fi un pod nelocuit, de exemplu).

Este recomandat ca toate cablurile de încălzire să fie instalate corespunzător pentru a le permite să încălzească podeaua la un nivel acceptabil de confort. Fără izolație termică, podeaua va cere mai mult timp pentru a se încălzi și va avea costuri mai mari pentru a opera. Dacă pierderile de căldură sunt mari, atunci podeaua ar putea să nu poată să atingă nivelul de confort dorit de locatari.

Pentru izolații de calitate pentru pod, tavan, mansardă sau acoperiș, intră aici.

  • Ce pardoseli sunt potrivite pentru această încălzire?

Regula generală, referitor la orice tip de încălzire prin pardoseală este aceasta – cu cât suprafața podelei este mai dură, cu atât mai bine.

Așadar, plăcile ceramice sunt idei excelente de podea pentru încălzirea electrică prin pardoseală. Totuși, multe sisteme moderne precum cele de la Magnum Heating – vezi oferta Case Călduroase – sunt potrivite chiar și pentru pardoseli din lemn (parchet masiv) sau unele tipuri de covoare.

 

 

Sursa foto: MAGNUM HEATING

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.