Fiecare copil trebuie sa treaca prin gradinita, scoala si liceu. Aceste institutii reprezinta o parte importanta a dezvoltarii si pun bazele cu care viitorii adulti se vor descurca in societate.

Indiferent ca este vorba despre gradinita sau scola, atat micile, cat si marile detalii conteaza. Conteaza foarte mult profesorii, modul in care acestia predau, programul si nu in ultimul rand, mobilierul.

Piesele de mobilier scolar trebuie sa fie gandite in asa fel incat sa sustina o dezvoltare cat se poate de normala a copiilor, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental.

Care sunt criteriile de baza pentru alegerea mobilierului scolar si pentru gradinite?

1. Atat mobila pentru scoala, cat si mobila pentru gradinite trebuie sa fie gandite pentru varsta celor mici. Dimensiunile pieselor de mobilier trebuie sa fie perfecte pentru copii, in asa fel incat acestia sa le poata folosi fara a se chinui. Scaunele, bancile, dulapurile, cuierele si toate celelalte piese de mobilier care se regasesc intr-o sala de curs trebuie sa fie foarte atent alese din punct de vedere al dimensiunilor.

2. Culorile sunt foarte importante. Copiii percep culorile intr-un mod mult mai puternic decat o fac adultii. Pentru ei, fiecare culoare si fiecare element din jur poate sa fie un intreg univers. Tocmai de aceea, cel putin atunci cand copiii sunt la gradinita sau in primele clase ale scolii, mobilierul trebuie sa fie unul colorat.

3. Siguranta nu trebuie neglijata. Evident, piesele de mobilier trebuie sa fie gandite in asa fel incat sa fie cat mai sigure pentru copii. Acestea trebuie sa fie vopsite in culori realizate din ingrediente naturale, trebuie sa aiba colturi rotunjite, care sa nu ii raneasca pe cei mici si sa fie cat se poate de stabile. Orice copil are o doza mare de energie, pe care o consuma alergand, sarind sau jucandu-se. Este bine ca spatiul in care face toate aceste activitati sa fie cat se poate de sigur.

4. Mobilierul trebuie sa fie cat se poate de robust. Atunci cand se achizitioneaza mobilierul pentru scoala sau pentru gradinita trebuie sa se caute solutii care sa reziste pentru mai multe generatii. Tocmai de aceea, toate piesele trebuie sa fie foarte bine construite si sa fie 100% stabile.

In general, mobilierul scolar trebuie sa bifeze 2 lucruri importante: sa sustina sanatatea celor mici si sa ajute procesul educational. Daca reuseste sa faca acest lucru,este un mobilier bine ales.

 

Banner SapunulCheia.ro