Ce accesorii pentru biciclete sunt necesare pentru a face fata traficului urban?

0
30

Sezonul cald si-a reintrat in puteri, iar odata cu venirea primaverii, vedem din ce in ce mai multe biciclete pe strazile oraselor. Aceasta este o consecinta directa a supra-aglomerarii urbane din ultimii ani, care a dus la cautarea unui mijloc alternativ de transport. Astfel, folosirea unei biciclete este solutia ideala pentru degrevarea traficului infernal, fiind in acelasi timp o modalitate foarte buna de a te mentine in forma.

 

Cu toate acestea, exista multe riscuri la care te expui, odata ce devii participant la trafic. Astfel, iti prezentam cateva echipamente si accesorii biciclete, care te vor ajuta sa faci fata cu succes traficului, indiferent de sezon!

 

Lumini pentru bicicleta – Scopul acestor accesorii pentru biciclete este de a-ti oferi siguranta necesara in timpul pedalatului. Este specificat si in legislatie ca orice tip de vehicul care participa la traficul pe carosabil (fie ele masini, biciclete, scutere etc) sa fie prevazut cu lumina alba in fata, lumina rosie in spate si dispozitive reflectorizante pe laterale. Ce trebuie sa retii este ca aceste accesorii pentru biciclete te ajuta nu doar sa ocolesti obstacolele de pe traseu, ci le permit altor participanti la trafic sa te observe mai usor, apreciind astfel mai corect viteza cu care te deplasezi.

 

Casca de protectie – Indiferent de nivelul tau de experienta pe doua roti, aceste accesorii de bicicleta nu trebuie sa iti lipseasca. Multe persoane nu iau in calcul riscul la care se expun odata ce devin participante la trafic. Astfel, in eventualitatea neplacuta a unui accident, casca de bicicleta va face diferenta! Pentru a beneficia de cea mai buna protectie, insa, va trebui sa alegi o casca de biciclete pe masura ta, care sa fie ferm prinsa, dar comoda in acelasi timp. Pentru acest lucru, poti cere ajutorul unui specialist din magazinul de biciclete, care te va ajuta cu drag sa iti alegi accesoriile sau echipamentele potrivite.

 

Antifurtul – Cu totii stim ca, indiferent de anotimp sau de calitatea bicicletei pe care o detinem, daca o vom uita nesupravegheata, exista un mare risc de a nu o revedea. Ceea ce este important de retinut este ca, daca tii la performantele bicicletei tale, trebuie sa iti achizitionezi un antifurt in baza acelorasi principii. Daca nu iti doresti sa „pierzi” bicicleta, alege un antifurt de calitate, care sa descurajeze sau sa incetineasca mult pe cei „curiosi”.

 

Bidonul cu apa – Pentru a combate efortul constant presupus de pedalare, este indicat sa avem asupra noastra o sursa de hidratare. Astfel, un bidon cu apa face parte din seria de accesorii de biciclete care nu trebuie sa iti lipseasca, ajutand organismul sa ramana hidratat si sa faca fata cu succes efortului depus. Cele mai multe magazine de biciclete din prezent iti pun la dispozitie o gama variata de bidoane pentru apa, alaturi de sistemele de prindere aferente. Asadar, nu uita sa-ti achizitionezi si tu aceste accesorii de biciclete, pe cat de elegante si inovatoare, pe atat de folositoare!

 

De aceea, daca esti in cautarea echipamentelor si accesoriilor de calitate, iti recomandam sa intri pe Veloteca.ro, unde vei gasi tot ce ai nevoie pentru siguranta si confortul tau! Beneficiaza cat mai mult de avantajele pe care ti le ofera pedalatul si alege accesoriile pentru biciclete potrivite, care sa faca diferenta!

 

Totul pentru tine… de prin 2008!