Este posibil să fi auzit diverse afirmații despre sănătate cu privire la apa alcalină. Unii spun că poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire, la reglarea nivelului de pH al corpului și la prevenirea bolilor cronice precum cancerul. Dar ce este exact apa alcalină, și de ce toate hype?

 

„Alcalinul” din apa alcalină se referă la nivelul pH-ului său. Nivelul pH-ului este un număr care măsoară cât de substanță este acidă sau alcalină pe o scară de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid și ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

 

Apa alcalină are un nivel de pH mai ridicat decât apa potabilă obișnuită. Din această cauză, unii susținători ai apei alcaline cred că poate neutraliza acidul din corpul tău.

 

Apa potabilă normală are, în general, un pH neutru de 7. Apa alcalină are, de regulă, un pH de 8 sau 9. Cu toate acestea, pH-ul singur nu este suficient pentru a oferi o alcalinitate substanțială apei.

 

Apa alcalină trebuie să conțină, de asemenea, minerale alcaline și potențial negativ de reducere a oxidării (ORP). ORP este capacitatea apei de a acționa ca un pro- sau antioxidant. Cu cât valoarea ORP este mai negativă, cu atât este mai antioxidantă.

 

Apa alcalină este oarecum controversată. Mulți profesioniști din domeniul sănătății spun că nu există suficiente cercetări pentru a susține numeroasele afirmații în materie de sănătate făcute de utilizatori și vânzători. Diferențele în rezultatele cercetărilor pot fi legate de tipurile de studii cu apă alcalină.

 

Potrivit Clinicii Mayo , apa obișnuită este cea mai bună pentru majoritatea oamenilor. Aceștia afirmă că nu există nicio dovadă științifică care să verifice în întregime afirmațiile formulate de susținătorii apei alcaline.

 

Cu toate acestea, există câteva studii care sugerează că apa alcalină ar putea fi de ajutor în anumite afecțiuni.

 

De exemplu, a Studiu 2012Sursa de încrederea descoperit că consumul de apă alcalină cu godeu natural artizanal, cu un pH de 8,8, poate ajuta la dezactivarea pepsinei, principala enzimă care provoacă refluxul acid .

 

Un alt studiu a sugerat că consumul de apă ionizată alcalină poate avea beneficii pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată , diabet și colesterol ridicat .

 

Un studiu mai recent care a inclus 100 de persoane a descoperit o diferență semnificativă în vâscozitatea sângelui întreg după ce au consumat apă cu pH ridicat, comparativ cu apa obișnuită după un antrenament intens. Viscozitatea este măsurarea directă a cât de eficient curge sângele prin vase.

Puteti afla mai multe despre apa Kangen pe site-ul Rokangen.ro

Cei care au consumat apă cu pH ridicat au redus vâscozitatea cu 6,3 la sută comparativ cu 3,36 la sută cu apa potabilă standard purificată. Aceasta înseamnă că sângele curge mai eficient cu apă alcalină. Aceasta poate crește eliberarea de oxigen în tot corpul.

 

Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări dincolo de aceste mici studii. În special, cercetarea este necesară pentru a răspunde altor pretenții formulate de susținătorii apei alcaline.

 

În ciuda lipsei unor cercetări științifice dovedite, susținătorii apei alcaline încă mai cred în beneficiile propuse pentru sănătate. Acestea includ:

 

proprietăți anti-îmbătrânire (prin antioxidanți lichizi care se absorb mai rapid în corpul uman)

proprietăți de curățare a colonului

suport pentru sistemul imunitar

hidratare, sănătatea pielii și alte proprietăți de detoxifiere

pierdere în greutate

rezistenta la cancer

De asemenea, aceștia susțin că băuturile răcoritoare, care sunt notoriu acide, au ORP-uri foarte pozitive care duc la multe probleme de sănătate, în timp ce apele ionizate și alcalinizate corespunzător au ORP-uri extrem de negative. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și are un ORP ușor negativ.

 

Banner SapunulCheia.ro