Producătorul olandez Akzo Nobel, unul dintre giganții globali din sectorul producției de lacuri și vopsele, prezent cu activităţi de distribuţie si pe piaţa din România, a cumpărat producătorul Fabryo Corporation de la fondul de investiţii suedez Oresa Ventures.

Achiziția confirmă tendința de iesire a fondurilor de investiții cu expuneri locale în acest sector concomitent cu intrarea marilor investitori strategici de profil de talia americanilor de la PPG și a rivalului său Akzo Nobel.

Achiziția pachetului de 100% din acțiunile Fabryo Corporation SRL a fost anunțată oficial saptamana aceasta fiind una importanta pe piata de fuziuni si achizitii din Romania, conform Buletinului de Noutati si Tranzactii din Romania al RBE Connect: fuziuni si achizitii, finantari, investitii si internationalizare de companii

Valoarea tranzacţiei este estimata la suma de 50 de milioane de euro.

In urma tranzacției Akzo Nobel declara ca devine lider pe piața locala de vopsea decorativa, avand in plan preluarea a inca doua fabrici si sase centre de distributie.

Istoria afacerii Fabryo Corporation: a fost pornită în 1994 de către omul de afaceri Daniel Guzu, care a vândut în 2006 pachetul minoritar de acțiuni către Oresa Ventures. În februarie 2009, investitorul financiar Oresa Ventures a preluat ulterior și restul acțiunilor companiei. În 2012, Fabryo a anunțat fuziunea cu Atlas Corporation.

Oresa Ventures este un fond de investiții suedez, dedicat investițiilor de capital. Fondul suedez de investitii activează în principal în Europa Centrală și de Est, fiind prezent si în România de aproape douazeci de ani. Oresa vizează in principal investiții în trei sectoare de business: servicii financiare de credit, business services și materiale de construcții, dar și in FMCG, servicii medicale, distribuție, servicii business-to-business.

În România, printre companiile aflate în prezent în portofoliul Oresa Ventures se află branduri precum Somaco Grup Prefabricate (100%), Kiwi Finance (circa 80%), Trinity (circa 60%)

De-a lungul timpului, Oresa Ventures a investit peste 150 milioane de euro în Europa Centrală și de Est.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here