fosa septica ecologica

Un studiu condus de Institutul National de Statistica arata ca doar 24% din populatia Romaniei are acces la canalizare. Pentru celelalte 76 de procente, singura alternativa de a duce un trai decent, fara un WC in fundul curtii, este instalarea unei fose septice ecologice.

Spre deosebire de fosele din beton, care sunt mult mai costisitoare si presupun un termen de realizare de cateva saptamani, o fosa septica ecologica este si cu mult mai ieftina, dar si mai eficienta pentru a trata apele uzate dintr-o gospodarie, fara a afecta mediul inconjurator si sanatatea oamenilor.

 

De ce sa alegi o fosa septica ecologica?

Pentru inceput, aceasta reprezinta o parte foarte importanta din sistemul de epurare al apelor uzate din cadrul unei gospodarii si are un principiu de functionare foarte simplu: in cadrul unei fose septice ecologice exista un mecanism de separare a reziduurilor solide de cele lichide, dar si de descompunere a acestora cu ajutorul bacteriilor anaerobe, care cresc in acestea.

In urma procesului rezulta hidrogen sulfurat, metan si alte substante urat mirositoare. Materia solida, care formeaza namolul de pe fundul fosei septice ecologice, este descompunsa, insa nu in totalitate. Cand volumul acesteia se mareste prea mult, ea trebuie indepartata prin vidanjare, altfel sistemul risca sa fie perturbat, iar fosa septica ecologica se poate deteriora si cauza probleme in gospodarie.

Odata achizitionata, o fosa septica ecologica necesita intretinere permanenta, astfel incat durata de functionare a acesteia la capacitatea maxima sa fie cat mai lunga. Pentru asta, ar trebui sa iei in considerare urmatoarele cateva sfaturi.

Pentru inceput, trebuie acordata atentie montajului unei fose septice ecologice si a constructiei  sistemului de tevi pentru aceasta. Daca vrei ca totul sa fie realizat la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta pentru mediu, este bine sa apelezi la o companie specializata in montaj fosa septica ecologica, asa cum este MagoRoComp. Specialistii de la MagoRoComp iti vor propune un proiect in care tevile vor fi montate la o inclinatie de 1-2%. Pentru ca altfel, materialele solide care trec prin sistem s-ar depune pe tevi, iar daca ar fi prea inclinate, lichidele nu ar avea timp sa se separe de materia solida.

Cumpara o fosa septica ecologica de la magazine specializate! Pentru ca acestea iti ofera inalta calitate si o durata de viata prelungita. In plus, MagoRoComp iti asigura transportul gratuit in Bucuresti si zonele limitrofe Capitalei, plus montajul. Pe site-ul companiei, vei gasi mai multe tipuri de fose septice ecologice, impartite pe volume de la 2.000 – 10.000 de litri, din poliesteri armati cu fibre de sticla.

Odata montata de profesionisti, trebuie sa urmezi cateva reguli simple de folosire, pentru a evita infundarea ei care atrage, dupa sine, fie inlocuirea (foarte costisitoare), fie defectarea ei. Nu arunca niciodata urmatoarele:

  • Grasimi: unt, uleiuri, ceara, cascaval, smantana.
  • Deseuri lichide: pesticide, substante chimice de uz casnic, agenti de curatare a tevilor, vopsele, diluanti, solventi.
  • Zat de cafea, chibrituri si resturi alimentare.
  • Plastic: ambalaje, prezervative, plasturi, produse de igiena feminina.
  • Hartie: servetele de bebelusi, servetele de hartie, servetele faciale, tifon, ata dentara.
  • Medicamente, chistoace, agrafe de par sau litiera pisicii.

Altfel spus, orice altceva in afara de deseuri umane si de hartie igienica sunt interzise. In plus, o data la 18-24 de luni, fosa septica ecologica trebuie vidanjata pentru a inlatura materia solida din rezervor, care se aduna cu timpul si care nu poata fi descompusa in totalitate de bacteriile anaerobe.

Banner SapunulCheia.ro