Un job aglomerat are multe satisfacții, dar vine la pachet cu un nivel ridicat de stres. Biroul dezorganizat, multele bilețele cu notițe, energia scăzută, timpul insuficient, toate duc la suprasolicitare mentală. Orice distragere a atenției, chiar și un telefon care sună la un coleg, poate însemna scăderea concentrării și a productivității, iar efectele se vor vedea mai curând decât crezi, chiar în starea ta de sănătate. 

 

Orice îmbunătățire în organizarea sarcinilor tale, dar și în amenajarea biroului, poate însemna creșterea rapidă a nivelului de energiei și a stării tale generale. O zonă de relaxare ușor accesibilă și câteva pauze zilnice te vor ajuta să ai un tonus mult mai bun, iar eficacitatea muncii tale va crește. 

 

Află în continuare câteva idei pentru ca biroul tău să devină mult mai atractiv, prin amenajarea unei zone de relaxare. 

 

  1. Montează o bicicletă medicinală. Este o metodă foarte accesibilă pentru a face zilnic mișcare și a te relaxa. Cateva minute de pedalat te vor scoate din orice stări negative și îți vor oferi doza necesară de energie. Uneori nici nu va trebui să întrerupi munca, poți vorbi la telefon în timp ce faci mișcare pe bicicletă, astfel încât productivitatea ta va fi la cote ridicate.

  2. Amenajează o terasă pentru lucru. Dacă biroul tău beneficiază de o grădină, te poți bucura de lucrul în aer liber. Tot ce ai nevoie este un laptop, o rețea bună la net și mobilier de exterior pentru curte si gradina.

  3. Propune amenajarea unui spațiu cu mobilier confortabil, cum ar fi scaune de pluș, canapele, hamace, perne de podea, astfel încât orice pauză să îți ofere și odihna binemeritată. 

  4. O cameră specială pentru sport, cu mingi pentru exerciții, covorașe de yoga, bandă pentru alergat, este ideală pentru reducerea stresului prin efectuarea de stretching și exerciții ușoare. 

  5. Pune muzică liniștitoare și iluminare discretă, astfel încât atunci când îți dorești, să te poți relaxa pentru 15-20 de minute. O canapea este tot ce ai nevoie dacă vrei să te și întinzi puțin. 

  6. Un acvariu mare, montat în perete, îți va transmite în permanență o stare de liniște, datorită mișcărilor lente ale peștișorilor colorați, care înoată în fața ta. 

  7. Utilizare aromoterapiei este o metodă eficientă pentru inducerea unei stări de bine și menținerea echilibrului interior la niveluri ridicate.

  8. Alege culori recomandate pentru relaxare și pictează pereții sau alege mobilă în nuanțele respective. Astfel:

  • Verdele este recunoscut pentru calmarea stresului.

  • Bleu are capacitatea de a scădea presiunea sângelui și încetinirea respirației. 

  • Mov deschis, cum este lavanda sau liliacul, inspiră la rândul lui o stare de relaxare, fără riscul de fi prea rece. 

Culorile care trebuiesc evitate sunt: 

  • Portocaliul, care aduce foarte multă energie, fiind în contradicție cu scopul unui colț de relaxare.

  • Albastru pastel, care se vede foarte neplăcut pe pereți, în special într-o cameră iluminată natural. 

  • Galbenul este la rândul lui stimulant, așa că evită-l în zona de relaxare

  1. Decorează cu plante vii. Acestea nu doar că adaugă culoare și frumusețe unei camere de relaxare, dar ajută și la menținerea umidității și la curățarea aerului interior. Studiile de specialitate au demonstrat că plantele ajută la reducerea stresului, crescând vibrația și emanând energie pozitivă. 

 

Organizarea unei zone de relaxare nu necesită investiții majore și nici multe lucrări deranjante. Odată ce ai înțeles care sunt beneficiile pe care un asemenea spațiu le poate aduce, cu siguranță că vei descoperi noi idei. Scopul este să creezi o cameră, un colț sau doar o atmosferă relaxantă care să-ți hrănească sufletul, să inspire creativitate și să te pregătească pentru proiectele următoare. O mulțime de companii importante, printre care Google, Facebook, Amazon sau Under Armour sunt preocupate de organizarea unor zone de relaxare pentru menținerea fericirii angajaților. 

 

Banner SapunulCheia.ro