Compania Ronexprim, lider pe piata romaneasca de instrumente de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, te invita la Webinar Gestionarea riscurilor in ISO / IEC 17025:2017. Webinar-ul va avea loc in data de 23 ianuarie 2019, la ora 17 (ora Romaniei).

Standardele de calitate ISO 9001:2015 si ISO / IEC 17025:2017 se ocupa de managementul riscului si presupun ca furnizorii de servicii de calibrare pentru instrumente de masura sa identifice si sa gestioneze in mod corespunzator orice potential risc, in vederea asigurarii unei calitati optime pentru toti clientii.

In cadrul acestui webinar, vei afla totul despre cerintele de analiza a riscului pentru noua versiune a standardului ISO 17025. De asemenea, va fi oferita o prezentare generala a tuturor instrumentelor care pot fi folosite pentru analiza riscurilor.

Totodata, in acest webinar vei afla si cum se aplica procedura FMEA (modul de eroare si procedura efectelor) pentru un proces de calibrare a instrumentelor de masura. Aceasta procedura este folosita in industria tehnica pentru evaluarea riscului in proiectarea produselor, dar si ca instrument de evaluare a riscului intr-un proces de calibrare sau in orice alt proces legat de calitate.

Inregistrarea la webinar-ul privind managementul riscurilor se face pe site-ul Fluke, organizatorul evenimentului si partener de lunga durata al Ronexprim, unde trebuie introduse urmatoarele date: nume, prenume, adresa de e-mail, telefon, companie, industrie si tara de origine.

Acest webinar va fi sustinut de Frank Liebmann, fost inginer la Hart Scientific incepand cu 2003. In prezent, Liebmann este angajatul Fluke Calibration, unde a lucrat de-a lungul timpului in metrologia de temperatura, managementul calitatii si termometrie. In plus, este seful sub-comitetului ASTM E20.02 pe termometrie.

Ce este calibrarea instrumentelor de masura?

Toate instrumentele de masura, indiferent ca sunt folosite in industria alimentara, farmaceutica, petrochimica sau in termocentrale, hidrocentrale ori centrale nucleare, trebuie sa prezinte un grad ridicat de incredere. Activitatea de calibrare se ocupa intocmai de precizia acestor aparate, de certificarea oficiala a calitatii si de conformitatea proceselor derulate.

Initial, calibrarea instrumentelor de masura avea ca scop minimizarea intreruperilor, insa, pe masura ce tehnologia a avansat, acest proces a inceput sa fie tot mai mult legat de functionarea la niveluri inalte de performante si calitate. Pe langa competenta si experienta profesionala, personalul din domeniile industriale si tehnice necesita si o aparatura speciala de verificare si calibrare a tuturor dispozitivelor folosite.

Practic, calibrarea instrumentelor de masura are drept scop minimizarea erorilor de masurare pe termen lung. Propriu-zis, aceasta operatiune presupune compararea indicatiei instrumentului verificat cu a unui instrument de referinta (calibrator), in situatia masurarii unei marimi de aceeasi valoare. Apoi, rezultatele comparatiei sunt documentate (evaluate si inregistrate), iar, daca este cazul, sensibilitatea si reactivitatea aparatului testat sunt ajustate.

Nu doar aparatele de masura cu indicatie in domenii de masura (cu scala) sunt supuse calibrarii, ci si dispozitivele fara domenii, care semnaleaza atingerea ori depasirea unor niveluri sau praguri prestabilite ale marimilor monitorizate, spre exemplu senzorii de stare.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.