De indata ce vremea buna ne zambeste nimic nu ne mai tine in casa in zilele frumoase. Ai asteptat cateva luni pana sa vina primele zile cu soare, ca sa intregesti gasca si sa va relaxati cu totii la „un pahar de vorba”.
Si, cum paharului de vorba ii sade bine alaturi de o fripturica suculenta, nu e mare filosofie s-o pui de un gratar chiar si-n miez de saptamana – daca tot n-ai astampar pana se face weekend.
Bine…dupa ce-ai sa descoperi reteta propusa de Chef Liviu Balint – ambasadorul Podravka, nici ca vei mai avea liniste, pana nu degusti platoul de mix grill bine marinat cu Vegeta grill condiment pentru marinare. Oricum, pana se raceste bautura, taman se marineaza si carnea – caci Vegeta grill condiment pentru marinare n-are nevoie de mai mult de 30 de minute ca sa-ti fragezeasca friptura si s-o umple de arome apetisante.
Pentru platoul mix grill ai nevoie de coaste de porc in stil barbeque, ceafa de porc, piept de pui si cotlet de porc. In felul acesta multumesti toate gusturile si iti impaci toti prietenii.
Totusi, tine cont de cateva lucruri simple, daca vrei sa-ti creasca faima intr-ale gratarului: mai intai asigura-te ca perpelesti binisor jarul si pastrezi focul constant, nici prea mare, nici prea mic. N-ai vrea sa le servesti prietenilor o friptura pe jumatate arsa si pe jumatate cruda, nu? Focul cel mai bun vine din jaraticul calm – dar chiar si asa, din cand in cand stropeste-l cu cateva picaturi de apa si nu lasa flacarile sa cotropeasca friptura.
Chiar daca Vegeta grill condiment pentru marinare lasa carnea delicios de aromata si frageda, daca vrei o friptura perfecta ar fi bine ca la fiecare 2-3 minute sa intorci carnea de pe o parte pe cealalta si s-o lasi sa se rumeneasca usor, pana cand ajunge sa fie facuta bine si patrunsa complet. Nu lasa carnea prea mult pe gratar, nu vrei sa se usuce sau sa se intareasca. Vegeta grill condiment pentru marinare te ajuta sa reduci timpul de bucatareala si sa-ti seduci iremediabil prietenii gurmanzi (si chiar si pe cei la dieta).
Bineinteles, poti sa acompaniezi fripturile sfarainde cu o portie mare de cartofi prajiti si o salata clasica de muraturi. Nimeni nu se va supara, te asigura Chef Liviu Balint.
Asa ca declara deschis sezonul gratarelor si da sfoara-n tara, printre prieteni, ca faci reuniune de grup. Regulile sunt simple: pastreaza intotdeauna alaturi Vegeta grill condiment pentru marinare si nu refuza niciodata o seara gastronomica alaturi de cei dragi. Voia buna e asigurata, masa delicioasa e garantata. Daca mai adaugi si ingredientul „secret” – dragostea, ai toate sansele sa calci pe urmele lui Chef Liviu Balint.
Pofta buna!