Poate nu te dai in vant dupa fructe, insa cele 2 recomandari pe care ti le facem mai jos o sa te convinga!
Merisoarelor li se mai spune si doctorul rinichi, pe langa faptul ca in cosmetica s-a dovedit ca incetinesc procesul de imbatranire. In plus, inca din antichitate se stie ca trateaza numeroase boli, cu precadere cele ale tractului urinar prin aceea ca impiedica bacteriile sa se depuna pe peretii vezicii. Unii specialisti ar spune chiar ca proprietatile medicinale ale merisoarelor sunt mai presus decat beneficiile nutritionale.
Fa-ti un smoothie din merisoare si bautura de migdale, mai ales daca esti la dieta, si o sa vezi cata energie o sa ai toata ziua, multumita vitaminelor A si C, betacarotenului, potasiului, fosforului, manganului şi fibrelor. Si sa nu uitam: sucul de merisoare contine calciu, ceea ce inseamna ca lupta pentru tine impotriva osteoporozei si contribuie la o dantura sanatoasa. Aceste fructe mici accelereaza metabolismul – acizii organici din merisoare dizolva depozitele de grasime – si, datorita numărului mare de antioxidanti – care elimina depunerile colesterolului pe artere -, iti confera o piele ferma si un ten stralucitor.
Iata si reteta noastra de smoothie cu merisoare, pentru care ai nevoie de:
– 3 sferturi de pahar cu gheata
– 1 cana de lapte de migdale
– 1 lingura rasa de merisoare confiate
Pune toate ingredientele in blender si amesteca-le bine. Gheata se va marunti si se va combina cu laptele de migdale, rezultand un gust matasos, dar in acelasi timp racoritor, care iti ramane pe buze si dupa ce ai terminat bautura.
Si – fiindca tot esti preocupat/a de silueta si sanatate – iti recomandam un alt aliment minune, care trateaza diverse afectiuni, de la anemie pana la cancer, fiind considerat unul dintre cele mai sanatoase din lume. Este vorba despre curmale, care reduc colesterolul si tensiunea arteriala si previn infarctul sau accidentul vascular cerebral. Si, desi au un aport ridicat de fructoza, mentin sub control greutatea corporala datorita substantelor nutritive care pastreaza senzatia de satietate pentru mai mult timp, regland nivelul glicemiei din sange.
Curmalele contin mai multe proteine decat alte fructe, fructoza si glucoza fiind hrana pentru creier. Combinatia de glucoza cu vitamina B5 stimuleaza sistemul muscular. Totodata, vindeca bolile tractului digestiv restabilind flora intestinala si neutralizand acidul gastric. In plus, se mai spune despre aceste fructe ca – prin substantele care blocheaza radicalii liberi din organism – reduc incidenta cancerului, imbunatatesc vederea si regleaza sistemul cardiovascular.
Daca te-am convins din punct de vedere medical, stai sa vezi cum te ‚provocam’ din punct de vedere culinar: iti propunem o reteta de cuscus cu curmale, pe care o poti consuma simplu sau pe post de garnitura. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 200g cuscus
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri migdale crude tocate
– 1 portocala
– 14 curmale fara samburi
Lasa migdalele si curmalele in apa calduta la hidratat timp de 1-2 ore. Apoi macina grunjos migdalele, iar curmalele taie-le bucatele. Curata portocala de coaja, in asa fel incat sa ramana numai pulpa si apoi taie fiecare felie in 4-5 bucati. Cuscusul pune-l intr-un castron si deasupra toarna 1 cana de apa clocotita, ca sa il inmoaie. Lasa-l asa timp de 20 min, timp in care pregateste sosul de curmale. Pune migdalele sa se caleasca putin in uleiul de masline, iar dupa cateva minute adauga curmalele si portocalele, lasand compozitia timp de 4-5 min la foc mic. Adauga apoi sosul de curmale peste cus-cus si serveste-l cald. Aroma exotica iti va aminti de bucataria marocana!

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.