Acasă Blog

10 ani de adrenalină, libertate și prietenie alături de TNT BROTHERS!

0

TNT Brothers, cea mai mare asociație de parașutism din România și una dintre cele mai mari din SE Europei, a împlinit săptămâna trecută 10 ani de adrenalină, libertate și prietenie, reușind să dea startul sezonului de parașutism 2020 și să reia activitatea în condiții de siguranță. În prezent sunt singurii din domeniul parașutismului care au organizat evenimente naționale precum Campionatul Național Formation Skydiving 4-way sau internaționale, cum este festivalul de parașutism Bucharest Skydiving Boogie, contribuind major în ultimul deceniu la evoluția parașutismului românesc.

Chiar dacă activitatea a fost suspendată și deschiderea sezonului de parașutism 2020 atât de așteptată în martie nu a fost posibilă, weekend-ul trecut echipa TNT Brothers a pornit motorul avionului și a dat startul sezonului de parașutism deasupra litoralului, la dropzone-ul Tuzla de la mare, urmând ca în curând să deschidă și centrul de lângă București, dropzone-ul Clinceni.

“Acum 10 ani începeam activitatea de parașutism la Clinceni, tot de atunci suntem TNT Brothers! Nici nu îndrăzneam să visez că o să ajungem să facem aproximativ 150.000 de salturi cu parașuta și că o să reușim să aducem bucuria primului salt pentru cel puțin 15.000 de oameni. Show must go on!”, a declarat Bogdan Boeru – fondator TNT Brothers.

În contextul actual, asociația TNT Brothers a dezvoltat un plan de măsuri pentru desfășurarea activității în siguranță, în colaborare cu autoritatea aeronautică, astfel încât noile reguli să fie în concordanță cu măsurile impuse de autorități. Printre măsurile luate se numără asigurarea distanțării sociale, folosirea echipamentelor de protecție, reducerea contactului cu personalul centrului de parașutism și măsuri de dezinfecție.

Cei care doresc să experimenteze saltul cu parașuta au posibilitatea de a deveni membri și de a beneficia de saltul în tandem oferit la înscrierea în asociație. Pentru că poate sări cu parașuta oricine îşi depăşeşte limitele şi îşi doreşte să se bucure de fiecare clipă la intensitate maximă!

Despre TNT Brothers
În 2010, Dragoș & Bogdan Boeru înființau asociația sportivă TNT Brothers pentru a promova în România salturile cu parașuta și preluau inițiativa de a schimba percepția acestui sport în România. Astăzi, datorită evoluției tehnicii și echipamentelor, saltul cu parașuta în tandem este unul dintre cele mai sigure sporturi din lume. În doar 10 sezoane de activitate, TNT Brothers a devenit unul dintre cele mai importante centre private de parașutism din Europa Centrală și de Sud-Est, atrăgând parașutiști cu experință sau amatori din peste 20 de țări.
Asociaţia TNT Brothers este afiliată la U.S. Parachute Association, o importantă autoritate în domeniu, şi oferă salturi cu parașuta în tandem, precum și cursuri de iniţiere şi licenţiere în parasutism, conform metodei AFF – Accelerated Free Fall, cea mai rapidă, intensivă şi sigură metodă de iniţiere în paraşutism. Instructorii TNT Brothers oferă, de asemenea, cursuri avansate pentru zborul pe burtă, free fly şi pilotarea paraşutei.

Banner SapunulCheia.ro

Sfaturi de nutriție pentru un stil de viață sănătos

0

Sănătatea este determinată în foarte mare măsură de stilul de viață pe care îl ducem. De aceea, este foarte important să evităm obiceiurile proaste, precum sedentarismul, fumatul, consumul de alcool și nopțile pierdute. Nu este însă suficient! Alimentația echilibrată are un rol esențial pentru sănătatea noastră, de aceea trebuie să includem în stilul nostru de viață și o dietă corectă, care să ne asigure toți nutrienții necesari și să ne ajute să ne menținem o greutate corporală normală.

 

Pe scurt, asta înseamnă că trebuie să consumăm alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și care conțin puține calorii. Dar cum alegem aceste alimente și ce trebuie să includem într-o dietă sănătoasă? Îți prezentăm în continuare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Consumă legume și fructe

 

Dieta ta zilnică trebuie să includă zilnic cel puțin o porție de legume și fructe proaspete. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și proteine vegetale, esențiale pentru sănătate. În plus, conferă senzația de sațietate, ajutându-te astfel să previi obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare. 

 

Trebuie să știi însă că nu toate vitaminele pot fi asimilate numai din alimente. Spre exemplu, vitamina D se găsește în cantitate redusă în alimente, de aceea este important să te expui la soare, moderat, pentru că doar în acest fel corpul tău poate asimila această vitamină. Îți recomandăm să citești totul despre Vitamina D și să consumi un supliment alimentar, dacă medicul tău va considera că este necesar. Calciul și vitamina D sunt esențiale mai ales copiilor care sunt în creștere, dar și femeilor aflate la menopauză.

Concepe un meniu echilibrat 

O dietă corectă nu este una restrictivă, ci echilibrată. Asta înseamnă că trebuie să consumi, în cantități moderate, mai multe tipuri de alimente. OMS recomandă introducerea în meniul zilnic a următoarelor categorii de alimente:

 • Cereale (orez, grâu, secară, ovăz etc)

 • Rădăcinoase (cartofi, manioc, cartofi dulci)

 • Legume preparate (în special linte și fasole)

 • Fructe și legume proaspete

 • Proteine animale (carne, ouă, lactate, pește).

Evită sarea, zahărul și grăsimile

Recomandarea OMS include inclusiv produsele pe care ar trebui să le eviți, pentru că nu sunt sănătate și, în timp, pot crește riscul apariției unor boli grave, precum diabetul, bolile de inimă sau cancerul. 

 

Astfel, trebuie să reduci cât mai mult sau să eviți complet consumul de:

 • Grăsimi saturate/concentrate: acestea se găsesc în produsele procesate industrial (grăsimi trans). În această categorie a grăsimilor nocive intră cele de proveniență animală (slănină, unt), dar și cele saturate (ulei de palmier sau de cocos). Corpul tău are însă nevoie de grăsimi pentru a produce energie, de aceea poți înlocui produsele procesate cu grăsimi sănătoase, vegetale (ulei de măsline, de porumb sau floarea-soarelui). 

 • Dulciuri: înlocuiește ciocolata și prăjiturile cu fructe dulci și cu sucuri naturale din fructe, proaspăt stoarse. Evită să bei sucuri cumpărate din magazin, pentru că toate conțin o cantitate mare de zahăr.

 • Sare: nu este indicat să pui multă sare în mâncare, pentru că acest condiment crește riscul apariției bolilor cardiovasculare. Poți folosi alte condimente pentru a prepara mâncarea, inclusiv sosuri care au un conținut redus de sare, cum este sosul de soia.

Respectând aceste recomandări, vei putea duce un stil de viață sănătos și vei avea o alimentație echilibrată, prevenind declanșarea mai multor afecțiuni grave.

Banner SapunulCheia.ro

Cazare in Baile Olanesti – 4travel.ro

0

Băile Olănești

 

 1. Istoric

 

Legendele locului spun că izvoarele de la Băile Olănești ar fi fost folosite chiar de către romani. Aceștia ar fi construit aici niște therme, ale căror ziduri se mai pot vedea și astăzi în apropiere de izvoare. Romanii ar fi apreciat mult puterea vindecătoare a acestor băi, se crede, însă nu prea avem documente care să ateste aceste povești.

Cea mai veche atestare documentară a orașului de aici datează din 19 iulie 1527, fără a se menționa însă că orașul ar avea o vechime mai mare de această dată. 

Apele minerale sunt consemnate, pentru prima dată, într-un hrisov datând din anul 1760. În acest document se spune că apele tămăduitoare se găsesc pe moția clucerului Toma Olănescu, care decide construirea primelor băi de tratament aici. Numele Băilor se trage de la numele boierului Toma Olănescu. Alte păreri spun însă că numele stațiunii poate veni de la soldații austro-ungari, numiți în acele timpuri „olane” sau „ulani”.

Important pentru popularizarea acestor ape vindecătoare a fost revoluționarul Tudor Vladimirescu, care se retrage deseori aici cu un grup de boieri fideli, care apoi vor răspândi vestea despre apele miraculoase ale clucerului Olănescu.

Începând cu anul 1830, apele încep să fie analizate, prima observație fiind că acestea sunt bogate în iod. Dr. Karl Friedrich Siller va promova calitatea curativă a acestor ape. Între 1853 – 1854, Petrache Poenaru va studia apele de aici, muncă continuată ulterior de profesorul Alexe Marin

În 1868, celebrul doctor Carol Davila, avându-l alături pe chimistul Bernath Lonway, analizează compoziția chimică a apelor, descoperind astfel existența a 40 de izvoare diferite. Tot doctorul Davila va milita pentru crearea primelor pavilioane de tratament, în această zonă. 

Stațiunea apare în anul 1873, deaorece apele termale din Băile olănești sunt prezentate în cadrul expoziției Mondiale de la Viena, unde câștigă medalii de aur. Acest succes, care pune Băile Olănești alături de Baden-Baden, Karlovy Vary sau Aix de Bains, va determina creșterea stațiunii, devenind în acele timpuri una dintre cele mai importante din țară.

În 1895, o furtună teribilă astupă izvoarele, care vor fi redescoperite abia după Primul Război Mondial. În această perioadă se reface stațiunea, se reconstruiesc pavilioane și băi de apă sulfuroasă, se analizează chimic izvoarele nou descoperite, izvorul 24 fiind cel mai important. În această perioadă se consideră că stațiunea are 30 de izvoare.

Dr. Knott, inspectorul general al apelor mineral din Austria, care a atestat calitatea apelor, și analizele profesorului Krizan de la Institutul Chimic din Praga, au determinat începerea capării moderne a 22 de izvoare, în 1922.

Începând cu anul 1950, se pun bzele unei locații de tratament pentru sovietici și nomenclatura comunistă a României (celebra vilă 1 Mai). Ulterior se admit și familii mai puțin faimoase, precum și turiști, în această bază de tratament, dar intrarea va fi păzită de către agenți ai Securității până în 1989. 

În 1969, o nouă furtună astupă izvoarele, care vor fi dezgropate și reamenajate.

În continuare, turismul balnear este cea mai importantă activitate economică din aaceastă zonă. 

 1. Apele termale și proprietățile lor

(P) Alege o cazare in Baile Olanesti pe 4travel.ro

Deoarece sunt foarte multe izvoare cu proprietăți și compoziții chimice diferite, le vom trece în revistă pe cele mai importante, menționând și efectele pozitive ale curei cu apa acestor izvoare.

Studii comparative la nivel european demonstrează că :

 • izvorul nr. 24 este cel puțin la același nivel calitativ și terapeutic cu cel al apelor de la Contrexville, Karlsbad, Martingni, Viltel, Evian și Tahanon

 • izvorul nr. 2 este cel puțin la același nivel calitativ și terapeutic cu cel al apelor de la Eaux-Bonnes, Barroger, Aix-les-Bains, Baden, Weisbaden și Achen

 • izvoarele nr. 3 și nr. 9 cel puțin la același nivel calitativ și terapeutic cu cel al apelor de la Ems și Eaux Bonnes

 • sursa minerală nr. 20 este superioară calitativ și terapeutic față de izvoarele minerale din Hall, Salies de Beaurn, Bax și Eaux Bonnes. 

 

Izvorul nr. 3 –  Corona Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, alergoza digestivă, diabet, gută, hiperuricemie.

 

Izvorul nr. 5  –  Minerva Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diabet zaharat compensat, gută, diskinezie, colecistită fără calculi.

 

Izvorul nr. 7 – Cristal Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod, brom și sodiu, cu proprietăți izotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, alergoza digestivă/respiratorie/cutanată, diabet, gută, hiperuricemie, colecistite cronice, parazitoze intestinale.

Parenteral (injecții), se recomandă în tratamentul alergiilor polimorfe, cum ar fi urticaria sau ecvema cronică, psoriazis, furunculoză, acnee, fiperfoliculinemie, ihtioză, neurodermită.

În terapia cu aerosoli, se recomandă pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii cronice, precum laringita, faringita și bronșita, astm bronșic, rinosinuzită, traheo-bronșită, pneumoconioză.

 

Izvorul nr. 8 –  Mara Olănești

 

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod, brom și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diabet zaharat comepensat, gută, diskinezie, colecistită fără calculi.

 

Izvorul nr. 9  –  Triumf Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, alergoza digestivă, diabet, gută, hiperuricemie.

 

Izvorul nr. 10  –  Flora Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, oligominerală, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diskinezie, colecistită fără calculi, precum și în afecțiuni ale tractului urinar, precum infecții urinare, pielită, cistită.

 

Izvorul nr. 11  –  Primo Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, oligominerală.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diskinezie, colecistită fără calculi, precum și în afecțiuni ale tractului urinar, precum infecții urinare, pielită, cistită, litiază, pielocistită.

 

Izvorul nr. 12  –  Terra Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, oligominerală.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diskinezie, colecistită fără calculi, precum și în afecțiuni ale tractului urinar, precum infecții urinare, pielită, cistită, litiază, pielocistită.

 

Izvorul nr. 13  –  Extaz Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diskinezie, colecistită fără calculi, inflamații cronice nespecifice ale intestinului, precum și în afecțiuni ale tractului urinar, precum infecții urinare, pielită, cistită, litiază, pielocistită, pielonefrită cronică (se administrează numai în afara puseelor de acutizare).

 

Izvorul nr. 14  –  Coral Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diskinezie, colecistită fără calculi, precum și în afecțiuni ale tractului urinar ce necesită cure de diureză.

 

Izvorul nr. 15 – Imperial Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod, și sodiu, cu proprietăți izotone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, alergoza digestivă/respiratorie/cutanată, diabet, gută, hiperuricemie, colecistite cronice, parazitoze intestinale.

Parenteral (injecții), se recomandă în tratamentul alergiilor polimorfe, cum ar fi urticaria sau ecvema cronică, psoriazis, furunculoză, acnee, fiperfoliculinemie, ihtioză, neurodermită.

În terapia cu aerosoli, se recomandă pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii cronice, precum laringita, faringita și bronșita, astm bronșic, rinosinuzită, traheo-bronșită, pneumoconioză.

 

Izvorul nr. 19  –  Miraj Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor și sodiu, cu proprietăți hipotone.

Se recomandă în cură internă pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diskinezie, colecistită fără calculi, inflamații cronice nespecifice ale intestinului, dislipidemii, obezitate, diabet zaharat echilibrat.

În cură externă se recomandă pentru tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor: boli reumatismale, sechele musculare și articulare de natură post-traumatocă, precum șiîn afecțiuni neurologice periferice cronice.

 

Izvorul nr. 24  –  Magic Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, oligominerală.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică, diabet zaharat compensat, gută, diskinezie, hiperuricemie, colecistită fără calculi, precum și în afecțiuni ale tractului urinar, precum infecții urinare, pielită, cistită, litiază, pielocistită.

 

Izvorul nr. 30 –  Atlas Olănești

Apa acestui izvor este o apă minerală naturală, sulfuroasă, cu concentrați mari de clor, iod, brom, magneziu și sodiu, cu proprietăți hipertone.

Se recomandă în cură internă, pentru tratamentul afecțiunilor digestive, precum gastro-duondenita cronică, entrocolita cronică nespecifică cu constipație , alergoza digestivă/respiratorie/cutanată, diabet, gută, hiperuricemie, obezitate.

În cură externă se recomandă pentru tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor: boli reumatismale degenerative.

 

 1. Oferta noastră

 

 

În Băile Olănești, cazăm turiști la Hotel Stogu, Hotel Olănești sau Hotel Suprem. Aceste 3 hoteluri sunt localizate în centru, foarte aproape de atracțiile principale ale stațiunii, și sunt prevăzute cu toate facilitățile moderne și de tratament.

De la aceste hoteluri, se pot face ușor drumeții atât în stațiune, cât și în zona din apropiere, iar călătorii noștri pot ajunge cu ușurință la:

 • Casa memorială a lui Anton Pann

 • Mănăstirea Frăsinei

 • Parcul Natural Buila-Vânturarița

 • Peștera Sf. Grigore Decapolitul

 • Rezervația Naturală Muzeul Trovanților

 • Rezervația Rădița din Munții Căpățânii

 • Biserica lui Horea.

www.4travel.ro

Banner SapunulCheia.ro

Protege Parol – Gama de fronturi de mobilier

0

Cand vrem sa ne amenajam casa si locuinta, trebuie sa tinem cont de calitatea mobilierul pe care il alegem, de nevoi si de culoarea sa. Astfel, materialele din care este fabricat mobilierul nostru conteaza foarte mult cand alegem sa ne redecoram casa.

 

Primul pas cupa ce luam decizia de a redecora casa este sa ne stabilim clar nevoile, sa vedem de cat spatiu dispunem si care este in special stilul care se potriveste foarte bine cu casa noastra, dar sa vedem si culoarea mobilierului ales.

 

Dupa care sa ne gandim la bugetul pe care il avem la dispozitie, iar astfel cand discutam de banii investiti in mobila casei, trebuie sa vedem si care este durata de viata a mobilei.

 

Pentru bucataria casei noastre putem sa alegem mobilierul cu fronturi din lemn masiv sau din MDF infoliat pentru ca ele arata bine si sunt foarte rezistente.

 

Bucataria este locul unde vom putea sa imbinam utilul cu placutul.

 

Corpurile trebuie să fie încăpătoare pentru a putea depozita în ele toate cele necesare unei bucătării, iar mobilierul trebuie să fie adaptat nevoilor fiecărei familii.

 

Echipa Protege Parol recomanda sa folositi gama noastra de fronturi de mobilier din MDF sau din lemn masiv pentru diverse spatii din casa.

 

Daca va doriti sa aveti un aspect mai natural in casa voastra va recomandam sa alegeti fronturile din gama Nett Front care sunt realizate din materiale de calitate ridicata din Germania.

 

Va punem la dispozitia dumneavoastra o gama de fronturi de mobilier in diverse culori si texturi cu peste 73 de frezari disponibilie si in diverse stiluri de finisare.

Banner SapunulCheia.ro

Beneficiile apei alcaline – ROKANGEN

0

Este posibil să fi auzit diverse afirmații despre sănătate cu privire la apa alcalină. Unii spun că poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire, la reglarea nivelului de pH al corpului și la prevenirea bolilor cronice precum cancerul. Dar ce este exact apa alcalină, și de ce toate hype?

 

„Alcalinul” din apa alcalină se referă la nivelul pH-ului său. Nivelul pH-ului este un număr care măsoară cât de substanță este acidă sau alcalină pe o scară de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid și ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

 

Apa alcalină are un nivel de pH mai ridicat decât apa potabilă obișnuită. Din această cauză, unii susținători ai apei alcaline cred că poate neutraliza acidul din corpul tău.

 

Apa potabilă normală are, în general, un pH neutru de 7. Apa alcalină are, de regulă, un pH de 8 sau 9. Cu toate acestea, pH-ul singur nu este suficient pentru a oferi o alcalinitate substanțială apei.

 

Apa alcalină trebuie să conțină, de asemenea, minerale alcaline și potențial negativ de reducere a oxidării (ORP). ORP este capacitatea apei de a acționa ca un pro- sau antioxidant. Cu cât valoarea ORP este mai negativă, cu atât este mai antioxidantă.

 

Apa alcalină este oarecum controversată. Mulți profesioniști din domeniul sănătății spun că nu există suficiente cercetări pentru a susține numeroasele afirmații în materie de sănătate făcute de utilizatori și vânzători. Diferențele în rezultatele cercetărilor pot fi legate de tipurile de studii cu apă alcalină.

 

Potrivit Clinicii Mayo , apa obișnuită este cea mai bună pentru majoritatea oamenilor. Aceștia afirmă că nu există nicio dovadă științifică care să verifice în întregime afirmațiile formulate de susținătorii apei alcaline.

 

Cu toate acestea, există câteva studii care sugerează că apa alcalină ar putea fi de ajutor în anumite afecțiuni.

 

De exemplu, a Studiu 2012Sursa de încrederea descoperit că consumul de apă alcalină cu godeu natural artizanal, cu un pH de 8,8, poate ajuta la dezactivarea pepsinei, principala enzimă care provoacă refluxul acid .

 

Un alt studiu a sugerat că consumul de apă ionizată alcalină poate avea beneficii pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată , diabet și colesterol ridicat .

 

Un studiu mai recent care a inclus 100 de persoane a descoperit o diferență semnificativă în vâscozitatea sângelui întreg după ce au consumat apă cu pH ridicat, comparativ cu apa obișnuită după un antrenament intens. Viscozitatea este măsurarea directă a cât de eficient curge sângele prin vase.

Puteti afla mai multe despre apa Kangen pe site-ul Rokangen.ro

Cei care au consumat apă cu pH ridicat au redus vâscozitatea cu 6,3 la sută comparativ cu 3,36 la sută cu apa potabilă standard purificată. Aceasta înseamnă că sângele curge mai eficient cu apă alcalină. Aceasta poate crește eliberarea de oxigen în tot corpul.

 

Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări dincolo de aceste mici studii. În special, cercetarea este necesară pentru a răspunde altor pretenții formulate de susținătorii apei alcaline.

 

În ciuda lipsei unor cercetări științifice dovedite, susținătorii apei alcaline încă mai cred în beneficiile propuse pentru sănătate. Acestea includ:

 

proprietăți anti-îmbătrânire (prin antioxidanți lichizi care se absorb mai rapid în corpul uman)

proprietăți de curățare a colonului

suport pentru sistemul imunitar

hidratare, sănătatea pielii și alte proprietăți de detoxifiere

pierdere în greutate

rezistenta la cancer

De asemenea, aceștia susțin că băuturile răcoritoare, care sunt notoriu acide, au ORP-uri foarte pozitive care duc la multe probleme de sănătate, în timp ce apele ionizate și alcalinizate corespunzător au ORP-uri extrem de negative. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și are un ORP ușor negativ.

 

Banner SapunulCheia.ro

Tremend și certSIGN semnează un parteneriat strategic pentru accelerarea interacțiunii digitale cu clienții

0

Tremend, una dintre companiile de tehnologie cu cele mai mari creșteri din Europa și certSIGN, prestator de servicii de încredere acreditat, au încheiat un parteneriat strategic pentru digitalizarea interacțiunii dintre clienți și companii prin integrarea, în platforma de digital onboarding TORP, a fluxului de identificare și a semnăturii electronice calificate la distanță.
TORP este prima soluție din România care a implementat un flux de identificare video asistată a clientului la distanță – eKYC (Electronic Know Your Customer), proces auditat și certificat de compania LSTI din Franța în contextul emiterii certificatelor calificate. În acest fel, este garantată respectarea reglementărilor naționale şi a legislației europene privind identificarea electronică și a serviciilor de încredere pentru tranzacțiile electronice.

Identificarea utilizatorului se face prin intermediul unui flux video în timp real, cu același nivel de securitate tehnică și conformitate legală ca recunoașterea față în față, în acord cu toate directivele globale: AML5 (Anti-Money Laundering), GDPR, SCA (Strong Customer Authentication) și Regulamentul eIDAS 910/2014.

TORP integrează soluția de semnătură electronică la distanță Paperless, dezvoltată de CertSIGN. Prin aceasta, utilizatorii identificați video au acces digital 100% la procesele de afaceri dintr-o organizație. Paperless este auditată și certificată ca dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat, conform Regulamentului eIDAS. În acest fel, se pot realiza semnături electronice la distanță cu valoare legală fără token și fără instalarea unor drivere speciale, de pe orice dispozitiv, de oriunde şi oricând, garantând procesarea și stocarea sigură a datelor şi un grad ridicat de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Parteneriatul dintre Tremend și certSIGN propune un ecosistem care rezolvă și asigură conformitatea cu legislația națională și europeană în ceea ce privește identificarea electronică și serviciile de încredere. Totodată, contribuie major la digitalizarea completă a tuturor proceselor dintr-o companie prin eliminarea metodelor convenționale de identificare, autentificare și semnare a documentelor.
Astfel, nu mai este necesară deplasarea în spațiile fizice ale furnizorului pentru încheierea de contracte, aprobarea unor proceduri interne, a cererilor de concediu sau pentru solicitarea altor produse ori servicii digitale. Întregul flux este în conformitate cu Regulamentul eIDAS, ceea ce înseamnă că respectă reglementarea Uniunii Europene referitoare la identificare electronică şi servicii de încredere pentru tranzacţii electronice.

“Expertiza extinsă în tehnologie a echipei Tremend, combinată cu maturitatea și siguranța serviciilor certSIGN, ne întărește rolul de inovator în transformarea digitală, atât de necesară oricărui client. Împreună vom oferi companiilor cea mai bună experiență în digital onboarding, printr-o soluție sigură, modulară și flexibilă de Customer Experience, care va sprijini organizațiile să atragă clientul modern, să îl cunoască mai bine, să-i ofere mobilitate, rapiditate și economie de timp în solicitarea și gestionarea serviciilor și produselor digitale”, declară Ștefan Pătra, Vice President Financial Services, Tremend Software Consulting.
Aurel Meiroșu, Manager dezvoltarea afacerii, Business Unit Semnătură electronică, certSIGN, precizează: “Digitalizarea este din ce în ce mai prezentă în toate domeniile, iar adoptarea unei soluții de semnătură electronică la distanță face tranziția către digital mai facilă cu costuri mai mici, eficiență crescută și posibilitatea de a semna documente electronice cu valoare legală oricând, oriunde, de pe orice dispozitiv. Ne bucură parteneriatul cu Tremend la care, pe lângă o soluție tehnică certificată și recunoscută la nivel european, certSIGN contribuie cu experiența demonstrată în digitalizarea proceselor cheie ale unei organizații, precum și cu o echipă de specialiști pregătită tot timpul să asigure cea mai bună soluție tehnică și conformitatea acesteia cu cerințele legale.”

Banner SapunulCheia.ro

“Am castigat timp. Prin urmare, am castigat bani” – Marvel, distribuitor de masti si echipamente de protectie

0

Distribuitorul de echipamente de protectie Marvel a optimizat cu 30% spatiul de depozitare, a crescut viteza de procesare a comenzilor si a redus timpii de inventariere cu mai mult de jumatate. Aceste rezultate au fost obtinute dupa utilizarea sistemului Senior Software pentru managementul depozitelor.Marvel, distribuitorul sucevean de masti si echipamente de protectie a scurtat timpii de procesare a comenzilor si a optimizat cu 30% spatiul pentru depozitare. Mai mult, timpul de inventariere a fost redus cu peste 50%, iar instruirea noilor angajati se desfasoara in doar cateva zile. Toate aceste rezultate si multe altele au fost obtinute cu sistemul WMS pentru managementul depozitului, de la Senior Software. Printre schimbarile obtinute de Marvel cu softul WMS se numara:
Peste 50% reducere a timpilor de inventariere
30% optimizare a spatiului de depozitare
Instruirea noilor angajati in doar cateva zile, fata de 3-4 luni
Automatizarea operatiunilor – generare documente de transport, AWB-uri, transferuri intre gestiuni etc.
Scurtarea traseelor de picking si a timpilor de pregatire a comenzilor
Inventarieri pe zone & categorii produs
Identificarea rapida a produselor
Cresterea productivitatii angajatilor
Echipa Marvel a inceput colaborarea cu furnizorul Senior Software din dorinta de a elimina problemele din zona de logistica si provocarile privind miscarea marfurilor din depozit. Potrivit distribuitorului, angajatilor le era aproape imposibil sa memoreze locatia produselor si sa pregateasca comenzile in timp util. Investitia in automatizare a dus la imbunatatirea considerabila a businessului, rezultatele fiind observate chiar din primele zile de dupa Go Live.“Beneficiul pe care l-am resimtit imediat dupa Go Live a fost usurinta cu care oamenii din depozit identifica produsele. Acest lucru, combinat cu rutele prestabilite impreuna cu echipa Senior Software, au dus la eficientizarea timpilor de pregatire a comenzilor si cresterea productivitatii angajatilor. Timpii de inventariere au scazut cu cel putin 50%, iar prin reorganizarea depozitului s-a obtinut optimizarea spatiului cu cel putin 30%.Anumite operatiuni cum ar fi generarea de documente de transport, generarea AWB-urilor, transferuri intre gestiuni si multe altele au fost automatizate, scutind astfel persoanele responsabile de acele lucruri. Am castigat timp, prin urmare, am castigat bani”, a declarat Bogdan Spatariu, Manager Operatiuni-Marvel. Reorganizarea depozitului a inclus structurarea acestuia pe randuri, nivele si celule, astfel obtinandu-se optimizarea spatiului. Un alt avantaj important inregistrat de catre distribuitor a fost reducerea considerabila a timpilor de instruire pentru noii angajati.“Am putut concasa locatii, fara riscul de a pierde urma produselor. In orice moment, la orice ora, stim exact ce se afla intr-o anumita locatie si, mai ales, avem un istoric al miscarii stocurilor in depozit. Angajatii sunt mult mai relaxati prin simplul fapt ca nu mai sunt nevoiti sa memoreze aceste aspecte, lucru ce a ajutat si la acuratetea livrarilor si in relatia cu partenerii. In trecut, unui angajat nou ii erau necesare 3-4 luni pentru a se obisnui cu locatia si a deveni eficient. Acum, in maxim o saptamana, acesta este capabil sa se descurce singur. Trebuie doar sa se obisnuiasca cu meniul terminalului, un meniu intuitiv si usor de folosit”, a adaugat Bogdan Spatariu. Datorita rezultatelor inregistrate cu softul WMS si a bunei colaborari cu furnizorul de sisteme Senior Software, distribuitorul a decis sa extinda colaborarea, investind in doua solutii noi pentru automatizarea afacerii: SeniorERP–pentru gestionarea resurselor si SeniorVisualBI–pentru analize detaliate si rapoarte complexe.“Experienta placuta pe care am avut-o in urma implementarii sistemului WMS ne-a condus spre o noua decizie: de a lucra in continuare si pe partea de ERP si BI cu echipa Senior Software. Acest lucru ne va ajuta in scalabilitatea afacerii si obtinerea unei imagini cat mai precise asupra cerintelor din piata. Recomandam cu caldura solutiile Senior Software si altor companii”, a completat Bogdan Spatariu.

Banner SapunulCheia.ro

Laser Processing Romania – Servicii debitare cu laser

0

Daca si afacerea ta activeaza constant in domeniul productiei si te gandesti cum sa optimizezi cat mai bine procesele de taiere cu laser pentru urmatorul tau proiect, s-ar putea sa te intrebui care sunt avantajele acestui proces de debitare laser.

 

Probabil ca te intrebi daca este cu adevarat cea mai buna metoda de taiere folosind matritele?

 

Pentru a te ajuta sa intelegi cat mai bine in ce consta procesul de debitare cu laser am pregatit pentru tine o lista de beneficii de care sa ti cont:

 

1. Taierea este mai precisa si rapida

 

Debitarea cu laser foloseste un laser foarte puternic si concentrat pe un punct cheie pentru ca taierea sa fie mai precisa. Acest laser cand functioneaza va topi si va evapora materialul cu precizie ridicata si cu tolerante foarte mici in multe cazuri. In schimb, taierea cu plasma are de obicei o tolerata de 0.02 mm ceea ce pentru unele materiale de taiat este foarte mult.

 

Cand sunt necesare proiecte foarte bine realizate si cu precizie mare, taierea cu laser este cea mai buna alegere in acest sens. Acesta este unul din motivele pentru care debitarea cu laser este foarte folosita in multe industrii cheie.

 

2. Costurile de prelucrare sunt mai mici

 

Acesta eset un avantaj major pentru serviciile de taiere cu laser oferite de catre echipa Laser Processing Romania. Acest avantaj se datoreaza faptului ca taierea cu laser nu foloseste scule care trebuie sa fie montate sau personalizate in functie de proiect. Toate modificarile se fac pe calculator si programate pentru a taia precis materialul.

 

Pentru a crea orice fel de componenta ai nevoie de servicii profesionale de taiere cu laser oferite de catre echipa noastra.

 

Acest lucru reduce costurile generale chiar și pentru proiectele cu lot mic, în special în comparație cu uneltele și fabricarea tradiționale.

 

Instrumentele cu laser au, de asemenea, mai puține piese mobile în mișcare, ceea ce reduce costurile de întreținere și operare și ajută la reducerea costurilor de utilizare a unei companii de tăiere cu laser scăzute.

 

3. Se pot realiza proiecte foarte complexe dupa caz

 

Nu exista un mod mai precis si rapid de a taia materialele decat prin debitarea cu laser. Acesta are un fascicul cu putere mare si care se poate utiliza pentru a lucra pe sectiuni mici de pe material si provoaca o deformare foarte mica.

 

Vezi pe site-ul SKBS Romania gama noastra de conveioare si lifturi hidraulice profesionale.

Banner SapunulCheia.ro

Participa la Cursul Online interactiv de Brokeraj de Afaceri organizat de Bursa Romana de Afaceri

0
Curs Broker de Afaceri

Bursa Romana de Afaceri organizeaza in perioada 4-5 Iunie 2020 sesiunea anuala de Cursuri de Intermediere / Brokeraj de Afaceri pentru anul in curs

Ce este Brokerul de Afaceri?

Brokerul de afaceri este persoana care prin experienta, tinuta si etica profesionala, este pregatita sa ofere servicii de intermediere de business (vanzari – cumparari de afaceri, asocieri si alte parteneriate) la standarde de calitate recunoscute la nivel national si international. Acesta este instruit sa foloseasca proceduri de lucru, bune practici, documente (contracte de vanzare-cumparare, acorduri de confidentialitate si neocolire, teasere, propuneri de investitii etc) si un set de norme de etica general acceptate la nivel international. Acest lucru confera Clientilor o garantie suplimentara ca relatia cu acesta este una profesionista, corecta si legala – premise ale unei tranzactii de succes si implicit ale aprecierii rolului brokerului de afaceri la adevarata sa valoare.

Ce face Brokerul de Afaceri?

 1. Face Business din placere!
 2. Intalneste oameni de afaceri, bancheri, investitori, furnizori de servicii de specialitate si alti profesionisti in intermedierea de oportunitati de afaceri si conecteaza cererea cu oferta in domeniul vanzarii-cumpararii de afaceri, finantarilor, comertului, parteneriatelor de afaceri de orice fel, si faciliteaza realizarea de afaceri intre doi sau mai multi oameni de afaceri potrivindu-le interesul comun in schimbul unui fee.

Brokerul de Afaceri poate lucra din birou, de acasa, din cafenea, online, masina, avion, din tara si strainatate. In plus, acesta poate avea un alt job de baza si/sau altele in acelasi timp.

Cursurile de brokeraj de afaceri sunt o continuare a actiunilor de profesionalizare a activitatii de intermediere de afaceri desfasurate de Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania si de Bursa Romana de Afaceri, si de ridicare la standarde internationale a practicilor locale din domeniu.

Programul de training combină partea de cursuri tinute de experți din mediul de business cu sesiuni de mentorat si practica in intermediere de afaceri care continua dupa finalizarea cursului, ambele menite să le ofere celor interesati sa isi extinda competentele in zona de intermediere de afaceri, atat sprijinul teoretic dar si practic pentru a-și insusi si exersa in conditii reale bunele practici din domeniu.

 

Ce obtii in urma cursului de Brokeraj de Afaceri:

 • Intelegi cum poti castiga bani intermediind la nivel profesionist vanzarea de afaceri, realizarea de parteneriate si asocieri intre oameni de afaceri si companii, obtinerea de finantari, facilitarea accesului pe piete internationale pentru companii romanesti si respectiv intrarea pe piata romaneasca a firmelor straine, comert /import-export/ etc
 • Afli ce asteptari au Clientii de la tine ca si Broker de Afaceri, modalitatile de lucru, fee-urile de consultanta de afaceri si de succes pe care le poti solicita in schimbul muncii tale, cum te protejezi contractual pentru a iti incasa banii; cum livrezi serviciile si eviti creearea de asteptari care nu pot fi atinse;
 • Cum se stabileste daca o propunere de afacere este fezabila sau nu. Cum decide brokerul de afaceri daca sa accepte sau sa refuze mandatul de la client;
 • Pregatirea teaser-ului / a listingului. Mediile unde poti promova solicitarile de afaceri ale clientilor pentru maximizarea impactului in fata celor interesati; confidentialitate, proceduri de lucru, comunicarea cu clientul, Introduceri;
 • Cum gasesti cumparatori pentru afacerile de vanzare sau pentru alte business-urile pe care le poti intermedia, astfel incat sa finalizezi cu success o intermediere de afaceri;
 • Vanzarea Afacerii: etape, provocari etc;
 • Tipuri de tranzactii de vanzare-cumparare de afaceri la cheie, alte tipuri de tranzactii de intermediere de afaceri si modalitatea de finantare a lor;
 • Te familiarizezi cu notiunea de brokeraj de afaceri in acceptiunea internationala si iei la cunostinta codul de etica si standardele de lucru in brokerajul de afaceri, astfel incat sa oferi clientilor tai siguranta unor servicii de calitate;
 • Principiile generale utilizate pentru stabilirea valorii unei afaceri la vanzare;
 • Elemente de raspundere legala in contractele de vanzare-cumparare de afaceri, joint-ventures si alte forme de parteneriat de afaceri, dar si in cele de intermediere (mandatele brokerului). Raspunderea brokerului de afaceri prin acceptarea mandatului de la client.

 

Cine poate sa fie Broker de Afaceri?

 Cursurile de Brokeraj in afaceri sunt recomandate Consultantilor in Afaceri, profesionistilor in m&a, brokerilor imobiliari, avocatilor, expertilor din cadrul Camerelor de Comert si Industrie, Organizatiilor si Asociatiilor Profesionale si de Business, investitorilor, finantatorilor – cumparatorilor de afaceri.

Auditorii si contabilii, arhitectii, evaluatorii, agentii imobiliari, brokerilor de asigurari si de bursa, precum si alti profesionisti care prin prisma activitatilor pe care le desfasoara interactioneaza cu alti oameni de afaceri si pot intermedia o relatie de afaceri in schimbul unui fee sunt asteptati la curs. Cei interesati de noi oportunitati de cariera sunt de asemenea bine veniti.

Brokerajul de afaceri va poate asigura atat venituri substantiale cat si oportunitatea de a va ajuta clientii existenti sa isi rezolve problemele din business.

Inscrie-te la sesiunea organizata in perioada 4 – 5 Iunie 2020 – cursul se va desfasura ONLINE, prin skype, Zoom, Teams sau WhatsApp dupa caz.

Mai multe detalii aici:

https://rbe.ro/curs-broker-afaceri/

Tel: +4 0212665677

Email: office@rbe.ro

 

Banner SapunulCheia.ro

De la țigări obișnuite la țigări electronice: Ce senzații diferite oferă această tranziție?

0

Țigările electronice reprezintă o alternativă pe care din ce în ce mai mulți fumători o iau în calcul. Lansate în 2004 ca un răspuns sub formă de produs-alternativă pentru țigările normale, aceste device-uri i-au determinat pe fumătorii clasici să facă pasul către “altceva”, această tranziție având la bază o serie de aspecte: dorința fumătorilor de a se lăsa progresiv de fumat, creșterea accizelor pe tutun, utilitatea de care dau dovadă aceste device-uri 2.0. Află mai multe despre schimbările senzoriale cu care vine la pachet această schimbare: 

Fără aceleași mirosuri neplăcute

Cei care fumează țigări normale sunt conștienți de neplăcerile cauzate de mirosurile generate de arderea acestora. Puțini sunt cei care pot susține faptul că mirosul unui astfel de produs le provoacă o adevărată plăcere. Mirosul de țigară arsă intră fără probleme în haine, precum și în părul sau în pielea celor care fumează, sau a celor care stau în preajma fumătorilor. Nu același lucru se poate afirma și despre țigările electronice.

Aceste produse vin cu arome plăcute, pe care le poți alege cu o simplă căutare pe net: cappuccino și fructe de pădure – iată doar două dintre mirosurile pe care o țigară electronică le poate emana. Mai mult decât atât, cei care au trecut deja la țigări electronice susțin că le este mult mai ușor să se apropie de alte persoane, pentru că nu își mai fac griji în privința respirației urât mirositoare. 

Mai puține pete inestetice pe dinți

Fumatul de țigări normale reprezintă una dintre principalele cauze pentru care apar pete inestetice pe dinți. În cazul țigărilor electronice, aceste device-uri nu produc fum, ci vapori. Trecerea de la țigări normale la cele electronice a relevat prezența într-o pondere mult mai mica a petelor pe dinți, cauzate de fumat. 

Așadar, în cercurile lor sociale, cei care fumează țigări electronice se pot baza pe o încredere mult mai mare în propriul aspect fizic, determinat de un zâmbet mult mai frumos. Însă această diferență poate fi vizibilă doar în cazul unui tratament profesional de curățare a dinților, urmat de utilizarea exclusivă a acestor device-uri. În cazul în care un astfel de tratament nu are loc în prealabil, trecerea la țigări electronice nu va putea determina și modificarea cromaticii danturii. 

Nivel mai scăzut de nicotină 

Nu în ultimul rand, cei care fac tranziția de la țigări normale la țigări electronice pot avea un control mult mai buna asupra nivelului de nicotină absorbit de organism. În timp ce fumatul unor țigări clasice descrie o liniaritate, din punct de vedere al prezenței nicotinei, alegerea țigării electronice schimbă radical premisele. De aceea, aceste produse reprezintă o modalitate de luat în calcul, prin care fumătorii pot renunța la acest viciu. 

Dozarea nicotinei poate urma un trend descendent, astfel încât cei care aleg țigările electronice în locul celor normale să resimtă din ce în ce mai puțin nevoia de a fuma. Spunem acest lucru pentru a sublinia un aspect cât se poate de important: departe de obișnuința cu titlu de tabiet pe care fumătorii obișnuiesc să o aducă în față, nicotina stă la baza producerii dependenței de țigări. 

Vrei sa afli mai multe despre țigările electronice? Intra chiar acum pe fumezi.com!

Banner SapunulCheia.ro
3,440FaniÎmi place

RECENTE