Cafeaua Ganoderma exista de peste 2.000 de ani. Cunoscuta si sub denumirea de cafea lingzhi sau ciuperci reishi, prezinta numeroase proprietati terapeutice, contribuind la orice, de la un somn mai bun si o energie mai mare pana la sustinerea ficatului. In comparatie cu cafeaua obisnuita, este mai scazuta in cofeina si mai mare in nutrienti. Beneficiile sale pentru sanatate se datoreaza ciupercii Ganoderma lucidum – sau ciuperca Reishi rosie – care este unul dintre ingredientele sale principale.
Cafeaua Ganoderma, actioneaza ca un regulator asupra sistemul imunitar. Scopul sau principal este de a detecta agenti patogeni precum bacteriile si alti virusi care ataca organismul.
- Ce este cafeaua Ganoderma?
Aceasta bautura sanatoasa este facuta cu extract de ciuperci rosii si boabe de cafea prajite. Ganoderma lucidum, ingredientul sau cheie, a fost denumit in mod obisnuit „ciuperca nemuririi” in China antica. In aceasta ciuperca, exista mai multe molecule, inclusiv triterpenoide, polizaharide si peptidoglicani, care pot fi responsabile pentru efectele sale asupra sanatatii
Antioxidantii din ciuperca Reishi permit imbunatatirea sistemului imunitar, purificarea sangelui si circulatia, ceea ce ajuta la protejarea ficatului prin reducerea toxinelor pe care trebuie sa le proceseze si sa le elimine din organism. Consumul acestei cafele reduce sau elimina nevoia de a lua medicamente procesate chimic, protejandu-ti ficatul de insuficienta si imbunatatindu-i performanta.
Aceasta cafea intareste apararile naturale ale corpului, intareste si imbunatateste sistemul imunitar si detoxifierea.
Proprietati terapeutice si avantajele cafelei cu ganoderma!
Cafeaua preparata cu extract de ciuperca rosie prezinta proprietati similare. Bogat in vitamina C, calciu, fier, fosfor si potasiu, ofera energie de durata si imbunatateste apararea naturala a organismului. Datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, combate imbatranirea si stresul oxidativ.
Avantajele consumarii acestei cafele cu ganoderma sunt reprezentate de:
1. Aceasta cafea cu ganoderma ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, imbunatatind in acelasi timp capacitatea organismului de a elimina toxinele. Persoanele cu niveluri scazute de glutation au mai multe sanse de a dezvolta probleme cardiovasculare, boli neurodegenerative, oboseala cronica si tulburari imunitare. In plus, glutationul promoveaza longevitatea si incetineste imbatranirea.
Cafeaua Ganoderma este mai bogata in antioxidanti decat ceaiul verde si cacao. Extractul de ciuperci rosii, ingredientul sau principal, furnizeaza doze mari de glutation, cunoscut si sub numele de Master Antioxidant.
Acest nutrient ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, imbunatatind in acelasi timp capacitatea organismului de a elimina toxinele. Persoanele cu niveluri scazute de glutation au mai multe sanse de a dezvolta probleme cardiovasculare, boli neurodegenerative, oboseala cronica si tulburari imunitare. In plus, glutationul promoveaza longevitatea si incetineste imbatranirea.
2. De asemenea, imbunatateste functia ficatului si rinichilor, amelioreaza simptomele astmului si creste rezistenta organismului la stres. Cercetarile sugereaza ca echilibreaza nivelul zaharului din sange si protejeaza impotriva diabetului.
3. Ciuperca Reishi poate imbunatati functia imunitara prin efectele sale asupra celulelor albe din sange, care ajuta la combaterea infectiilor si a cancerului.
Consumarea zilnica a cafelei cu ganoderma poate imbunatati functia imunitara, poate ameliora oboseala cronica si poate proteja impotriva cancerului. Majoritatea oamenilor il folosesc ca tonic si stimulant natural. Studiile sugereaza ca poate reduce, de asemenea, anxietatea si depresia.