Daca ai achizitionat un serviciu de hosting VPS special pentru site-ul tau WordPress, atunci vei fi fericit sa aflii ca te poti bucura de beneficiile unui site administrat dintr-un server privat fara preturile mari specifice serverelor dedicate.

Daca ai achizitionat un serviciu de hosting VPS special pentru site-ul tau WordPress, atunci vei fi fericit sa aflii ca te poti bucura de beneficiile unui site administrat dintr-un server privat fara preturile mari specifice serverelor dedicate.

Odata cu instalarea WordPress pe VPS probabil ca vei dori sa afli cum este recomandat sa iti optimizezi serverul, in asa fel incat sa te poti bucura de performanta maxima. Majoritatea modalitatilor de optimizare se regasesc in WordPress, insa exista si cateva moduri in care iti poti optimiza serverul VPS special pentru WordPress.

In functie de hostingul VPS ales pentru site-ul tau WordPress te poti bucura securitate si performanta, insa tine numai de tine sa inveti cum sa beneficiezi la maxim de investitia facuta. Asadar, iata cum sa iti optimizezi functiile site-ului in asa fel incat sa nu ramai fara spatiu de stocare sau memorie:

 

  • Foloseste servere optimizate pentru performanta maxima

Pentru inceput, alege un plan de hosting VPS care sa ofere masuri de crestere a performantei pe serverele sale. In acest mod, site-ul tau WordPress are cea mai buna sansa de a atinge rezultatele dorite. Cateva propuneri in acest sens sunt: Linux, SSD, NGINX, MYSQL 5.6 sau chiar mai mare, PHP 7.

 

  • Asigura-te ca ai software-ul updatat

Ghidul de securitate WordPress accentueaza importanta updateuri-lor regulate in materie de tema si core plugins. Insa atunci cand vine vorba de optimizarea VPS-ului, este bine sa te asiguri ca PHP si SQL functioneaza cu ultimele versiuni. Asadar, formeaza-ti un obicei din a verifica daca sunt disponibile noi update-uri regulat.

 

  • Achizitioneaza memorie

Se poate sa apara nevoia achizitionarii memoriei suplimentare, fie datorita activitatii crescute pe site-ul tau WordPress, fie in cazul in care doresti sa incarci ceva ce solicita serverul mai mult decat in mod normal. In acest caz, recomandarea noastra este sa iti extinzi memoria, pentru a nu fi pus intr-o situatie neplacuta. Iata cum poti face asta:

  • In fisierul tau wp-config.php, gaseste linia:

/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

  • Deasupra ei, introdu acest rand:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘[enter the memory limit]’);

 

  • In campul ‘[enter the memory limit]’ poti introduce urmatoarele valori: 128M, 256M, sau 512M. Totul depinde doar de cata memorie ai nevoie pentru a duce sarcina la bun sfarsit.

 

  • Implementeaza sisteme de caching create special pentru servere VPS

Atunci cand vine vorba de performanta site-ului tau WordPress, un rol esential il joaca cache-urile. Tocmai de aceea, este important sa intelegi cum functioneaza aceste sisteme. Iata cateva tipuri de cache-uri si cum iti impacteaza acestea activitatea serverului:

Memcached – un sistem de caching care afecteaza in mod direct memoria VPS. este deosebit de bun atunci cand vine vorba de optimizarea bazelor de date, avand un efect benefic asupra memoriei si performantei serverului tau.

Varnish Cache – software instalat inainitea HTTPS, care impacteaza viteza de procesare a cerintelor HTTP de catre servere si optimizeaza performanta in ansamblu.

OPcache – functioneaza doar cu site-uri care folosesc PHP, prin optimizarea performantelor, deoarece acesta nu trebuie sa proceseze in mod repetat aceleasi comenzi PHP

 

  • Limiteaza indexarea

Pluginul tau de securitate se ocupa exclusiv de blocarea posibilelor amenintari de securitate atunci cand vine vorba de WordPress, insa asta nu inseamna ca site-ul este in totalitate in siguranta. De exemplu, botii de cautare pot utiliza un spatiu excesiv din memoria serverului tau. Daca doresti sa controlezi acest aspect, atunci poti folosi formula robots.txt.

In fisierul robots.txt, la root, adauga urmatoarea linie de cod:

User-agent: *

Crawl-Delay: [number of seconds]

Inlocuieste ‘[number of seconds]’ cu timpul pe care utilizatorii tai trebuie sa il astepte inainte de a putea lansa o noua comanda catre HTTP.

 

  • Blocheaza hotlink-urile

Exista numeroase modalitati sa dezactivezi hotlink-urile – in primul rand, adreseaza-te web host-ului. Ar trebui sa ofere protectie. cPanel, de exemplu, ofera protectie gratuita.

Daca nu ai aceasta optiune, atunci ar trebui sa stii ca WordPress ofera optiunea instalarii unor pluginuri care se ocupa inclusiv de protectia impotriva hotlink.

 

  • LiteSpeed

Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate atunci cand vine vorba de performanta, inlocuieste Apache si converteste un server VPS cPanel cu serverul optimizat pentru performanta cPanel+LiteSpeed. Iata cum poti efectua o instalare automata pentru a implementa intr-un mod cat mai rapid LiteSpeed pe servere cPanel/WHM:

  • Creaza un fisier lsws.options si updateaza-l in organizarea interna. Acesta va arata asa:

php_suexec=”2″

port_offset=”1000″

admin_user=”admin”

admin_pass=”a1234567″

admin_email=”root@localhost”

easyapache_integration=”1″

auto_switch_to_lsws=”0″

deploy_lscwp=”0″

cpanel_plugin_autoinstall=”1″

 

  • Poti crea un fisier lsws.options pe un URL precum yourlink.com/yourinternalrepo/lsws.options
  • Introdu apoi comanda:

curl -o lsws.options yourlink.com/yourinternalrepo/lsws.options && bash <( curl https://get.litespeed.sh ) your_serial_no

 

  • Backup

In cazul in care ai achizitionat un VPS, esti responsabil de efectuarea unui backup. Acesta afecteaza in mod direct securitatea si performanta site-ului tau WordPress. Se poate face fie cu cPanel, fie cu SQL pentru a face backup la bazele de date.

Exista posibilitatea unei automatizari atunci cand vine vorba de cPanel, prin crearea unui cron job. Acesta va efectua backup la intervalul setat de tine, fara a fi nevoie sa intervii.

Iata cum poti seta un cron job:

  • Logheaza-te in cont cu ajutorul SSH
  • Introu urmatoarea comanda la command prompt pentru a accesa fisierul de configurare cron:

crontab -e

  • Pentru a accesa modul inserare, tasteaza: i.
  • Adauga urmatoarea linie la configurarea existenta:

# Run backup at 23:50hrs every day

50 23 * * *     /bin/sh /home/username/backup/backup-cron.sh

  • Pentru a primi un email de fiecare data cand se realizeaza backup, introdu comanda:

MAILTO=user@example.com

Pentru a salva noile setari, apasa Esc, tasteaza :wq si apoi Enter.

Atat despre setarile pentru VPS-uri “normale”.

Complicat, nu?

Vestea buna este ca se poate rezolva in mai putin de 5 minute, folosind solutia BigConnect. Si la preturi comparabile cu gazduirea web shared!

Citeste aici un ghid pentru instalare WordPress pe VPS in mai putin de 5 minute. Sau alege direct un pachet de VPS hosting pentru WordPress aici.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.