Daca, referindu-se la carnea de porc, specialistii in nutritie ne sfatuiesc sa fim precauti si sa o consumam in cantitati cat mai mici, la polul opus se afla sfaturile despre carnea de pui si de gaina.
De ce carnea de pasare ar trebui sa fie nelipsita din meniul zilnic?
Fiind un aliment lipsit de carbohidrati si sarac in grasimi, carnea de pasare este ingredientul perfect pentru silueta. Aportul caloric redus alaturi de puterea mare de satietate sunt avantaje care fac din carnea alba de pui prima alegere a celor care vor sa scape de cateva kilograme. In plus, s-a observat ca aminoacizii din compozitia acesteia au actiune tonica asupra sistemului nervos si scad apetitul.
Totusi, un mic truc pe care trebuie sa-l stii despre prepararea carnii de pasare este ca 3/4 din grasimea pe care o are un pui se ”ascunde” in piele. Astfel, inainte de gatire – daca vrei un preparat demn pentru o dieta sanatoasa – Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, iti recomanda sa renunti la pielea de pe carnea de pasare.
Carnea de pasare e perfecta pentru orice varsta
Pentru ca are un PH relativ neutru, carnea de pui ar trebui sa fie prima alegere in alimentatia copilului mic. In plus, retetele cu carne de pasare sunt recomandate si in cazul persoanelor varstnice, recunoscute a avea o pofta de mancare mai scazuta.
In general, carnea de pui este usor de digerat, fiind adesea recomandata chiar si in regimurile restrictive destinate persoanelor cu multiple alergii.
O reteta pe toate gusturile
Este deja legendara supa fierbinte de pui, ca un pansament pentru suflet in zilele mohorate de toamna. Dar, Chef Liviu Balint te va invata astazi cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti ridici reteta la rang de delicatesa.
De ce ingrediente ai nevoie? Un piept de pui (fara piele), legume proaspete, ceapa, telina, morcovi si o legatura de leustean. Iar ingredientul secret care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie este Vegeta Gust de Gaina. Tai carnea cubulete si ceapa la fel. Calesti putin ceapa si carnea de pui, peste care adaugi generos Vegeta Gust de Gaina si morcovii razuiti. Dupa ce toata aceasta compozitie este calita, poti adauga apa, ca sa lasi totul la fiert pana cand carnea este bine facuta. Telina si leusteanul se adauga la final. Poti adauga, dupa preferinte, fie bors, fie smantana.
Ingredientul minune, Vegeta Gust de Gaina iti va transforma ciorbita standard intr-una irezistibila. Te asiguram ca nici cei mici si nici cei mari nu vor refuza (inca) un bol cu ciorba aburinda. Pofta buna!