Invitați speciali și traineri vor fi Eduardo Verdú, director de studii la Institutului Moreno din Norvegia, expert în metode de acțiune moreniană și trainer ce are la activ numeroase cursuri susținute în toata Europa și Anita Lexau, specialist în psihodramă.
Prezența la acest workshop va aduce un plus de dezvoltare profesională și personală celor 50 de participanți – profesioniști în domeniu (personal de îngrijire, psihologi și consilieri) și le va oferi soluții concrete pentru a rezolva unele dintre problemele pe care le întalnesc în relatia cu vârstnicii a caror memorie se depreciază.
Se va aborda și se va analiza influenta dar și impactul asupra specialiștilor care lucreaza cu persoane care suferă de diverse tipuri de demențe dar și cu cele care se afla în proximitatea morții. O astfel de activitate desfasurată pe termen lung poate avea efecte zguduitoare asupra unor persoane implicate în ingrijirea persoanelor cu memorie depreciată. De aceea, trainerii ii vor învata și le vor împartași celor prezenți o serie de modalitați de autoprotecție dar si de descoperire a unor resurse necesare pentru intervenția optimă în lucrul de zi cu zi cu aceste problematici.
De asemenea, specialiștilor li se vor transmite modalitați de abordare a familiilor și aparținatorilor vârstnicilor – beneficiari ai grupurilor de terapie și suport. Este important sa întelegem noi, ca specialiști, cum este afectată familia unei persoane care suferă de demență.
Se va aduce în discuție și rolul important al grupului terapeutic ca și cadrul de conținere pentru batrâni, se va sublinia esența grupului cu valențele și potențialul lui, care poate sa ofere alinare și ameliorare membrilor acestuia.
Nu în ultimul rând se va dezbate modul în care corporalitatea și atingerile, stimularea senzorialitații pot fi factori esențiali în procesul de ameliorare al bolii.
Evenimentul este al doilea de acest tip, dupa un workshop de succes care a fost organizat în luna august 2015.
Ambele evenimente sunt parte a proiectului “Porți deschise – acces la servicii sociale inovative pentru persoane vârstnice instituționalizate”, finanțat din Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania și care se desfasoară în perioada 15 aprilie 2015 – 14 aprilie 2016.

Despre Asociația Fluens
Asociatia Fluens derulează, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri aflați la început de drum, persoane bolnave și familii care provin din medii defavorizate. Asociatia dezvoltă o serie de proiecte în parteneriat cu direcțiile de protecție a copilului, căminele de vârstnici, institutii publice și private.
Activitatea organizatiei poate fi urmarită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui

Banner SapunulCheia.ro