Doriţi o analiză lucidă şi pertinentă a democraţiei americane? Căutaţi să înţelegeţi provocările grave ale Occidentului? Vreţi să înţelegeţi filozofia lui Trump? „România liberă” vă oferă în exclusivitate, începând cu Ziua Americii, 4 iulie, o carte-eveniment care răspunde la aceste întrebări.
„Fenomenul Trump şi America profundă” este un volum unic, scris de către Mihai Neamţu, din care veţi afla lucruri neştiute despre un personaj atipic. „Preşedintele Trump e un liberal patriot care va marca decisiv viaţa politică din spaţiul euro-atlantic” – aceasta este recomandarea pe care o face profesorul Bogdan Călinescu, de la Institutul de Cercetări Economice şi Fiscale (IREF) Paris, cu privire la singura biografie scrisă în limba română a businessman-ului care a înfrânt sistemul politic.
Cartea vine şi cu un alt element de unicitate: este singura scrisă în Europa despre politicianul a cărui alegere în fruntea celei mai mari puteri a lumii i-a şocat nu doar pe aliaţii tradiţionali, ci şi pe duşmanii istorici. „Fenomenul Trump şi America Profundă”, un volum distribuit în exclusivitate de „România liberă” în parteneriat cu Open Education, la preţul special la chioşcuri de 14,9 lei, reprezintă o analiză completă nu doar a biografiei fostului om de afaceri, ci şi a societăţii americane, care a vrut, prin alegerea excentricului candidat republican, să dea o lecţie establishment-ului învechit de la Washington, incapabil să înţeleagă problemele de la baza naţiunii.
„La început a fost singur. Singur împotriva propriului partid, singur în faţa uriaşei maşinării birocratice din Washington D.C., singur împotriva unei propagande formidabile, care includea CNN, New York Times şi chiar şi nişte redute ale presei republicane. Dar, la final, americanii au fost de partea sa. Trump a primit votul «Omului Uitat», care s-a săturat să tot piardă pe mâna lui «Davos Man»”, arată Mihai Neamţu, autorul cărţii „Fenomenul Trump şi America profundă”.
Cunoscut autor conservator, filozof şi intelectual public, Mihai Neamţu răspunde în cartea sa la întrebările esenţiale care îi macină pe politicieni, pe analişti, dar şi pe fanii sau criticii lui Donald Trump:
– Ce anume a declanşat furia mulţimilor, care au taxat corupţia Dinastiei Clinton, aroganţa lui Barack Obama şi maşinăria propagandei globale?
– Cine a propulsat mişcarea lui Trump?
– Care au fost loviturile de knock‑out ale candidatului împotriva a două familii prezidenţiale?
– Au contat instinctele de antreprenor în strategia de luptă?
– Cum le‑a luat faţa vedetelor de la Hollywood?
– Ce frici şi spaime au determinat poporul american să parieze pe un outsider?
– Susţine Donald Trump doar interesele Statelor Unite sau avem de‑a face cu apărarea civilizaţiei iudeo‑creştine a Occidentului?
– De ce se tem astăzi islamul radical, China comunistă şi Rusia lui Putin?
– România câştigă sau pierde?

„Această carte e un contrapunct răcoritor la oceanul reportajelor negative. Ca bun cunoscător al Americii, Mihai Neamţu zugrăveşte un portret diferit al omului Donald Trump, scoţând la iveală rădăcinile europene ale familiei sale şi gândirea practică a unui antreprenor de succes. Pentru mine, nu e deloc surprinzător faptul că a fost nevoie de un român pentru a obţine în Europa cea dintâi apărare substanţială şi bine rotunjită a lui Donald Trump şi a valorilor pe care acesta le reprezintă” – este şi recomandarea profesorului emerit Tom Gallagher, un bun cunoscător, la rândul său, al realităţilor americane şi româneşti. Mihai Neamţu schiţează abil modelul de viaţă, gândire şi organizare care a făcut din brandul Trump un sinonim al visului american, arată profesorul de la Universitatea din Bradford, Marea Britanie.
„Fenomenul Trump şi America profundă”, un volum care va fi distribuit din 4 iulie, la chioşcuri, în exclusivitate cu „România liberă” la preţul de numai 14,9 lei, conţine şi 8 pagini cu fotografii color din viaţa şi cariera lui Donald Trump. Printre acestea, o fotografie-document din 1988, de pe vremea când Hollywood-ul îl iubea pe Trump, alături de Jack Nicholson şi Warren Beatty şi una din 1986, de la prima ceremonie de decernare a Medaliei de Onoare „Ellis Island”, acordată imigranţilor sau descendenţilor care au contribuit semnificativ la societatea americană. Printre medaliaţi s-a aflat şi Donald Trump.

Banner SapunulCheia.ro