Gratarul este combinatia perfecta dintre distractie si mancare, fiind, totodata, si o modalitate de relaxare alaturi de cei dragi. Nu te complica – simplu, usor si rapid poti obtine rezultate delicioase.
Alege carnea in functie de preferintele prietenilor, pentru ca poti gati doar un anumit tip de carne – pui sau porc – si sa obtii gusturi diferite. Secretul consta in marinare. Vegeta iti propune marinarea in Vegeta Grill condiment lichid cu bere, care confera suculenta fiecarei bucati de carne in drumul ei catre gratarul delicios. Ingredientele naturale, fara potentiatori de aroma sau conservanti artificiali, precum si gustul subtil de bere te vor cuceri pe loc! Daca stii ca prietenii tai prefera arome ceva mai intense, pentru acelasi tip de carne poti folosi Vegeta Grill Condiment lichid picant.
In numai 30 minute marinada ofera suculenta carnii (un plic de 75g ajunge pentru jumatate kilogram carne!), iar ardeiul iute, coriandrul, ghimbirul, ceapa, usturoiul si telina, ardeiul gras, boiaua dulce, piperul negru si foile de dafin fac echipa perfecta pentru un rezultat fantastic. Nu mai ai nevoie decat de o bere rece si prieteni care sa-ti fie alaturi.
Daca nu ai chef de un gratar si agitatia aferenta, dar vrei totusi sa mananci o friptura buna, atunci prepara carne de vita cu pere. Acest preparat va capata un gust irezistibil datorita aromelor din condimentele lichide pentru gratar de la Vegeta. Pentru 4 portii ai nevoie de 1 kg carne vita, 3 catei de usturoi, 2 cepe, 1 morcov, 1 lingurita rozmarin, 3-4 linguri ulei, 3 pere si, bineinteles, Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare. Curata si taie ceapa, usturoiul si morcovul. Pune carnea la marinat si lasa timp de 30 de minute. Prajeste carnea pe toate partile in 3 linguri de ulei, apoi adauga ceapa, usturoiul, morcovul si mai lasa cateva minute. Adauga rozmarinul, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru o ora. La sfarsit, taie perele feliute si adauga-le in sosul in care a stat carnea la cuptor.
Friptura trebuie sa fie gatita medium rare sau medium pentru a-si pastra savoarea si fragezimea. Daca o lasi prea mult pe foc, carnea devine tare si atoasa si isi pierde gustul si sucurile naturale.
• Pentru medium rare o bucata de carne de 200g se gateste la foc mare timp de 3-4 minute pe fiecare parte, temperatura cuptorului trebuind sa fie de 55-60 grade Celsius.
• Pentru varianta medium, friptura se lasa 5-6 minute la foc mediu, cu temperatura reglata intre 60-65 grade.
Apropo, un termometru de carne te va ajuta in pregatirea fripturii. Toti ‚chefii’ au unul, sa stii.