Una dintre abilitățile principale cerute în cadrul locurilor de muncă de astăzi este comunicarea, dar este necesar să cunoașteți mai multe limbi pentru a supraviețui pe piața muncii. Limba engleză, utilizată pe scară largă în UE, este cea care le poate oferi viitorilor angajați șanse reale de a obține un loc de muncă în domeniul dorit.

Astfel, prin intermediul acestui parteneriat, denumit “Professional English Skills for Employability Across EU” (PESE), cinci organizații abordează această problemă și oferă instrumente eficiente în limba engleză pentru publicul țintă, cu scopul de a depăși dificultățile, în perioada 2020-2022:

Asociatia TEAM 4 Excellence, Romania
Babel Idioma y Cultura S.L., Spania
Csi Center for Social Innovation Ltd, Cipru
Eurospeak Language Schools Ltd, Regatul Unit
Macdac Engineering Consultancy Bureau Ltd – MECB, Malta
Cooperativa de Formacao e Animacao Cultural COFAC, Portugalia

În cadrul acestui proiect, partenerii își propun să cerceteze piața muncii din țările de origine și să stabilească tipul de competențe în limba engleză pe care angajatorii le solicită în prezent angajaților lor. Aceste informații sunt aduse laolaltă într-un manual care va servește drept referință pentru cadrul unui curriculum. Având la bază acest curriculum, unul din rezultatele finale ale proiectului este un curs online de engleză profesională destinat persoanelor șomere din Europa. Proiectul are, de asemenea, un impact asupra educatorilor care predau cursuri de angajabilitate și cursuri de limba engleză, asociații care se ocupă de persoane din medii defavorizate, autoritatea educațională a guvernului național pentru fiecare țară parteneră și multe altele.
Câteva din rezultatele așteptate ale proiectului nostru sunt:
– conștientizare sporită cu privire la beneficiile instrumentelor digitale și TIC în cadrul cursurilor de învățare;
– abordări inovatoare îmbunătățite ale cursului de învățare axat pe abilitățile profesionale din țările partenere;
– o colaborare sporită între organizațiile educaționale din întreaga Europă prin rezultatele proiectului;
– creșterea volumului de cooperare între instituțiile educaționale, organizațiile educaționale și organizațiile orientate către refugiați și migranți, precum și alte organizații naționale și internaționale relevante din întreaga Europă.

Parteneriatul multidisciplinar și complementar contribuie la distribuirea pe scară largă a rezultatelor proiectului grupurilor de tineri, formatori, profesori, lucrători de tineret și organizații de tineret, la scară locală, regională, națională și europeană. Prin implicarea în proiect, participanții își consolidează rețeaua de contacte și învață despre exemple din alte țări, care îi ajută să dezvolte o abordare cooperativă, să fie mai inovatori și să dezvolte o abordare internațională.

Banner SapunulCheia.ro